• Etusivu
  • Rakentaminen

Doventus - onnistunut rakennushanke

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Doventus Oy
Päivitetty 22.11.2023
onnistunut-rakennushanke-doventus-1920x1080

Onnistuneen hankkeen kulmakiviksi asetamme vankan kokemuksen omaavat suunnittelijat ja asiantuntijat. Arkkitehtimme luomat ratkaisut yhdistettynä rakennesuunnittelijamme ja talotekniikan kokonaissuunnittelutiimimme oikea-aikaiseen suunnitteluoptimointiin suuntaavat rakennushankkeen oikealle reitille. Hallittu suunnitteluprosessi pätevässä pääsuunnitteluohjauksessamme varmistaa tilaajan avaintavoitteiden toteutumisen. Toimintamalliimme kuuluu aina asiakaslähtöinen palvelu ja varmuus sopimuslaadun täyttymisestä.

Asiakkaidemme kokemuksen perusteella kokonaissuunnittelun tilaaminen Doventus Oy:stä antaa erinomaiset mahdollisuudet tuottaa yhteensopivat ja kustannusoptimoidut urakkalaskenta-asiakirjat myös tiiviissä aikataulussa. Pääsuunnittelijavetoinen kokonaisuunnittelumallimme sopii hyvin useimmille tilaajaorganisaatoioille mm kustannustehokkuuden ja vastuiden selkeyden johdosta.

Lisätietoa Doventuksen palveluista...

Doventuksen yhteydenottopyyntö

Luovaa poikkitieteellisyyttä

Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy tarjoaa rakennus- ja kiinteistöalan suunnittelu- ja projektijohtopalveluita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Doventuksen katon alla viihtyvät luovalla ja tuottavalla tavalla sekä arkkitehdit että insinöörit ja rakennusalan asiantuntijat.

Doventuksen toimintamalli - kokonaispalvelu suunnittelusta toteutuksen loppulaadun valvontaan - takaa onnistuneen hankkeen niin yksityishenkilölle kuin yritysasiakkaalle ja ammattirakennuttajalle. Toimeksiantomme kattavat yksityiskodit ja vapaa-ajanasunnot, vaativat saneeraushankkeet sekä teollisuus- ja liikerakennusprojektit.

Kokonaispalvelu on asiakkaalle turvallinen ratkaisu. Kun vastuu on yhdellä toimistolla, koko ketju on hallinnassa korkeatasoisesta suunnittelusta aikataulujen toteutumiseen ja budjetin pitämiseen.

"Arkkitehti- ja insinööritoimistomme poikkitieteellinen toiminta on asiakkaan etu. Tehokas ja laadukas suunnitteluprosessi säästää aikaa mm. urakkakilpailutukselle. Aika on rahaa, sillä kiireessä tehdään kalliita ratkaisuja", toimitusjohtaja Tero Seppänen korostaa.

Kaikki palvelut saman katon alta

Doventus Oy tarjoaa kaikki onnistuneeseen rakennushankkeeseen kuuluvat palvelut suunnittelusta toteutuksen valvontaan. Tavoitteena on aina sopimuslaadun täyttävä onnistunut hanke.

Doventus Oy:n palvelut:

  • pääsuunnittelu
  • kokonaissuunnittelu
  • arkkitehtisuunnittelu
  • rakennesuunnittelu
  • teknistaloudellinen konsultointi
  • rakennuttaminen & valvonta
  • sisustus- ja valaistussuunnittelu
  • talotekniikan suunnittelu (yhteistyökumppaniemme kautta)

Ihmiset tekevät työn

Doventuksessa tieto kulkee arkkitehtien ja insinöörien välillä nopeasti, joustavasti ja tehokkaasti. Saman katon alla ajatukset sinkoilevat vapaasti ja asiakkaidemme hankkeet kehittyvät saumattomasti.

Se mitä Doventuksen suunnittelijat ja insinöörit eivät tee itse, se toteutetaan laajan, huippuammattilaisista koostuvan asiantuntija- ja yhteistyöverkoston kanssa.

Onnistunut hanke tarvitsee ammattitaitoisen tiimin, johon kuuluu eri osa-alueiden osaajia:

  • arkkitehti
  • rakennesuunnittelija
  • pääsuunnittelija
  • rakennuttajakonsultti
  • valvoja
  • valaistus- ja sisustussuunnittelija
  • talotekniikan suunnittelijat
  • muut erityissuunittelijat
20098_18152.jpg
Doventus Oy
Rakentaminen
suunnittelu
projektinjohto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

mies ja nainen istuvat lattialla ikkunan edessä ja suunnittelevat taloa
Rakennus- tai remonttihankkeen valmistelu
Pientalohankkeissa rakennushankkeeseen ryhtyvä on yleensä rakentajaperhe, jolla toiveet ovat korkealla. Realistiset tavoitteet ja kustannustilastot eivät kuitenkaan aina vastaa rakennuttajan kaikkia haaveita. Koko hankkeen onnistumisen kulmakivenä on rakennusalan realiteetit ymmärtävä rakennuttaja. Rakennuttaja tekee hankkeen valmisteluvaiheessa keskeiset päätökset, jotka suuntaavat projektin halutulle reitille.Kaikilla rakennuttajilla, varsinkin kun lähdetään ensimmäiseen pientalohankkeeseen, ei ole kovinkaan laajaa kokemusta johtaa hallitulla tavalla rakennushanketta alan normien mukaan. Urakassa piilee myös lisätyövaaroja, jotka pitää ottaa huomioon heti alussa.Useimmiten tarvitaan kokeneita asiantuntijoita rakennuttajan luottohenkilöiksi, jotta säästytään turhilta yllätyksiltä ja budjetin pettämiseltä.Tilaajan (=rakennuttajan) oikeaksi kädeksi tyypillisesti valittu rakennuttajakonsultti valmistelee hankkeen keskeisimmät päätökset ja laatii realistisen hankeaikataulun heti alussa tilaajan käyttöön. Rakennuttajakonsultti vahvistaa rakennuttajan ja suunnittelijoiden yhteistyön onnistumisen edellytyksiä tuomalla suunnittelu- ja työmaavaiheeseen oikea-aikaista tietoa tilaajan päätösten pohjaksi.
sisustussuunnittelijalla on kaksi suunnitelmaa käseddään ja pöydällä on värimalleja
Koti viihtyisäksi sisustussuunnittelulla
Kiinnostus sisustukseen ja sen suunnittelemiseen ammattilaista apuna käyttäen on lisääntynyt. Koti ja siellä viihtyminen koetaan tärkeäksi. Kiireisen työn vastapainoksi me työssäkäyvät haluamme rentoutua miellyttävässä kotiympäristössä. Myös lasten tarpeet tila- ja sisustussuunnittelun keinoin halutaan huomioida tarkemmin. Sisustuslehtiä luetaan yhä enemmän ja ideoita haetaan kotiunelmien toteuttamiseksi.
20071_2709.jpg
Onnistuneen pientalohankkeen
Uusi rakennushanke kertoo rakennuttajan uskosta tulevaisuuteen. Haaveista tulee totta, kun omalle tontille rakennetaan yksilöllinen talo. Rohkeita rakentajia ja rakennuttajia riittää. Pientaloasuminen asumismuotojen ehdottomana suosikkina on siivittänyt tonttikaupan korkeille toteumaluvuille ja rakentamaan ryhdytään tuhansien rakentajaperheiden voimin. Suomen niemelle nousee ennätysmäärä uusia ja moderneja puurunkoisia taloja ja ns. kivitaloja harkkorunkoineen. Myös vapaa-ajan asunnoissa asetettu laatutaso on noussut huomattavasti. Rakennukset ovat nykyään hyvin lämpöä eristäviä ja talotekniikaltaan monipuolisia. Ulkoasu ja arkkitehtuuri voi olla pelkistetyn yksinkertainen ja selkeä, mutta viisaan ratkaisun, siis lopputuotteena asuinrakennuksen, takana on paljon ammattilaisten varmistamia teknisiä oivalluksia, jotka täyttävät hyvän rakennustavan ominaisuudet ja viranomaisvaatimukset.
20202_62485.jpg
Avustusta puurakentamisen kiertotalouden hankkeisiin
Ympäristöministeriöltä avustusta puurakentamisen kiertotalouden hankkeisiin – myös puupohjaisista purkujätteistä kerätty uutta tietoa
tiililaattapintainen julkisivu taloyhtiöön wienerberger
Näyttävä tiililaattajulkisivu hyvällä yhteistyöllä
Espoon Gräsantörmäntielle valmistui elokuussa 2023 Hartela Etelä-Suomen urakoimana kolmen asuinkerrostalon kokonaisuus, jonka näyttävät tiililaattapintaiset julkisivut ovat erinomainen osoitus koko suunnittelu- ja toteutustiimin hyvästä ja onnistuneesta yhteistyöstä.
20212_68488.jpg
Massiivitiilirakenteinen kerrostalo kennoharkoilla
Sata vuotta sitten kaupunkien keskustoissa kerrostalot rakennettiin tiilestä. Nämä tiilirunkoiset talot ovat säilyttäneet arvonsa ja ovat edelleen rakenteiltaan hyvässä kunnossa. Nyt tiili on löydetty uudestaan kerrostalojen runkorakenteeksi.Keski-Euroopassa kennoharkko on yleisesti käytetty materiaali kerrostalojen runkorakenteissa. Ensimmäiset Poroton-kennoharkoilla muuratut kerrostalot Suomessa ovat valmistuneet Kotkaan ja Joensuuhun ja uusia hankkeita on käynnistymässä esimerkiksi Helsingissä. Massiivinen ja hengittävä kennotiilirakenne on sekä energiataloudellinen että kosteusteknisesti toimiva, mutta samalla myös U-arvoltaan nykyvaatimukset täyttävä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton