• Etusivu
  • Rakentaminen

Asunto kaupaksi Oikotien kautta – Oikotien asuntopalvelu on uudistunut

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.03.2010
20103_20753.jpg

Asunnon osto tai myynti on iso asia, joka kannattaa tehdä harkiten. Oikotie.fi Asunnot -palvelu tarjoaa uusia palvelumuotoja, joiden avulla sekä myyjä että ostaja voivat lähestyä asiaa vaiheittain. Perinteisen ilmoittelun lisäksi on tullut mahdollisuuksia tutkia tilannetta. Uusina ominaisuuksina on tuotu Igglosta tutut palvelut Korvamerkintä, Hiljainen Myynti ja talosivut sekä kokonaan uusi, Microsoftin kartan päälle toteutettu karttapalvelu.

Testaa, miten suosittu kotisi on - Tee Hiljainen myynti™

Hiljainen myynti™ -ilmoituksella kerrotaan, että asunto saattaisi olla myynnissä, jos kiinnostuneita löytyy. Hiljainen myynti™ ei sido myyjää vielä mihinkään, vaan hän voi rauhassa harkita kotinsa myyntiä. Kun myyntipäätös on syntynyt, löytyvät alueen välittäjät hiljaisen myyjän vieraskirjasta, mistä yhteyden saa kätevästi, samoin tiedot korvamerkintöjen määrästä sekä ilmoituksessa vieraillen kävijöiden määrän. Tarvittaessa hiljaisen myynti-ilmoituksen voi muuttaa myynti-ilmoitukseksi, mikäli haluaa myydä asuntonsa itse.

Korvamerkintä kertoo kiinnostuksesta

Ostaja voi korvamerkitä kiinnostavat asunnot. Korvamerkitsemällä kiinnostavan vaihtoehdon osoitetaan kiinnostus asunnon nykyiselle omistajalle, vaikka se ei olisi vielä myynnissä. Näin toimimalla on mahdollisuus nopeuttaa myyntipäätöstä ja kun asunto tulee myyntiin, korvamerkitsijä saa tiedon ensimmäisten joukossa. Oikotie toimittaa hiljaisesta myynti-ilmoituksesta kiinnostuneet korvamerkitsijät välittäjälle millä varmistetaan, että kiinnostuneet saavat tiedon ensimmäisten joukossa siitä että kohde tulee myyntiin. Mikäli hiljainen myyjä päättää myydä itse tällöin korvamerkintä toimii kuten ilmoitusvahti ja korvamerkitsijä saa tiedon myynti-ilmoituksesta.

Käytännön kokemuksia

Erään kotinsa myyntiä harkinneen kohdalla asiat etenivät vauhdilla. Illalla klo 20.00 ilmoitettiin koti hiljaiseen myyntiin ja parin tunnin kuluttua korvamerkinnän tehneitä ostajaehdokkaita oli ilmaantunut jo neljä ja aamuun mennessä yhdeksän.

Talosivu palvelee ostajaa ja myyjää

Kaikista asunto-osakeyhtiömuotoisista kiinteistöistä löytyy talosivu, jossa kodin etsijät voivat tutustua taloon paremmin ja osoittaa kiinnostuksensa sitä kohtaan tekemällä Korvamerkinnän. Väestörekisterikeskuksen tiedot eivät kaikista taloista ole aivan ajan tasalla ja asukkaat voivatkin kertovat virheistä Oikotielle, jotta tiedot voidaan korjata. Myyjänä Sinä tunnet kotisi parhaiten ja tiedät mitä siitä pitää kertoa. Voit tarkistaa kotisi tiedot ja tarvittaessa täydennät talosivua. Saatat hyvinkin nostaa kotisi kysyntää ja markkina-arvoa. Talosivulle voi myös lisätä hienoja valokuvia kodista. Maan kattavimman kuvallisen talotietokannan ansiosta ilmoitusten sisältö on entistä rikkaampi. Kodin myyntiä harkitsevat voivat tarkistaa talosivulta kotien kysyntätilanteen ja hintahistoriaa. Talosivuilta löytyvät mm. pyyntihintahistoriatiedot ja Tilastokeskuksen kauppahintakäyrät.

Oikotie.fi –sivustolta löytyy myös hakupalvelu ja ilmoitusvahti, jonka avulla voi jättää asuntoilmoittelun seuraamisen Oikotien vahtipalvelun tehtäväksi. Voit itse määrittää hakuehdot, joiden perusteella vahti ilmoittaa sinulle myyntiin tulevista kohteista, mm. hinta, koko, asuntotyyppi, sijainti. Oikotien asuntopalvelu on kävijämäärältään Suomen suurin avoin asuntoportaali.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201810_54898.jpg
Eristerappausratkaisun valinta
Eristerappaus on on julkisivuratkaisu, jossa mineraalivillan tai EPS-eristeen ja rappauslaastin avulla saadaan pitkäikäinen, energiaa säästävä, sisälämpötilaa tasaava ja toimintavarma rakenne niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin. Korjauskohteissa voi alustan kunto olla joskus niin heikko, että eristerappaus on kustannuksiltaan ja toimivuudeltaan paras ratkaisu. Samalla parannetaan rakennuksen energiataloutta ja poistetaan vedon tunnetta sisätiloissa. Weberin Serporoc, Monoroc, SerpoMin ja SerpoTherm -eristerappausten alustaksi soveltuvat lähes kaikki tavanomaiset seinärakenteet. Näiden ratkaisujen lisäksi Weber tarjoaa SerpoVent, Monoroc, SerpoMin ja SerpoTherm -eristerappausten alustaksi soveltuvat lähes kaikki tavanomaiset seinärakenteet. Näiden ratkaisujen lisäksi tarjolla on tuulettuvaan julkisivuun SerpoVent-levyrappausratkaisu sekä Kahi Facade -julkisivujärjestelmäratkaisut.
201412_41939.jpg
Valitse oikea tuote kipsilevypintojen viimeistelyyn ja saumaukseen
Kipsilevyjen saumaus on työvaihe, jossa huolimattomasti tehty työ näkyy valmiissa ja viimeistellyssä pinnassa. Saumaukseen onkin syytä kiinnittää erityistä huomiota ja käyttää riittävästi aikaa, jotta lopputulos vastaa sitä mitä halutaan. Saumaus itsessään ei ole hankala toimenpide – se vaatii ainoastaan huolellisuutta sekä oikeat aineet ja tarvikkeet.Koska kipsilevyjä löytyy niin suora- kuin reunaohennettujakin, on niiden saumausohjeet hieman toisistaan poikkeavat. Pääset tutustumaan saumausohjeisiin sekä sisä- ja ulkokulmien suojaukseen tämän linkin kautta.
20156_43642.jpg
Asuntomessuilla ekotehokkaita ja ekologisia kohteita
Nelihenkinen vantaalaisperhe päätti rakennuttaa itselleen uuden kodin ekologisuuden ja kestävän kehityksen hengessä. Kodin sijoittuminen Asuntomessualueelle ei perhettä hirvitä, vaan ennemminkin se on kiehtova lisä kokonaisuuteen.Tässä esittelyyn astuukin Asuntomessujen kohde numero 40, VERSO, joka on ekotehokas ja moderni kaupunkipuutalo.
20073_3774.jpg
Deko 3/07 on ilmestynyt
Maaliskuun numerossamessuterveisetTukholmasta ja Kölnistä. Tukholman helmikuisilla sisustusmessuilla pyöreys oli out ja kantikkuus in.Pihistä ja panosta: trenditapetit. Tapetit ovat nyt tyylikkään mustavalkoisia tai metallinhohtoisia. Teepieniä ihmeitä tapetilla ja maalilla, esittelyssä ihanimmat tapetit ja maalit sekä kätevimmät tuunausniksit.Kodin muutos-sarjassa aiheena kaupan takahuoneen muutostyöt kaksioksi.
20118_27259.jpg
Tavoitteena pieni kulutus
Kokkolan asuntomessuilla on panostettu energiatehokkaaseen rakentamiseen. Messukohteista lähes kaikki kuuluvat A-energiatehokkuusluokkaan. Energiatehokkuusluvun (ET) ollessa alle 150 (kWh/brm²/a) , on rakennus luokiteltavissa A-luokkaan.
20209_66625.jpg
Uusi avustus kannustaa vaihtamaan lämmitysmuotoa
Syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea avustusta vaihtaessaan öljylämmitykseen kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön. Tällä halutaan kannustaa pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.Uutta avustusta voidaan myöntää öljylämmitysjärjestelmän poistamisesta ja lämmitysmuodon muuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen ja vuoden 2022 lopulle saakka. 4000 euron avustuksen saa ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön siirryttäessä. Muita lämmitysmuotoja avustetaan 2500 eurolla. Fossiilisia polttoaineita käyttäviin lämmitysjärjestelmiin avustusta ei myönnetä, eikä öljylämmitystä voi jättää osaksi lämmitysjärjestelmää.Öljylämmityksen vaihtaminen onnistuu sujuvimmin asiantuntija-apua hyödyntäen ja toteutus tilataan avaimet käteen -ratkaisuna. Lämmitysmuutosta suunnitellessa kannattaa samalla tarkastella myös energiatehokkuuden parantamista. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpulla energialasku voidaan jopa puolittaa, kun se asennetaan öljykattilan tai sähkövaraajan tilalle. Maalämpöpumpulla saadaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästö.Lisää avustuksesta voit lukea ELY-keskuksen sivuilta >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton