• Etusivu
  • Rakentaminen

ASTA RAKENTAJA 2015

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.02.2015
201411_41651.jpg

Tervetuloa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 13.–15.2.2015

Asta Rakentaja 2015 kokoaa jälleen yhteen rakentamisesta sekä asumisesta kiinnostuneet messuvieraat sekä alan ammattilaiset Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.
Nouda tuoreimmat ideat sekä ratkaisut omaan rakennusprojektiisi suositusta rakentamisen ja asumisen messutapahtumasta ja käytä hyödyksesi alan keskeisten toimijoiden paikallaolo.

Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!

Tule hakemaan päivitetty tieto itsellesi

Asta Rakentaja –messut on suunnattu kaikille rakentamisesta kiinnostuneille sekä rakentamisen ammattilaisille. Messut tarjoavat laajan määrän tietoa, työkaluja ja tutkimustuloksia niin rakentamisen laadun kuin tuottavuudenkin parantamiseksi. Messuilta saat viimeisimmän tiedon, työskentelet sitten rakennusliikkeessä, suunnittelutoimistossa, viranomaisena tai olet työn tilaajana.

Messuilla on luvassa erilaisia työnäytöksiä sekä muuta monipuolista ohjelmaa. Hae parhaat remonttiniksit sekä käytännön neuvot alan ammattilaisilta.

Lisätietoja messuista

Vapaalippu 5000 ensimmäiselle!

Nyt kannattaa olla nopea. Viisituhatta ensimmäistä saa ilmaisen lipun ASTA Rakentaja -messuille.

Lataa lippu

Messukävijälle Rakenna & Remontoi -kirja veloituksetta

Hae rakentajalle ja remontoijalle hyödyllistä tietoa sisältävä, 450-sivuinen Rakenna & Remontoi –kirja.
Kirjasta löydät monenlaista rakentamiseen sekä remontoimiseen liittyvää tietoa aina kotisi perustuksista piipunhattuun asti.

Tuote Talossa mukana myös piha-alue sekä terassi

201411_41653.jpg

Messukeskuksen E-halliin rakentuva Tuote Talo esittelee erilaiset rakenteet sekä ratkaisut aidossa ympäristössä.

Tuote Talo valmistuu Puusuutarit ry:n eli TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden voimin. Nyt Tuote Talo jakaa tietoa ja ideoita pinta- ja julkisivumateriaalien lisäksi myös piha-alueista sekä terasseista.

Katso lisätietoja messuista.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201811_55489.jpg
Puhtaampi sisäilma uudella älykkäällä keskuspölynimurilla
Allawayn keskuspölynimurilla siivoaminen on helpompaa ja lopputulos puhtaampi. Keskuspölynimuri suodattaa pölyä sisältävän ilman pois asutuista tiloista ja jättää jälkeensä todella puhtaan sisäilman. Ero perinteiseen ja robotti-imuriin on huomattava. Perinteinen imuri ja robotti-imuri puhaltavat poistoilman takaisin sisäilmaan, jolloin ulospuhallusilma nostattaa eri pinnoilla olevan pölyn ilmaan ja huone on mahdoton imuroida täysin puhtaaksi.Tutkimuksen mukaan sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Jokaisessa hengitetyssä ilmalitrassa on miljoonia terveydelle tutkitusti haitallisia pienhiukkasia, jotka tunkeutuvat syvälle keuhkoihin. Paras tapa siivoukseen on keskuspölynimuri, jolloin imurin allergisoivia pienhiukkasia sisältävä poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista.Perinteinen imuri puhaltaa hienojakoisen mikropölyn takaisin huoneilmaan. Perinteisen imurin jäljiltä huoneilmaan jäävä mikropöly aiheuttaa tunkkaisen hajun huoneilmaan. Pölystä vain pieni osa sijaitsee lattiapinnoilla, jonka tavallinen perässä vedettävä imuri nostaa ulospuhallusilmallaan ilmaan. Tämä ilmaan nouseva pöly laskeutuu myöhemmin jälleen takaisin pinnoille. Keskuspölynimurilla imuroitaessa poistoilma puhalletaan ulos ja tuloksena on monin verroin raikkaampi sisäilma.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Valtakunnallinen matkakortti voidaan toteuttaa Matkahuollon korteilla
Matkahuolto kannattaa ajatusta valtakunnallisen matkakortin käyttöönotosta. Ensi keväänä käyttöön otettavilla Matkahuollon uusilla matkakorteilla on teknisesti mahdollista maksaa muidenkin yhtiöiden sekä kuntien palveluita. Kunnilla ja kaupungeilla on mahdollisuus liittää Matkahuollon korttien kautta joukkoliikenteensä valtakunnalliseen matkakorttijärjestelmään ilman suuria tai kalliita järjestelmäuudistuksia.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mummonmökin muurin korjaus?
Kysymys:Mitä työtapoja ja materiaaleja suosittelette 40-luvulla rakennetun muurin pintakorjaukseen? Pintarappaus lohkeilee ja maali rapisee. Muurissa on luonnonkiviä ja oletettavasti jotain savilaastityyppistä massaa kivien välissä ja pinnoitteessa. Mitä sideainetta 40-luvulla laastissa on käytetty? Tiiltä on leivinuunin sisäosissa, ei pinnoissa. Mökki on talvisin kylmänä. Uuni ja hella vetävät hyvin, piippu on kunnossa.
20233_81224.jpg
Ekologisessa olkilevytalossa on hyvä asua - tutustu esimerkkikohteeseen
Kun tallinnalainen Ott Aardam perheineen suunnitteli ensimmäisen omakotitalonsa rakentamista, aiheutti rakennusmateriaalin valinta aluksi päänvaivaa. Lopputuloksena oli kuitenkin koti, jossa oli hiljaista, helppo hengittää ja etenkin hyvä asua.
201911_61463.jpg
Mikrosementtiä, efektimaalia, laattoja - vai jotain muuta?
Laatoituksen ja laminaattilevyn lisäksi keittiön välitilaan on nykyisin tarjolla runsaasti muitakin vaihtoehtoja. Eri materiaalit poikkeavat toisistaan ulkonäön lisäksi mm. asennustavaltaan ja käytännöllisyydeltään, joten huolellisen vertailun tekeminen kannattaa, jotta löydät juuri omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan ratkaisun.Mikä kestää parhaiten vettä ja rasvaa? Onko yksikään vaihtoehto helpompi kuin toinen?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asennusesitykset
Maanvarainen laattaperustusEsimerkkikohteessa toteutettiin kahden auton talli + varasto. Perustuksena maanvarainen laatta toteutettuna Soklex -perustusvalumuoteilla siten, että ensin valettiin antura ja sokkeli kerralla ja laatta erikseen myöhemmin. Kohteessa on sähköllä toimiva lattialämmitys.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton