• Etusivu
  • Energia

Valtakunnallinen matkakortti voidaan toteuttaa Matkahuollon korteilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.10.2008
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Matkahuolto kannattaa ajatusta valtakunnallisen matkakortin käyttöönotosta. Ensi keväänä käyttöön otettavilla Matkahuollon uusilla matkakorteilla on teknisesti mahdollista maksaa muidenkin yhtiöiden sekä kuntien palveluita. Kunnilla ja kaupungeilla on mahdollisuus liittää Matkahuollon korttien kautta joukkoliikenteensä valtakunnalliseen matkakorttijärjestelmään ilman suuria tai kalliita järjestelmäuudistuksia.

Viime aikoina julkisessa keskustelussa usein mainitut tavoitteet valtakunnallisista matkakorteista voidaan teknisesti toteuttaa Matkahuollon ensi keväänä käyttöön ottamilla uuden sukupolven matkakorteilla. Matkahuolto kannattaa ajatusta valtakunnallisesta matkakortista. Matkahuollon näkemyksen mukaan eri toimijoiden kortit kannattaisi laajentaa yhteiskäyttöisiksi, jolloin Matkahuollon kortilla voi esimerkiksi maksaa myös VR:n matkan.

Etälukutekniikalla toimiviin uusiin kortteihin voidaan liittää muiden palveluntarjoajien matkoja sekä maksaa kunnallisia palveluita. Matkahuollon yhteiskäyttöinen matkakortti voitaisiin toteuttaa joko niin, että Matkahuollon lipputuotteella matkustetaan eri yhtiöiden kulkuneuvoissa tai niin, että Matkahuollon matkakortille ladattaisiin eri yhtiöiden omia lipputuotteita. Uusi matkakortti mahdollistaa yhteistyön esimerkiksi YTV:n ja VR:n kanssa. YTV on ottamassa käyttöön saman standardin mukaisen kortin ensi kesänä.

Matkahuollon kortteja käyttävien kuntien ja kaupunkien ei tarvitse itse ryhtyä suuriin ja mahdollisesti kalliisiin järjestelmäuudistuksiin, sillä palveluntarjoajana Matkahuolto huolehtii uuden järjestelmän käyttöönotosta. Kuntien ja kaupunkien kannattaa liittää joukkoliikenteensä valtakunnalliseen järjestelmään Matkahuollon korttien kautta. Matkahuolto vastaa matkakorttien myynnistä ja hallinnoinnista 250 kunnan alueella, jotka muodostavat yhteensä 36 seutulippualuetta. - Matkahuollon matkakortteja jo käyttävillä kunnilla ja kaupungeilla voidaan sanoa olevan etumatka tässä asiassa. Kannatamme lämpimästi ajatusta matkustamisesta yhdellä kortilla koko Suomessa. Meidän seuraavaan korttisukupolveemme voidaan liittää helposti maksumahdollisuus muillekin palveluntarjoajille, kertoo Matkahuollon henkilöliikennepäällikkö Jukka Ylitalo.

Tällä hetkellä Matkahuollon matkakortilla voi matkustaa Suomessa kaikkien 350 yksityisen bussiyrityksen autoissa kauko-, lähi- ja paikallisliikenteessä sekä Tampereen ja Turun paikallisliikenteessä. Matkahuollon matkakortin käyttö lisääntyy yhä enemmän myös takseissa: kortti kelpaa maksuvälineeksi jo sadoissa taksiyrityksissä.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68616.jpg
Minkälaiset trendit näkyvät kylpyhuoneissa vuonna 2021?
Vastuullisuus, luonnonmukaisuus ja kodinomaisuus korostuvat kylpyhuoneissa yhä enemmän. Trendivärejä ovat luonnosta kumpuavat ruskean, sinisen ja vihreän sävyt.
20184_52584.jpg
Luotokivi on paras pihakivi
Rakentaja.fi:n äänestyksessä esiteltiin neljä erilaista pihakivikokonaisuutta. Äänestykseen osallistui 8 515 äänestäjää. Voittajaksi ylsi Luotokivi, joka sai 50 % annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui Onnikivi keräten 29 % ääniä ja kolmanneksi sijoittunut Piano-kivi sai 15 % äänistä.
20223_77532.jpg
Elämä tuo tullessaan muutoksia myös asumiseen - kuluttaja haluaa kotimaista ja ekologista
Niinhän se on, elämä tuo tullessaan monenlaisia muutoksia ja lukuisia kertoja. Osa ajoittuu pidemmälle, jopa vuosikymmeniä kestävälle aikajaksolle, osa taas pieneltä tuntuvan hetken sisään.
20095_17029.jpg
Vallox ilmanvaihto
Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa: maalämmön hyödyntäminen, suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen, kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka, energiaa säästävät tasavirta puhaltimet, älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.
Vesieristys
Miksi vedeneristys on tärkeimpiä asioita terveessä talossa?
Märkätilat ovat rakennuksessa veden ja vesihöyryn rasitetuimpia tiloja. Sen takia tarvitaan tiivis vedeneristys, joka pitää kosteudet märkätilan puolella. Lattialämmitys ja toimiva ilmastointi kuivattavat märkätilat käytön jälkeen. Kiinnostaako alan koulutus? Tutustu koulutustarjontaan täällä!
20213_69610.jpg
Näin valitset kylpyhuoneeseesi sopivan suihkuratkaisun
Kaappi vai nurkkaus, seinä vai ovi, liukuva vai kääntyvä, suora vai kaareva, kirkas vai huurteinen? Suihkuratkaisuissa valinnanvaraa on niin paljon, että valinnan tekeminen voi tuntua haastavalta. Vaikka kylpyhuonekuvastojen ja sisustuslehtien kauniit kuvat ovat inspiroivia, tärkeintä on valita suihkukokonaisuus, joka on käytännöllisin ja tyylikkäin juuri oman kodin kylpyhuoneeseen. Poimi tästä vinkit sopivan suihkuratkaisun valintaan!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton