• Etusivu
  • Rakentaminen

Asennusesitykset

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.08.2012
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Maanvarainen laattaperustus

Esimerkkikohteessa toteutettiin kahden auton talli + varasto. Perustuksena maanvarainen laatta toteutettuna Soklex -perustusvalumuoteilla siten, että ensin valettiin antura ja sokkeli kerralla ja laatta erikseen myöhemmin. Kohteessa on sähköllä toimiva lattialämmitys.

Reunavahvistettu laatta

Esimerkkikohteessa toteutettiin omakotitalon reunavahvistettu laattaperustus käyttäen Soklex –perustusvalumuotteja siten, että ensin valettiin antura ja sokkeli kerralla ja laatta myöhemmin.

Työvaiheet:

Osa 1Soklex -perustusvalumuottien asennus

Osa 2Täyttö ja anturan ja sokkelin valu

Osa 3Soklex –lattiaeristeiden asennus ja liitokset

Osa 4Putkitukset, väliseinät ja takan pohja

Osa 5Laatan raudoitustyöt

Osa 6Reunavahvistetun laatan valu

Tuulettuva alapohja

Esimerkkikohteessa toteutettiin tuulettuva alapohja hirsirunkoiselle omakotitalolle Soklex –perustusjärjestelmällä.

Työvaiheet:

Osa 1Soklex -perustusvalumuottien asentaminen

Osa 2Sokkelipilasterit, tuuletus- ja kulkuaukot sekä valutyöt

Osa 3Tuennan purku ja valmis sokkeli

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202212_78272.jpg
Huolehdi oman kodin vuositarkastuksesta välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä ja vahingoilta
Omakotitalon kunto ja turvallisuus tulisi tarkistaa yhtä säännöllisesti kuin autokin katsastetaan. Säännöllisyys ja toistuvuus ovat määräaikaishuollon avainsanat. Listasimme, mitkä asiat jokaisen talon omistajan tai ylläpitäjän kannattaa tarkistaa vuosittain. Palvelun voi tarvittaessa myös hankkia ammattilaiselta.
20214_69715.jpg
Kipsilevy soveltuu moneen kohteeseen ja tarpeeseen
Rakentamisessa ja remontoinnissa on useimmiten kyseessä suuri taloudellinen investointi, jonka lopullisena tavoitteena on terveellinen koti, jossa on hyvä asua ja elää. Rakennusmateriaaleilta edellytetäänkin yhä enemmän kestävyyttä ja laatua. Myös ympäristö- ja vastuullisuusnäkökulmat ovat viime aikoina nousseet tärkeiksi ominaisuuksiksi rakennusmateriaaleja valittaessa.Gyproc tarjoaa valikoimassaan useita tuotteita lattioihin, sisäseiniin ja -kattoihin ja jopa rakennuksen ulkopuolelle tuulensuojalevyjen muodossa. Laajasta tuoteperheestä löytyy varmasti turvallinen sekä kestävä ratkaisu joka tarpeeseen.Kipsilevytuotteet ovat vaivattomasti käsiteltäviä, nopeasti työstettäviä ja helposti asennettavia rakennusmateriaaleja, niin ammattirakentajalle kuin remontoijallekin talon eri osiin projektin laajuudesta riippumatta.
201911_61524.jpg
Varastoi polttopuusi oikein
Polttopuiden varastoinnissa on tärkeää pystyä pitämään puut riittävän kuivana, olipa varasto sitten ulkona tai sisällä. Kuiva polttopuu syttyy paremmin, palaminen on tehokkaampaa ja puhtaampaa. Kuivan puun lämpöarvo myös on parempi. Säilyttämiseen liittyy kuitenkin paloturvallisuusasioita.
202111_73748.jpg
Sisustamista helpottavat ratkaisut
Tilojen suunnittelua monikäyttöisemmiksi ja ratkaisuja kotien ja toimistojen tilaongelmiin, on luotu helpottamaan Liune-ratkaisuja. Sisustussuunnittelu saa tilaa sekä mahdollisuuksia ja huoneista tulee helposti muunneltavia, kun väliseinien runko on valmistettu parhaista ratkaisuista, kuten Liunen seinän sisään liukuvista väliovista ja Gypsteel-rangoista. Liunen seinän sisään liukuva väliovi jättää kaiken seinä- ja lattiapinnan vapaaksi sisustukselle, ja ovi itsessäänkin on upea sisustuselementti.
20154_43085.jpg
Maaliruiskulla nopeasti valmista
Ovatko seinät värittömät ja synkät vai onko puu haalistunut? Samantekevää, haluatko maalata puuta tai levittää seinämaalia, Bosch tarjoaa maalausjärjestelmällään juuri oikean ratkaisun, jotta saat uutta väriä elämääsi. Bosch-järjestelmät ovat helppokäyttöisiä ilman vaivalloista puhdistamista.
20157_43998.jpg
Asuntomessukeittiöt TTS:n arvioitavana
Työtehoseuran nelihenkisen raadin tekemässä arvioinnissa painottui keittiön toiminnallisuus, mutta myös esteettisyys, ekologisuus ja turvallisuus huomioitiin. Keittiöiden arvioinnissa tarkasteltiin muun muassa kodinkoneiden ergonomista sijoittelua, lasku- ja työpöytätasojen riittävyyttä ja yleistä toimivuutta. Messukohdearviot tehtiin Osuuskunta Suomen Asuntomessut toimeksiannosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton