• Etusivu
  • Sisustus

Kaikki pinnat priimakuntoon nopeasti, tarkasti ja ilman roiskeita

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 07.07.2014
20154_43085.jpg

On samantekevää mitä seinämaalia käytät, Bosch-maalausjärjestelmillä saavutat vaivattomasti parhaat lopputulokset.

Ovatko seinät värittömät ja synkät vai onko puu haalistunut? Samantekevää, haluatko maalata puuta tai levittää seinämaalia, Bosch tarjoaa maalausjärjestelmällään juuri oikean ratkaisun, jotta saat uutta väriä elämääsi. Bosch-järjestelmät ovat helppokäyttöisiä ilman vaivalloista puhdistamista.

Maalaamisen uusi aikakausi

Bosch PFS 5000 E on luokkansa voimakkain ja monipuolisin ruiskutusjärjestelmä. Se on jokaisen kodin maalarin ja remontoijan ideaali työkalu kaikkiin maalaustöihin. Terassin lakkaus tai esimerkiksi mökin maalaus ei ole ongelma. Laite ruiskuttaa jopa punamultaa, ohentamatta. AllPaint-teknologian ansiosta kaikkien maalien ruiskutus ohentamatta onnistuu helposti ja 1200W:n moottori huolehtii siitä, että suoriudut urakastasi nopeasti.

ConstantFeed-maalisäiliön ansiosta maali levittyy tasaisesti myös pään yläpuolella tai lattian tasossa työskenneltäessä. Kolme mukana toimitettavaa suutinta huolehtivat, että löydät oikean suuttimen jokaiseen projektiin. Maalia on nopea lisätä ja laite on helppo puhdistaa Bosch SDS-järjestelmän ansiosta sillä ruiskun osat ovat helposti irroitettavissa.

20154_43107.jpg

Boschin monipuolisella ja todella käyttäjäystävällisellä maaliruiskulla PFS 3000-2 maalausurakkasi sujuvat kolme kertaa nopeammin. Maaliruiskulla terassin öljyäminen, huonekalujen maalaus tai veneen lakkaus onnistuu todella helposti. ALLPaint-teknologian ansiosta kaikkien maalilaatujen ruiskutus onnistuu kätevästi ja kompakti rakenne ja olkahiha takaavat joustavan käytön. Vaihtosuuttimet takaavat, että löydät jokaiselle projektille sopivan suuttimen. 650W:n moottorissa on 2-portainen asetus puu- ja seinämaaleille. Laite on myös todella helppo puhdistaa Bosch SDS-järjestelmän ansiosta sillä laitteen osat ovat helposti irroitettavissa.

20154_43096.jpg

Yksinkertainen ja helppokäyttöinen maaliruiskujärjestelmä

Helppokäyttöiset PFS 2000 ja PFS 1000 maaliruiskujärjestelmät soveltuvat nopeaan öljyämiseen ja maalaamiseen. EasySelect-järjestelmän ansiosta säästyt ylimääräiseltä valmistelulta ja olet valmis aloittamaan maalaamisen ilman pitkiä valmisteluja. Värikoodit ja aloitusopas tekevät käytöstä helppoa. Lopputulos on erinomainen, sillä maalausjäljestä tulee tasainen.

Bosch-maalausjärjestelmillä on helppo levittää tasaisesti lakkaa ja lasyyreja.
Bosch-maalausjärjestelmillä on helppo levittää tasaisesti lakkaa ja lasyyreja.
Info

Info

Onnistu maalauksessa

Ennen maalaamista

  • Peitä ensimmäiseksi lattia, kaikki huonekalut ja lämpöpatterit muovilla ja kiinnitä reunat teipillä
  • Peitä lisäksi kaikki ovien ja ikkunoiden kehykset, pistorasiat, valokatkaisijat, lattialistat jne. teipillä
  • Jos haluat maalata seinän kahdella eri värillä, voit käyttää teippiä niiden välisenä rajapintana

Maalaamisen aikana

  • Aloita huoneen nurkista
  • Maalaa tämän jälkeen katto ja lopuksi jäljellä olevat seinät
  • Jos maalaat edellä mainitussa järjestyksessä sekä ikkunasta poispäin, eli päivänvalon suuntaisesti, värien siirtymäkohdat katoavat optisesti ja vältyt rumilta varjostumilta.

Valitse kohteeseen sopiva maali

Maalityypin valinta riippuu käyttökohteesta: haluatko maalata huonekalun? Oletko maalaamassa seinäsi? Haluatko suojata terassin lasyyrilla sään vaikutuksilta?

Dispersiomaalit:
Soveltuvat kattojen ja seinien maalaamiseen (sisätilat). Nämä maalit ovat hyvin tarttuvia, tasaisesti levittyviä levyihin, kipsikartonkilevyihin tai sementtikuituihin, tukkivat huokosia rapatuissa seinissä sekä betonissa. Niitä pidetään myös parempina kuitumateriaalista ja kohokuvamateriaalista valmistettujen tapettien päälle.

Lateksimaalit:
Erityisiä dispersiomaaleja, jotka ovat yleensä vesihöyryä läpäiseviä, mutta erittäin kulutusta ja hankausta kestäviä ja kestävät myös hyvin useampia puhdistusaineita. Niitä käytetään ennen kaikkea kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuone tai pesuhuone sekä voimakkaasti kuormitetuissa.

Lasyyrit:
värilliset lakat tai muut maalit, joissa on erityisen hienosti jakautunut, vähäinen pigmentointi. Niitä voidaan käyttää silloin, kun alustan kuviointi halutaan näkyväksi. Lasyyreilla suojataan puuta sään vaikutuksilta, UV-säteiltä sekä osaksi myös sieniltä tai hyönteisiltä. Lasyyreilla puun pintaan saadaan väriltään yhtenäinen ilme. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden korjata betonin värivaihteluita.

Lakat:
Lakat ovat lähinnä peittäviä maaleja. Pinta on kuivumisen jälkeen laadullisesti ja optisesti korkealuokkainen, mattamainen tai kiiltävä. Ne ovat kestäviä kemikaaleihin verrattuna, ja niitä käytetään pääasiassa puun, metallin, muovin tai mineraalimateriaalien päällystämiseen.

Katso video ruiskumaalauksesta

Robert Bosch Oy / Työkalut
Sisustus
maalaus
seinät
katto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
202010_66974.jpg
Maalauskoulu: Sisävärin valinta
Värin valinta on kenties mielenkiintoisin, mutta samalla myös haastavin osa maalausprojektia. Vaihtoehtoja löytyy paljon, eikä sisustuksen kokonaisuuden hahmottaminen ole aina helppoa. Värin valinnan helpottamiseksi on hyvä tietää joitakin perusasioita, jotta kokonaisuudesta tulisi mielekäs.
201410_41435.jpg
Puukoulu: Sisustaminen puulla
Puu on elävä ja lämmin materiaali, jota voidaan käyttää melkein kaikissa kodin pinnoissa. Puu on tekstuuriltaan kaunis materiaali. Se ei ole pelkästään ulkonäön kannalta hyvä materiaali, vaan sillä on myös muita hyviä ominaisuuksia. Puu on lämmin materiaali, jota on miellyttävä koskettaa. Puu toimii myös kosteuden tasapainottajana sitomalla itseensä tai luovuttamalla kosteutta ympäröivien olosuhteiden mukaan.Tyypillisin tapa käyttää puuta sisustamisessa on panelointi. Toinen lähes yhtä yleinen käyttökohde on puulattia. Puulattia voi olla ns. parketti tai massiivipuulattia. Puun lisäksi sisustamiseen soveltuvat puulevyt, kuten vaneri.Miltei kliseen mukaisesti voidaankin todeta, että suomalainen pitää puulla sisustamisesta.
20155_43423.jpg
Uudella läpivientisarjalla 100% aluskatteen tiiveys
Uutta tiiveyttä kattoonAluskatteen tiivisteen tehtävänä on varmistaa, ettei tuiskuava lumi, sade tai vesikaton alle muodostuva kondenssivesi pääse välikattoon kastelemaan ja vaurioittamaan rakenteita ja eristeitä. VILPE®-perheeseen on nyt kehitetty tähän tarpeeseen uuden sukupolven ratkaisu: Aluskatteen 2K-tiiviste.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton