• Etusivu
  • Rakentaminen

ASTA RAKENTAJA 2013

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
201210_32656.jpg

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.-10.2.2013

Asta Rakentaja 2013 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.

Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!

Tulosta pääsylippu tästä

Rakentava tietopaketti

Messut tarjoavat ratkaisuja ja ideoita oman kodin rakentajalle ja remontoijalle niin rakennusprojektin suunnittelu- kuin rakennusvaiheessakin. Messuviikonvaihteen aikana selvität mutkattomasti suunnitelmiesi realistiset kustannusarviot, vertailet rakentamisen osa-alueiden palvelutarjontaa ja tutustut alaan liittyviin yrityksiin ja yhteisöihin.

Asta Rakentaja -messuilla voit rauhassa miettiä vaihtoehtoja uudeksi kotikunnaksesi, pohtia unelmakotisi kerroslukua tai selvittää rakennuslupakäytäntöjä oman- tai vuokratontin osalta. Samalla selvität omiin rakennus- ja remontointitarpeisiisi parhaiten soveltuvat rakennusmateriaalit ja työvälineet, tutustut kätevästi muun muassa lämmitysjärjestelmävaihtoehtoihin ja saat tietoa monipuolisesta kodin sisäpintojen materiaalivalikoimasta.

Rakentaja.fi-jäsenille on varattu 10 000 vapaalippua ASTA messuille, joten jos lipun hinta on vaikuttimena jättää menemättä, älä epäröi enää!

Tulosta pääsylippu tästä

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

201210_32657.jpg

Pintaremontilla pisteet kotiin

Jo kodin pintojenkin päivittäminen tuo kotiinsi uuden ilmeen. Olipa ajatuksissasi sitten koko huushollin kattava pintaremontti, lattiapintojen uudistaminen tai maalitelaan tarttuminen, uudet materiaalit, kuosit ja sävyt piristävät arkisia kodinaskereita. Asta Rakentaja -messuilla on esillä materiaalivaihtoehtoja moneen makuun. Laattaa, lasia, paneelia vaiko boordia? Entä päätyäkö parkettiin vai laminaattiin? Sinä päätät! Messuilta löytyy paljon käytännönläheisiä vinkkejä ja idearikkaita alan ammattilaisia - poimi suosikki-ideat omaan kotiin ja tartu tuumasta toimeen. Olittepa sitten kaavailleet tee-se-itse-henkilön rakennusprojektia tai talopakettia, kysellä Asta Rakentajan asiantuntijoilta saattaa kysellä, millainen huonejärjestys toimii, kuinka syntyy kätevä keittiö, mikä laudepuu varmistaa makeat löylyt, mihin ilmansuuntaan terassi kannattaa sijoittaa tai mitä maa-aineksia, kivetyksiä sekä ulkovalaisimia on tarjolla.

Kuka koolaa ja kuka vasaroi?

Paikalla on runsaasti vahvaa tietotaitoa, sillä messuosastot, työnäytökset, tietoiskut ja seminaarit olivat täynnä vinkkejä ja ohjeita, jotka auttavat ryhtymään tuumasta toiseen.

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20187_53716.jpg
Vierasmökiksi tai työhuoneeksi sopiva mökki
Porin Asuntomessuilla on ensiesittelyssä Honka Kontti -mallisto. Messuilla nähtävien Konttien sisustus on toteutettu yhteistyössä A-lehtien Meilläkotona.fi:n, Secto Designin ja Genelecin kanssa. Konttien sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Maru Hautala, jonka Marulla-blogi on täynnä elämäniloa, tekemisen riemua ja arkista eloa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Käyttö- ja huolto-ohjeet
Toimenpiteet:Urakoitsijat luovuttavat rakennuttajalle urakka-asiapapereiden mukaiset käyttö- ja huolto-ohjeet. Suunnittelijat ja valvojat tarkistavat käyttö- ja huolto-ohjeet.Vastuuhenkilöt:SuunnittelijatDokumentit:Käyttö- ja huolto-ohjeetHyväksyntä:Isännöitsijä tai huollon johtaja
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuinhuoneiston luovutus/ hallinta
Vuokranantajan on luovutettava huoneisto vuokralaiselle sovittuna ajankohtana. Mikäli luovutus viivästyy, on vuokralaisella mahdollisuus purkaa sopimus, mikäli viivästyksestä on hänelle olennaista haittaa.Vuokralaisella on oikeus käyttää huoneistoa omana ja puolisonsa ja perheensä kanssa yhteisenä asuntona. Jollei siitä ole vuokranantajalle huomattavaa haittaa ja häiriötä, vuokralainen saa käyttää huoneistoa yhteisenä asuntona myös lähisukulaisensa tai puolison lähisukulaisen kanssa. Huoneiston alivuokraus on myös sallittua.Vuokralainen voi kuitenkin luovuttaa huoneiston enintään kahdeksi vuodeksi toisen käytettäväksi, jos vuokralainen joutuu työn, sairauden tai esim. opiskelun vuoksi muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Vuokralaisen on ilmoitettava viimeistään kuukautta ennen luovutusta asiasta kirjallisesti vuokranantajalle ja vuokranantajan vastustaessa luovutusta on 14 päivän kuluessa saatettava asia tuomioistuimen ratkaistavaksi.Muussa tapauksessa vuokralaisella ei ole ilman vuokranantajan lupaa oikeutta luovuttaa vuokraoikeutta toisen käytettäväksi.Kun vuokralainen luovuttaa huoneistonsa toisen käyttöön, hän vastaa vuokranantajalle edelleen vuokrasopimuksen mukaisesti vuokrasuhteen velvoitteiden täyttämisestä, ellei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Viikon kysymys: Terassin käsittely?
Kysymys:Rakensin toissa kesänä uritetusta, ruskeaksi kyllästetystä kestopuusta, terassin ja käsittelin sen viime kesänä sävytetyllä terassiöljyllä. Miten ja kuinka usein terassilaudoitusta kannattaa käsitellä ja mikä on siihen paras käsittelyaine? Eli pitäisikö se käsitellä taas tänä kesänä?
20234_81399.jpg
Pienennä energiankulutusta mökillä - ohjaa etänä
Mökkien sisustus ja varustelu on nykyisin jo omakotitalojen luokkaa, joten huoli asumattoman mökin kunnosta ja kutsumattomista vieraista on aiheellinen. Moni ei ehkä halua moista riesaa itselleen, vaan mieluimmin myy mökkinsä kuin omistaa. Etäohjaus voisi kuitenkin olla erinomainen ratkaisu sekä mittaviin energiansäästöihin että valvonnan ongelmiin.
20115_26039.jpg
Kylpyhuoneremontin kustannussuunnittelu
Pesutilat ovat alttiina kovalle kulutukselleVanhan kylpyhuoneen remontointi tulee aiheelliseksi viimeistään silloin kun pintojen materiaalit ovat kuluneet tai rikkoutuneet. Myös vesikalusteet kuluvat ja niiden käyttöikä on rajallinen. WC- ja pesutiloja käytetään useita kertoja päivässä ja sen pinnat ovat kovassa rasituksessa pelkästään jo kosteudenkin takia.Kylpyhuoneen remontti on hieman isompi projekti kuin muiden huonetilojen, sillä kosteustekniset seikat on otettava huomioon. Vedeneristyksen sekä ilmanvaihdon on oltava kunnossa, jotta tila toimisi suunnitellulla tavalla. Myös vesi- sekä muiden kalusteiden järkevä sijainti tilassa on olennainen osa toimivaa kokonaisuutta.Kylpyhuoneen vanha "kulahtanut" ilme muuttuu täysin remontin jälkeen ja uusittu kylpyhuone lisää asumismukavuutta sekä nostaa huoneiston arvoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton