• Etusivu
  • Talo

Kylpyhuoneremontin kustannusarvio

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.04.2014
20115_26039.jpg

Pesutilat ovat alttiina kovalle kulutukselle

Vanhan kylpyhuoneen remontointi tulee aiheelliseksi viimeistään silloin kun pintojen materiaalit ovat kuluneet tai rikkoutuneet. Myös vesikalusteet kuluvat ja niiden käyttöikä on rajallinen. WC- ja pesutiloja käytetään useita kertoja päivässä ja sen pinnat ovat kovassa rasituksessa pelkästään jo kosteudenkin takia.

Kylpyhuoneen remontti on hieman isompi projekti kuin muiden huonetilojen, sillä kosteustekniset seikat on otettava huomioon. Vedeneristyksen sekä ilmanvaihdon on oltava kunnossa, jotta tila toimisi suunnitellulla tavalla. Myös vesi- sekä muiden kalusteiden järkevä sijainti tilassa on olennainen osa toimivaa kokonaisuutta.

Kylpyhuoneen vanha "kulahtanut" ilme muuttuu täysin remontin jälkeen ja uusittu kylpyhuone lisää asumismukavuutta sekä nostaa huoneiston arvoa.

20115_26040.jpg

RemonttiOptimin saat käyttöösi maksutta

RemonttiOptimi on osa jäsenpalveluitamme. Voit vapaasti käyttää remonttioptimia remonttisi tarvelaskentaan. Käyttö on siis täysin veloituksetonta. RemonttiOptimin maksullinen täysversio antaa lisäominaisuuksia laskuriin. Kun omistat täysversion RemonttiOptimista, voit luoda useita kohteita samanaikaisesti sekä monistaa ja poistaa kohteita. Lisäksi voit muokata arviosi hintoja ja menekkejä haluamillasi arvoilla. Täysversiolla saat myös täydellisen tarvikeluettelon kohteestasi.

Info

Info

RemonttiOptimilla saat kätevästi arvion kustannuksista

Remontin suunnittelu on hyvä aloittaa määrittelemällä ensin mitä uusitaan ja missä laajuudessa. Tilan mittatiedot toimivat lähtötietoina materiaalikustannuksia laskettaessa ja niiden pohjalta arvioidaan myös tulevat työkustannukset.

Remontin suunnitteleminen herättää monia kysymyksiä, joista ensimmäinen yleensä liittyy kustannuksiin. Mitä koko remontti tulee maksamaan? Materiaali- ja työkustannukset saattavat vaihdella paljon riippuen tekijästä, materiaalivalinnoista sekä kohteen sijainnista.

RemonttiOptimi on kehitetty palvelemaan remontin tekijöitä. Ohjelman tarkoituksena on antaa kustannusarvio remontoitavasta kohteesta. Syötettyjen tietojen perusteeella ohjelma tekee arvion työ- ja materiaalikustannuksista. Lopullista kustannusarviota on mahdollista muuttaa vaihtamalla annettuja tietoja. Tämä mahdollistaa remontin kustannusten suunnittelemisen eri toteutusvaihtoehdoilla.

20115_26318.jpg

Remontti määritellään yksityiskohtaisesti

Ohjelman laskenta perustuu siihen, että esimerkiksi huonetilojen osalta valitaan ensin remontoitava tila, joka sitten käydään yksityiskohteisesti läpi. Kyseisen huonetilan remontista määritellään kaikki uusittavat pinnat, rakenteet, kalusteet, varusteet jne. Valikossa edetään lattiasta kattoon ja ovista sähkötöihin.

Kun kaikki valikon alakohdat on täytetty suunnitellun remontin osalta, ohjelma laskee kustannusarvion ja tulostaa sen yhteenvetona taulukkonäkymään.

20115_26044.jpg

RemonttiOptimi suunnittelun apuna

Esimerkissä on laskettu kuuden neliön kokoisen kylpyhuoneen remontti. Kustannusarviotaulukko kertoo määriteltyjen tehtävien perusteella kustannukset kunkin työosuuden osalta. Arvion pohjalta on hyvä suunnitella tarkemmin tulevaa remonttia sekä vertailla ja kilpailuttaa hintoja. RemonttiOptimin tarkoituksena onkin antaa arvio, käsitys remontin hinnasta, jota voi hyödyntää jatkosuunnittelussa.

20115_26319.jpg

RemonttiOptimi on erinomainen työkalu remontin kustannussuunnittelussa. Sen avulla on mahdollista säästää useita euroja kun eri työvaiheiden kustannukset ovat etukäteen tiedossa eikä ikäviä lisäkustannuksia synny.

Laske remontin kustannusarvio ilmaiseksi tästä
Osta RemonttiOptimin täysversio tästä

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58481.jpg
Kokonaisuus, jossa on kaikki tarvittava
Tuulensuoja- ja lämmöneristys samassa paketissaSekä uudisrakentamiseen, että vanhan talon ulkopuoliseen lisäeristämiseen tarkoitettu ISOVER Facade tarjoaa kerralla niin lämmöneristyksen kuin tuulensuojauksenkin. Facade-levyt ovat helppoja asentaa ja antavat villaeristeiden parhaan lämmöneristysarvon.
20136_35401.jpg
RF-tuotteet langattomaan kytkemiseen
Langattomat kytkimet mahdollistavat valojen, markiisien ja kaihtimien ohjaamisen paikoista, johon tavallisia sähköjohtoja ei käytännössä voi vetää joko asennusteknisistä tai ulkonäkösyistä. Lasiseinät tai remonttikohteet ovat helposti ratkaistavissa RF-tuotteilla.
rakennuslevyt
Kevyet kiinnitykset rakennuslevyihin
Ohutseinämäiset rakennuslevyt ovat erittäin yleisiä kaikessa rakentamisessa, yleensä rakenteiden pintamateriaaleina. Rakennuslevyihin kuuluvat kipsi- ja kipsikuitulevyt, puukuitulevyt, vanerit, lastulevyt sekä erilaiset sisustuslevyt. Levyjen lujuus ja ominaisuudet vaihtelevat erittäin paljon. Levypinnan lujuuteen sekä kiinnikkeen asennuskohtaan vaikuttavat myös levypinnan takana sijaitsevat puiset tai metalliset rakenteet, kuten koolaukset.
201412_41913.jpg
Kiuas osaksi saunan sisustusta
Saunan lämpö rentouttaa ja tuo hyvää oloa. Tulikivi-kiukailla saat jatkettua kodin sisustusta myös saunatiloissa. Kiukaissa on panostettu moderniin muotokieleen sekä hyviin löylyihin. Suuret kivitilat varmistavat pehmeät löylyt sekä tehokkaan lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee nopeasti ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät ja kosteat. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta kiuas on helppo sijoittaa monenlaisiin löylyhuoneisiin.
20116_26730.jpg
Sadevesijärjestelmä
Toimivan kattokokonaisuuden viimeistelee tyylikäs ja toimiva sadevesijärjestelmä. 150 neliön katolla 20 mm:n sade tarkoittaa 3000 litraa poisjohdettavaa vettä, kaatosateessa, vieläkin suurempaa määrää, joten kestävyyttä vedenpoistossa tarvitaan. Icopalin Sadetar selviää haasteesta voittajana, siksipä Icopal myöntääkin Sadetar-sadevesijärjestelmälle kymmenen vuoden takuun!
200710_7047.jpg
Ilma paranee vaihtamalla
Nykykäsityksen mukaan huoneilman vaihtuminen ainakin kerran kahdessa tunnissa on välttämätöntä hyvän sisäilman laadun takaamiseksi. Vanhoissa painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa, etenkään kerrostaloissa, ei näitä vaatimuksia useinkaan täytetä. Ilmanvaihto ei riitä ja ilma tulee hallitsemattomasti ja suodattamatta sisään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton