• Etusivu
  • Sisustus

Askon klassikoista puutarhan Omenaan

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.05.2008
20084_10461.jpg

Askossa on kodinsisustajalle laadukas, ajanhenkinen ja kilpailukykyinen mallisto. Kodin eri tiloihin löytyvät kaikki kalusteet sohva- ja ruokailuryhmistä moottorivuoteisiin ja komeroihin. Kokonaisuuksia voi lähteä rakentamaan myös tuoteperheistä. Sisustuksen loppusilauksen voi tehdä Askon valaisimilla, peitteillä, tauluilla ja muilla sisustustuotteilla.

Askon tuoteklassikot

Asko on tehnyt yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaalaisten suunnittelijoiden kanssa aina 1930-luvun alusta lähtien. Askossa on ollut talon sisäisiä suunnittelijoita ja samaan aikaan se on työllistänyt myös freelance-suunnittelijoita.

Seuraavassa muutamia poimintoja historian kavalkadista.

20084_10462.jpg

Ilmari Tapiovaaralta muistetaan pinnatuolit Fanett (1955), Mademoiselle (1958) ja Crinolette (1962), sekä monikäyttöinen pikkutuoli Aslak (1958).

Eero Aarnio kohahdutti maailmaa ensimmäisillä lasikuidusta valmistetuilla huonekaluilla, joista ensimmäinen oli Pallotuoli (1963) ja samaa sarjaa jatkoivat V.S.O.P-tuoli (1966), Kanttarelli-pöytä (1968), Pastilli (1968) ja Tomaatti (1972).

Hannele Bonsdorffin Mama-palasohva valittiin Avotakan lukijaäänestyksessä vuoden huonekaluksi vuonna 1998. Mama-sohvan idea on muunneltavuus: sohvaelementtejä on kolmetoista, tyynyjä kolme ja jalkamalleja kaksi, ja näitä yhdistelemällä jokainen saa mieleisensä kokonaisuuden.

Ristomatti Ratian Askolle suunnittelemat suositut ja karun kauniit Saaristo-sarjan puuarkut ovat saaneet jatkoa Palasarjasta (1998). Palasarja organisoi kodin pienesineistön järjestykseen.

20084_10463.jpg

Sohvastudio

Askon sohvastudiossa voit koota itsellesi tilaan sopivan yksilöllisen sohvaratkaisun ja luoda sisustajan näköisen persoonallisen ilmeen. Sohvastudio laskee valitsemillesi paloille kokonaishinnan, ja lopullisen kokoonpanon voi tulostaa.

Esimerkkinä sohvastudiossa Mod. Mod-sohvaperheeseen kuuluu kaksi erilaista järjestelmää: Mod Basic ja Mod Trendi.

Mod-sohvaryhmät valmistetaan aina asiakkaan tilauksesta. Suunnittelemme Mod-sohvasi yksilöllisesti Sinun tarpeidesi pohjalta. Käsinoja ja jalkavalinnalla viimeistelet persoonallisen sohvakokonaisuutesi ulkonäön. Verhoilumateriaali ja väri määräävät sohvasi lopullisen ilmeen. Askon verhoilustudiossa on mittava materiaalivalikoima, josta löydät myös Orient Occidentin, Lauritzons’in, Espen ja Annalan laadukkaat kankaat.

Mod Basic -sohvissa on aina irtonaiset istuin- ja selkätyynyt, mikä mahdollistaa tyynyjen kääntämisen ja päällisten irroittamisen puhdistusta varten. Kätevän kiinnitysmekanismin ansiosta Mod Basic -sohvien modulit on helppo kiinnittää ja irroittaa toisistaan. Osien paikkaa voi vaihdella jälkikäteen tai vaikkapa ostaa sohvaan lisää paloja myöhemmin.

20084_10464.jpg

Omenan syleilyyn

Uusinta uutta kesäkalusteissa on Omena. Materiaali on säänkestävää polyrottinkia, joka on nyt muutaman vuoden ollut käytössä tyylikkäänä materiaalina mm. puutarhan ruokapöydän tuoleissa. Näitä kalusteita voi hyvin käyttää terassilla ja esim. saunan pukuhuonetiloissa. Upean Omenan sisään mahtuu neljä nautiskelijaa.

20084_10465.jpg
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201012_23880.jpg
Kipsilevyjä kokonainen valikoima
Kipsilevyjen avulla voidaan toteuttaa laadukkaita ja toimivia rakenneratkaisuja edullisesti ja nopeasti. Knaufin valikoimiin kuuluvat normaalin- ja erikoiskovan kipsilevyn lisäksi tuulensuojakipsilevy, märkätilakipsilevy, saneerauskipsilevy, palonsuojakipsilevy sekä lattiakipsilevy.Kipsilevyjä on vaivaton työstää ja niiden asentaminen on helppoa. Ne voidaan asentaa puu- tai teräsrunkoon, ja niillä voidaan tehdä myös kaarevia muotorakenteita. Kiderakenteensa vuoksi kipsillä on erinomainen paloneristävyysominaisuus. Palotilanteessa kipsi luovuttaa ensin rakenteellisen kideveden, jolloin tulen vastakkaisella puolella lämmönnousu sekä palon eteneminen hidastuvat. Kipsi tasaa myös sisäilman kosteutta ja parantaa ääneneristävyyttä.
20154_43085.jpg
Maaliruiskulla nopeasti valmista
Ovatko seinät värittömät ja synkät vai onko puu haalistunut? Samantekevää, haluatko maalata puuta tai levittää seinämaalia, Bosch tarjoaa maalausjärjestelmällään juuri oikean ratkaisun, jotta saat uutta väriä elämääsi. Bosch-järjestelmät ovat helppokäyttöisiä ilman vaivalloista puhdistamista.
20146_39707.jpg
Kalajoen Loma-asuntomessut lähestyvät!
Kalajoki kutsuu sinut mukaan tuleville Loma-asuntomessuilleen. Loma-asuntomessualueen rakennusprojekti jatkuu vielä hetken aikaa, mutta Kalajoen Loma-asuntomessut 2014 avajaiset lähestyvät kovaa vauhtia ja 23.6. messuportit aukeavat kaikille. Messuilla on nähtävillä 28 erilaista kohdetta, jotka on jaettu neljään erityyppiseen kortteliin.
201210_32693.jpg
Vallox Digit SED digitaalinen ohjausjärjestelmä
Älykkäästi ajatteleva Vallox Digit SED säätöjärjestelmä, tekee ilmanvaihdon käytöstä helpon ja energiatehokkaan. Ilmanvaihto mukautuu kosteus- ja hiilidioksidiantureiden ansiosta automaattisesti asunnon muuttuviin sisäilmaolosuhteisiin.Vallox SE -sarjan ilmanvaihtokoneissa on tämä edellä mainittu säätöjärjestelmä. Sisäilman hiilidioksidi- ja kosteuspitoisuuteen reagoiva automaattinen ohjaus mahdollistaa sen, että ilmanvaihto toimii aina optimaalisella tasolla todellisen tarpeen mukaan. Näin estetään turha ilmanvaihto ja energiankulutus.
12_P_24647.jpg
Vastaa VTT:n tutkimukseen kestävästä rakentamisesta
Vuoden alussa VTT:ssä alkaneen tutkimushankkeen tavoitteena on edistää kestävän kehityksen mukaista rakentamista Suomessa. Kestävä rakentaminen tuottaa rakennuksia, jotka ovat energiatehokkuudeltaan ja korjattavuudeltaan taloudellisia, ympäristövaikutuksiltaan edullisia sekä muunneltavissa kulloisenkin käyttäjänsä tarpeisiin. Kuulostaa jokaisen talonomistajan unelmalta – mutta miksi tällaiset rakennukset ovat edelleen vain unelmia? Tutkijat haluavat kuulla Sinun näkökantasi.
20237_82696.jpg
Rohkeat uudet sisustustrendit! Nämä kaksi trendaavat nyt TikTokissa
Meillä jokaisella on tarve esitellä omaa identiteettiämme esimerkiksi vaatteiden tai sisustuksen avulla. Tähän ajatukseen eivät tiukasti trendien mukaan tehdyt sisustukset sovi. Trendeillä on kuitenkin tarkoitus esitellä, millä uudella tavalla voisit piristää sisustustasi. Trendejä on myös tarjolla useita per sesonki, joista voit valita oman näköisesi ja toteuttaa siitä vain haluamasi osat – niin paljon tai niin vähän kuin haluat.On tärkeää muistaa, että sisustustrendit ovat ohimeneviä ja vaihtelevat ajan myötä. Sen sijaan, että pyrkisit seuraamaan jokaista muotia, kannattaa keskittyä luomaan sisustus, joka heijastaa omaa persoonallisuutta ja tyyliä. Tämä auttaa luomaan aikaa kestävän ja henkilökohtaisen sisustuksen, joka ei ole sidottu nopeasti muuttuviin trendeihin.Nyt tutustutan sinut kahteen värikkääseen, nuorison suosimaan trendiin: #Cluttercore ja #Avant Basic.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton