• Etusivu
  • Talo

Asennus, puhdistus ja hoito

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.12.2008
20081_8133.jpg

Asennus

Dala Floda -lattian suositeltavin asennustapa on ruuvikiinnitys. Liimaa käytetään vain päätyponteissa. Betonilattioiden yhteydessä kiinnitysalustana toimii betonipinnan päälle asennettu, uiva tai ruuveilla kiinnitetty, vaneri- tai lastulevy. Esim. 14 mm:n lattialauta nostaa alustan kanssa lattiatasoa 27 mm. Maahantuojalta on saatavissa tarkemmat asennusohjeet.

Täysin uusi tapa asentaa massiivipuulattia betonin päälle on käyttää Elastilon tarra-alusmattoa. Elastilon alusmatossa on toisella puolella valmis liimapinta, jota suojaa muovikalvo. Matto, joka on 3 mm paksu, asennetaan uivana betonin päälle. Lattia asennetaan ohjeiden mukaan liimapinnan päälle.

20081_8134.jpg

Puhdistus ja hoito

Dala Floda -lattia puhdistetaan lattiasuovalla. Uudet asennetut lattiat pyyhitään runsaalla lattiasuopa-vesiliuoksella (1:5) kerran viikossa ensimmäisen kuukauden aikana. Jatkossa suopa-vesiseoksella (1:20) pyyhitään yksi tai kaksi kertaa kuukaudessa. Päivittäiseen puhdistukseen käytetään pölynimuria ja kostealla pyyhkimistä.

Kuivalta ja elottomalta näyttävä lattia käsitellään hoitoöljyllä, joka levitetään ohuesti ja annetaan kuivua. Luonnonvärisellä öljyllä käsitellyt lattiat huoletaan luonnovärisellä lattiasuovalla ja hoitoöljyllä. Valkoöljytyt lattiat vastaavasti valkoisella lattiasuovalla ja hoitoöljyllä.

20081_8135.jpg
20081_8136.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_78944.jpg
Jätevesijärjestelmä kruunaa ympäristöystävällisen kokonaisuuden
Tiedäthän tunteen, kun kaipuu jonkin rakkaan harrastuksen ääreen tai johonkin paikkaan palaa sisälläsi ja tuo kaipuu on täytettävä keinolla millä hyvänsä. Näin kävi myös Espoon Tapiolassa asuville Ella ja Mikki Korhoselle. Korhoset ovat aina olleet todellisia luontoihmisiä ja lasten ollessa pieniä, he asuivat pienellä maatilalla Vihdissä, jossa perhe vietti idyllistä maalaiselämää. Lasten kasvettua perhe muutti Espoon Tapiolaan helpottaakseen kulkemista kouluun ja harrastuksiin.Kaupunkiasumisessa ei ole koskaan ollut perheelle mitään hohtoa ja kaipuu luontoon paloi heidän sisällään koko ajan, ja vietettiinhän silloinkin paljon vapaa-aikaa Nuuksiossa koiran kanssa ulkoillen. Lasten aikuistuessa tämä kaipuu ajoi heidät etsimään vapaa-ajan tonttia luonnonrauhasta ja kuusi vuotta sitten mieluinen tontti löytyi Nuuksiosta, aivan luonnonsuojelualueen läheltä.
20219_72318.jpg
Murtovarkaan vinkit kodin suojaamiseen
Koti on paikka, jossa haluamme tuntea olomme turvalliseksi ja suojatuksi. Valitettavasti murtovarkaudet ovat edelleen todellinen uhka monille. On kuitenkin olemassa lukuisia toimenpiteitä, joita voimme toteuttaa kotimme suojelemiseksi ja murtovarkaiden estämiseksi.Olet saattanut ottaa huomioon mielestäsi kaiken, joka estää kotiasi näyttämästä varkaita kutsuvalta kohteelta. Varashälyttimet on asennettu ja toiminnassa, mutta silti kotiisi on tunkeuduttu. Ota murtovarkaan niksit avuksesi. Niksit ovat entisen murtovarkaan Michael Fraserin pussista, mutta vinkit sopivat käyttöön maassa kuin maassa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Loma-asuntomessut Mäntyharjussa
Mökki on nykyään muuta kuin ylimääräisten huonekalujen säilytyspaikkaKesämökkien ammattimaisesta sisustamisesta on tulossa trendi, sillä suomalaisten kesämökit ovat nykyään entistä enemmän läpi vuoden asuttavia kakkoskoteja. Tällä hetkellä Suomessa on lähes puoli miljoonaa yksityisten henkilöiden omistamaa loma-asuntoa. Sisustaminen näkyy myös tulevilla Loma-asuntomessuilla Mäntyharjussa 27.6.–10.7.2011.– Sisustaminen on tullut vahvasti mukaan myös loma-asumiseen. Tämä näkyy selkeästi tuotetarjonnassa sekä sisustusalan lehdissä. On selvää, että yleisön kasvanut kiinnostus huomioidaan myös Loma-asuntomessuilla. Messukävijä saa taiteesta ja mökkisisustamisesta lisää mielenkiintoista koettavaa Mäntyharjulla, miettii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.
201512_44949.jpg
Hongan Asu terveesti -blogin aiheena hirsimökin hoito ja käyttö talvella!
Nyt sinulla on luettavissasi blogi, joka nimensä mukaisesti kertoo terveellisestä asumisesta.Blogin kantava rakenne on luonnollisesti hirrestä, mutta ulkopinnaltaan se voi olla lähes mitä vain - aivan kuten moderni massiivipuinen omakotitalokin.Eri näkökulmia terveelliseen asumiseen tuovat Honkarakenteen omat asiantuntijat sekä vierailevat tähdet.Honkarakenteelle hyvä asuminen tarkoittaa monen tekijän yhteispeliä. Isoja asioita ovat terveellinen sisäilma, harmoninen sisustus, luontoystävällinen rakentaminen ja koko perheen kotoisuus.Tutustu Asu terveesti -blogiin! -Joko sinä asut terveesti?Asu terveesti -blogiin
200611_1291.jpg
Säästä ja tee itse pyykkiteline
Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.
201211_32836.jpg
Remontti edessä - mistä rahat, kun lainaa on jo?
Vanha talo - miksei uusikin - tarjoaa aina yllätyksiä. Yht äkkiä saattaa paikka jos toinen repsahtaa ja pikainen remontti on edessä. Tai muuten vaan kaivataan omaan kotiin uutta ilmettä - kotihan ei välttämättä vaihtamalla parane.Mutta, jos onkin jo lainaa alla, millä remontti rahoitetaan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton