• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse Pyykkiteline

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.04.2021
200611_1291.jpg

Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.

Tarvikkeet

  • 21 x 45 mm listaa
  • 2 kehyslistaa (A), 150 cm
  • 2 välilistaa (C), noin 30 cm
  • (huonekorkeuden mukaan)
  • 2 tukilistaa (D), 25 cm
  • 21 mm puutankoa
  • 3 poikkitankoa (B), 150 cm

Lisäksi:

  • 5 mm lippunarua
  • 23 juoksupyörää
  • 23 koukkua
  • 2 puunuppia
  • puuliimaa
  • 4 vähintään noin 40 mm
  • ruuvia
  • 2 kulmasaranaa
  • lakkaa tai maalia

Vinkki


Jos telineen vapaa pääty sijaitsee aivan lähellä seinää, voit asentaa sen kumpaankin vapaaseen kulmaan pyörän ja nostonaruille kiinnityskoukut. Jos telineen pääty on etäällä seinästä, joudut asentamaan seinän vierelle kolmannen johtopyörän, jonka kautta molemmat narut vedetään.


Kiinnitä seinälle pyörän alapuolelle kaksi puunuppia, joihin saat kiinnitettyä narun telineen eri asennoissa. Alempaan nuppiin kiinnität telineen sen ollessa yläasennossaan, ylempään, kun lasket telineen vinoon.

Työvaiheet


Poraa 6 mm reikiä kolmeen pitkään puutankoon (B) pyykkinarua varten. Poraa vastaavasti tangoille 21 mm reiät kahteen kehyslistaan (A) ja liimaa osat yhteen. Sahaa vielä 21 x 45 mm lovet molempiin tukilistoihin (D) ja liimaa ja ruuvaa välilistat (C) niihin kiinni.

Telineen paras sijaintikorkeus on noin 2 m lattiatason yläpuolella, joten mittaa, mikä on sopiva välilistojen pituus omissa tiloissasi.

Hio osat ja lakkaa ne kahteen kertaan. Hio kevyesti myös lakkauskertojen välillä. Pujottele pyykkinaru kehikon reikiin, kiristä ja solmi kiinni. Yhdistä kehikko välilistoihin kulmasaranoilla ja kiinnitä teline tukilistojen läpi kattoon ruuveilla (tarvittaessa ruuvitulppien avulla).

200611_1286.jpg

Ja eikun pyykkäämään!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

30_P_20754.jpg
Lapsille puuhaa asuntomessuilla
Rakennus- ja kiinteistöpalvelujen vetovoima ry tarjoaa lapsille mielenkiintoista tekemistä Vaasan asuntomessuilla 11.7. – 10.8. Pikkutaitajatalossa lapset voivat itse kokeilla oikeaa kaivuria, maalata, muurata mosaiikkia, suunnitella tulevaisuuden messutaloa, harjoitella talonrakentamista messutalon pienoismallilla tai vaikka kisailla ikkunanpesussa.Nuoret messukävijät pääsevät itse kokeilemaan samoja töitä, joita messutalojen ja koko messualueen suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito vaativat. Toimintapisteitä on useita, joista lapset voivat valita itseään kiinnostavimmat – tai kokeilla vaikka kaikkia.Lapsia ja nuoria kiinnostaa käsillä tekeminen, johon messuvierailun aikana tarjotaan mahdollisuus oikeiden tehtävien ja materiaalien parissa asiantuntijoiden ohjauksessa. Myöskään aikuisia ei olla unohdettu: pisteet on suunniteltu siten, että perheen kanssa yhdessä tekeminen on luontevaa. Rakentamisesta kiinnostuneille vanhemmille Pikkutaitajassa on lisäksi jaossa pientalojen suunnittelu- sekä asiantuntijatietoa rakentamisen eri vaiheista. Rakennuslehti jakaa Pikkutaitajan yhteydessä ilmaisen messunumeron kaikille messukävijöille.Pikkutaitajaan tullessa kävijä saa itselleen passin, johon hän kerää merkintöjä kokeilemalla erilaisia tehtäviä esimerkiksi arkkitehti- tai maalariopiskelijan opastamana. Ohjaajina Pikkutaitajassa toimii alan nuoria ammattilaisia sekä alalle opiskelevia ammattikoulusta yliopistoon.
201411_41603.jpg
Näin pinnoitat takan antiikkilaastilla
Tulisijan muurauslaastien pitää kestää tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset sekä lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet.Tulisijojen muuraukseen tarkoitetut laastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin tarvitsee lisätä vain vesi.Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat useita mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn.
201711_51018.jpg
Merkkiainetutkija-PRO -koulutus
Koulutuspaikka Hämeenlinna Visamäki, InnoparkKoulutusaika 21.8.2018 klo 9-16
20165_46451.jpg
Routaeristyksestä ei kannata tinkiä
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Huonosti tehdyn routaeristyksen jäljiltä kiveys routii aaltoilevaksi ja muurit kallistelevat ulospäin. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
20196_58697.jpg
Yhden luukun mallia koskevat lait
Yhden luukun mallia koskevat lait vahvistettiin tänään 19.6. tasavallan presidentin esittelyssä. Uudistuksen tavoitteena on, että tiettyjen ympäristöä koskevien lupamenettelyjen yhteensovittaminen tekee lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.Laki eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta tekee mahdolliseksi ns. yhden luukun mallin. Luvanhakija asioi eri viranomaisten kanssa yhdellä asiointipisteellä, josta voi hoitaa keskeiset tiettyyn hankkeeseen tarvittavat luvat kerralla. Lisäksi yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että vireillä olevien eri lupahakemusten käsittelyvaiheet tapahtuvat yhtä aikaa. Yhden luukun menettely pohjautuu sähköiseen asiointiin. Hakija toimittaa lupahakemuksen viranomaisille sähköisen asiointijärjestelmän kautta.
20207_65797.jpg
Moduulit ja magneetit tuovat vapautta säilytystilojen muunteluun
Geberitin uudessa Acanto-mallistossa on panostettu moduuliajatteluun, jossa erilaisia seinä-, sivu- ja allaskaappeja voi vapaasti yhdistää toisiinsa. Magneettikiinnitys tuo helppoutta laatikoiden ja hyllyjen siirtelyyn.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton