• Etusivu
  • Rakentaminen

Remontti edessä - mistä rahat, kun lainaa on jo?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
201211_32836.jpg

Vanha talo - miksei uusikin - tarjoaa aina yllätyksiä. Yht äkkiä saattaa paikka jos toinen repsahtaa ja pikainen remontti on edessä. Tai muuten vaan kaivataan omaan kotiin uutta ilmettä - kotihan ei välttämättä vaihtamalla parane.

Mutta, jos onkin jo lainaa alla, millä remontti rahoitetaan?

Ennen kuin remonttiin ja rahoituksen hakuun lähdetään, on muutama seikka hyvä selvittää ensin.

Ensin tietenkin mietitään toiveet ja todelliset tarpeet. Rahoitusta ei kannata lähteä hakemaan ylimitoituille ja epätodellisille tarpeille.

Remontin luvanvaraisuus on myös tarkistettava. Kosteita tiloja korjattaessa ja kantaviin rakenteisiin koskettaessa lupa on lähes aina oltava. Myös ilmoituksen varaiset työt on muistettava ilmoittaa.

Hyvä suunnittelu auttaa vältäämään sudenkuoppia, vaikka kaikilta yllätyksiltä tuskin säästytään. Suunnittelu auttaa myös säästämään rahaa.

Kokonaiskustannusten pitää ottaa huomioon työn tekijä. Tarvitaanko remontissa (suunnittelu, kuntoarvio) rakennusalan ammattilaisen apua? Työtä tehdessä oletko tee-se-itse-henkilö vai tarvitsetko ammattilaisen apua? On myös töitä, joita ei itse voi tehdä, muistathan senkin!

Voiko remontin keskellä asua vai pitääkö jostain hankkia väliaikainen asunto? Väliaikaisellakin asunnolla on hintansa.

Lopuksi on vielä muistettava vakuutukset, onhan kaikki kunnossa sillä saralla?

201211_32837.jpg

Onko rahoituksesi kunnossa?

Tiesitkö, että lainat kannattaa kilpailuttaa? Aina ei tutun rahoituslaitoksen laina ole se halvin. Maksuttoman Etua.fi-lainapalvelun idea on, että saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät lainatarjoukset. Vertaile tarjouksia keskenään ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto. Säästät aikaa ja vaivaa - yksi hakemus, monta tarjousta!

Luottoja siellä, luottoja täällä, voiko ne yhdistää?

On, luotot on mahdollista yhdistää. Yhdistämällä kulutusluotot ja osamaksusopimut yhdeksi suuremmaksi lainaksi, luottoja voi yhdistellä jopa 10 000 euroon saakka. Näin kuukausimenoja voi pienentää ja säästää selvää rahaa lainanhoitokustannuksissa.

Etua.fi lainapalvelua on helppo käyttää.
• Täytä yhdistettävien lainojen tiedot ja valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä.
• Täytä hakemuslomake.
• Lähetä hakemuslomake ja jää odottamaan sinulle sopivinta tarjousta.

Tässä esimerkki: Anna yhdisti kolme kulutusluottoa, yhteensä 10 000 euroa, yhdeksi lainaksi. Ennen yhdistämistä Anna maksoi kuukaudessa yhteensä 840 euroa lainan lyhennyksiä ja lainanhoitokuluja.
Yhdistämisen jälkeen Annan kuukausierä on 250 euroa. Samalla Annan säästää 25 euroa lainanhoitokuluja kuukaudessa, eli 300 euroa vuodessa. Esimerkin todellinen vuosikorko on 11,0%.

Tutustu Etua.fin laina- ja luottopalveluihin

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_72933.jpg
Kanadan lasinjalostustehdas on valmistunut ja tuotanto aloittanut toimintansa
Suomalainen parveke- ja terassilasituksen perheyhtiö Lumon uutisoi viime vuoden elokuussa investoivansa noin miljoona euroa Kanadan tehtaan lasinjalostukseen. Lumon on toiminut Kanadassa vuodesta 2011, jossa paikallinen tehdas on aikaisemmin vastannut lasitusten kokoonpanosta ja lasi on ostettu alihankintana valmiiksi jalostettuna. Lumon Oy kertoo tiedotteessaan 28.09.2021, että viime viikolla Toronton Vaughanissa juhlistettiin tehdasinvestoinnin valmistumista ja uusi lasijalostuslinja otettiin käyttöön.
20141_37683.jpg
Kosteuseristä sokkeli ja perustukset oikein
Patolevy pitäää perustukset kunnossaKun rakennetaan uutta taloa tai korjataan vanhaa on syytä varmistaa, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Näin turvataan miellyttävä, viihtyisä ja terveellinen asuinilmasto.Toimiva perusmuurin eristysratkaisu (patolevy tai bitumi) suojaa talon rakenteita kosteudelta, parantaa asumisen laatua ja pidentää talon ikää. Rakenteisiin päästessään vesi ja kondensoituva kosteus aiheuttavat monenlaisia haittoja. Homeongelmat, rakenteiden muodonmuutokset ja muut vauriot ovat helposti estettävissä, kun jo rakennusvaiheessa kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen.Lue lisää perustusten kosteuseristyksestä
20186_53373.jpg
Asuntomessuille rakentuu jälleen näyttäviä lasiterasseja
Porin Asuntomessuilla on jälleen runsaasti toinen toistaan upeampia terasseja ja parvekkeita. Moni niistä on saanut suojakseen lasituksen. Lumonin terassi- ja parvekelasitukset löydät tänäkin vuonna useasta messukohteesta. Tässä maistiaisia kahdesta kohteesta.
20115_25703.jpg
7. Omistaja-asukkaat ovat syntyneet viimeistään 8.3.1943
Uuden jätevesiasetuksen mukaan omistaja-asukkaan/ -asukkaiden täyttäessä 68 vuotta ennen 9.3.2011 kiinteistö vapautuu asetuksen mukaisista puhdistusvaatimuksista. On huomioitavaa että ikäsääntö tarkoittaa sitä että KAIKKIEN kiinteistöllä asuvien omistajien on oltava ko. päivämäärällä 68 vuotta. Jos toinen asukasomistajista on esimerkiksi 67 vuotia ja toinen 68 vuotias vapautusedellytykset eivät täyty.Vapautusedellytysten täyttyessä jää asiakkaan omaan päätäntävaltaan, haluaako hän tarvittaessa tehostaa jätevesiensä puhdistamista. Olemassa oleva järjestelmä on kuitenkin pidettävä toimintakunnossa, mm. sakokaivot tyhjennettävä asianmukaisesti. Lisäksi jätevesiselvitys tulisi joka tapauksessa tehdä ja säilyttää kiinteistöllä.TEE JÄTEVESISELVITYS TÄSTÄ - MAKSUTTA
Älvsbytalo
Aino rakennutti itselleen pikkutalon Turenkiin
– Tämä on vähän niin kuin iso Ikea-paketti, koottava malli täynnä näppäriä pienen tilan ratkaisuja, Aino Roivainen esittelee upouutta Älvsbytaloaan Turengissa.Osa muuttolaatikoista on vielä purkamatta ja sisustus kesken, mutta talo näyttää jo kodilta.
20104_21393.jpg
Hallittu ja huoliteltu
Tyylikäs ja kestävä sadevesijärjestelmä viimeistelee toimivan kattokokonaisuuden. Sadetar-sadevesijärjestelmä kestää erinomaisesti lumikuormien ja rankkasateiden aiheuttamat rasitukset ja johtaa veden siististi pois katolta.Sadetar-tuotteet valmistetaan pinnoitetusta teräsohutlevystä. Terästä suojaa sinkitys, jonka päällä on pohjamaali ja kestävä pinnoite. Sadetar säilyttää ulkonäkönsä haalistumatta vuodesta toiseen; se on suunniteltu kestämään kovimpiakin sääolosuhteita – olipa kyse vedestä, tuulesta tai lumen ja jään kuormituksesta. Siksi Icopal antaakin Sadettarelle kymmenen vuoden takuun!Lisätietoa Sadettaresta...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton