Kastellilta uusi Woodpecker mallisto

”Inspiraationa luonnonvalo ja sydänpuu”

Markkinajohtaja Kastellin uusi Woodpecker-mallisto tarjoaa vaihtoehtoja erilaisille tonteille ja erilaisiin asumistarpeisiin. Arkkitehdit Petri Ilmarinen ja Jari Haapalahti kertovat malliston idean löytyneen suomalaisesta luonnosta.

- Halusimme luoda helposti lähestyttävän, sympaattisen sekä nykyaikaisen talomalliston, jonka kodit sopeutuvat erilaisille tonteille ja erilaisiin tarpeisiin, kertovat arkkitehdit Jari Haapalahti ja Petri Ilmarinen. Se tarkoittaa malliston monipuolisuutta, jolloin jokaisen tontin parhaat puolet voidaan hyödyntää. –Woodpecker-kodeissa esimerkiksi auringon suoma valo ja lämpö voidaan hyödyntää asumisviihtyisyyden ja energiatalouden kannalta optimaalisesti, Jari Haapalahti kertoo.

Avoinna auringolle

Uuden kodin suunnittelussa tärkeä lähtökohta on rakennuspaikan ominaisuuksien huomioiminen ja hyödyntäminen. Esimerkiksi tontin koko, maaston muodot ja peitteisyys, ilmansuunnat, tontille sisäänajo sekä naapuritalojen sijoittuminen vaikuttavat ratkaisevasti siihen millainen koti rakennuspaikalle sopii. Uusi Woodpecker-mallisto on jaettu E- ja T -malleihin sen mukaan mihin osaan tonttia talo on suunniteltu rakennettavaksi. Ideana on, että oleskelutilojen suuret ikkunat suuntautuvat etelä-länsi suuntaan tuoden sisälle runsaasti luonnonvaloa. Woodpecker E-mallit on suunniteltu sijoitettavaksi tontin etuosaan, jolloin oleskelupiha avautuu suojaisasti etelän ja lännen suunnalle. Tontin takaosaan sijoitettavaksi sopii parhaiten Woodpeckerin T-mallin kodit, jolloin kadun ja tien välisestä etupuolen pihasta muodostuu talon aurinkoisempi puoli.

Runsas luonnonvalo on kodin hienoin sisustuselementti

Woodpecker-kotien oleskelutilojen korkeat ikkunat avautuvat auringon suuntaan antaen valoa ja viihtyisyyttä kotiin ympäri vuoden. Olohuoneen korotettu katto luo myöskin avaruutta yhteisiin tiloihin. Kaikissa Woodpecker-malleissa olohuoneen osalta katto on avoinna ylös saakka, jolloin yläkerran aulaparvelta avautuu tyylikkäät näkymät alakertaan ja suurten ikkunoiden välityksellä oleskelupihalle saakka. Kastellin tavalla rakennettaessa näyttävätkin huonetilat ovat helppoja ja edullisia toteuttaa.

Valitse koti auringon puolelta – tutustu erilaisiin Woodpecker-malleihin nyt netissä ja tilaa uusi esite!
 
Julkaistu
7.2.2012