• Etusivu
  • Sisustus

Induktioliesi vai keraaminen liesi?

Valitse keittiöösi ja elämäntyyliisi sopivin vaihtoehto

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 07.12.2023
mikä-hella-sopii-kokkaajalle-power-1920x1080

Kun mietit keittiön liesivaihtoehtoja, eteesi nousee usein kysymys: induktioliesi vai keraaminen liesi? Nyt pureudumme näiden kahden liesityypin eroihin käytännössä ja autamme sinua valitsemaan sen lieden, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi.

Induktioliesi: Nopea, turvallinen ja energiatehokas

Induktiolieden toiminta perustuu magneettiseen reaktioon. Induktioliesi lämmittää kattilan ainoastaan, kun siihen sopiva kattila on paikallaan, jonka ansiosta induktioliesi on turvallinen valinta erityisesti lapsiperheille, vanhuksille ja lemmikkitalouksiin. Nopea lämpeneminen ja tarkka säädeltävyys tekevät siitä ihanteellisen ahkerille tai kiireisille kokkaajille. Induktioliesi pysyy myös helpommin puhtaana, ja sen pinta toimii tasaisena keittiötasona.

Koska induktioliesi lämmittää suoraan kattilan pohjaa, se on myös energiatehokas. Induktioliesi säästää energiaa ja vähentää ruoanlaiton aikana syntyvää hukkalämpöä.

Nopea lämpeneminen ja tarkka säädeltävyys tekevät induktioliedestä ihanteellisen ahkerille tai kiireisille kokkaajille. Induktioliesi pysyy myös helpommin puhtaana, ja sen pinta toimii tasaisena keittiötasona.

Induktioliedet ovat usein ohuita ja tyylikkäitä ja ne sopivat hyvin modernin keittiön sisustukseen. Induktioliesi on myös helppo integroida keittiön saarekkeisiin.

Induktiolieden hyödyt:

  • Lämmittää ruuan nopeasti
  • Turvallinen valinta
  • Tarkka säädeltävyys
  • Helppo puhdistaa ja pysyy helposti puhtaana
  • Energiatehokas

Katso tästä Powerin tarjoukset!

Induktioliesitasot >>

Induktioliedet >>

Info

Info

Voiko valurautapannua käyttää iduktioliedellä?

Valurautapannu toimii myös induktioliedellä. Valurautapannun hyviin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa, että sitä voi käsitellä metallisilla ottimilla, eikä valurautapannun pinnasta ei irtoa mitään ylimääräistä. Se ei myöskään naarmuunnu.

Induktioliedelle sopivat kaikki magnetisoivat kattilat, kuten erikoispohjalla varustetut teräs- ja alumiinikattilat sekä emali.

Keraaminen liesi: edullinen ja tehokas vaihtoehto

Keraaminen liesi on moderni vaihtoehto perinteiselle liedelle, ja sen pinta koostuu tasaisesta keraamisesta lasista. Keraamisen lieden pinta on tasainen ja helppo puhdistaa. Sen ansiosta liesi voi toimia myös keittiötasona, kun sitä ei käytetä ruoanlaittoon, tarjoten lisää käyttömukavuutta ja tehokasta tilankäyttöä keittiössä.

Edullisempi hinta tekee keraamisesta liedestä houkuttelevan vaihtoehdon budjetin tietoisille kuluttajille, jotka silti haluavat nauttia modernista ja tehokkaasta liesiratkaisusta.

Vaikka liesi vaatii kevyttä puhdistusta jokaisen käyttökerran jälkeen, keraamisen lieden puhdistaminen on yleensä suhteellisen helppoa. Keraamiselle liedelle tarkoitetut puhdistusaineet takaavat, että lieden pinta säilyy siistinä.

Keraamisen Lieden Hyödyt:

  • Normaalit kattilat toimivat
  • Edullisempi kuin induktioliesi

Keraamisen Lieden Haitat:

  • Lika voi palaa helpommin pintaan kiinni
  • Liesi pysyy kuumana sammuttamisen jälkeen

Katso tästä Powerin tarjoukset!

Keraaminen liesitaso >>

Keraaminen liesi >>

Info

Info

Millä keraamisen lieden saa puhdistaa?

Keraamisen lieden pintaa voi puhdistaa käsitiskiaineella. Pinttyneeseen likaan suositellaan metallikaavin ja keraamisen liedelle tarkoitettua pesuainetta. Harmaat jäljet liesitasossa saa helposti pois käyttämällä puhdistusainetta, joka on suunniteltu erityisesti keraamisen lieden puhdistukseen.

Induktio vai Keraaminen?

Kun puntaroit näiden kahden liesityypin välillä, huomioi omat tarpeesi ja budjettisi. Jos etsit tehokasta, nopeaa ja turvallista vaihtoehtoa, induktioliesi voi olla valintasi. Keraaminen liesi puolestaan houkuttelee edullisuudellaan ja perinteisemmällä käyttölogiikallaan. Muista myös ottaa huomioon, haluatko kosketus- vai vääntösäätimellä varustetun lieden, ja varmista, että valittu liesi sopii keittiösi tilaan.

Induktioliesi ja keraaminen liesi tarjoavat kumpikin omat etunsa, ja lopullinen päätös riippuu omista mieltymyksistäsi ja keittiösi vaatimuksista. Tutki huolellisesti Powerin osto-opas ja harkitse, mikä liesi vastaa parhaiten tarpeisiisi, jotta voit nauttia tehokkaasta ja tyylikkäästä kokkailukokemuksesta omassa keittiössäsi.

Info

Info

Remontoi keittiö nyt edullisesti

Apua lieden valintaan saat Powerin asiantuntevilta myyjiltä. Voit myös varata ajan ilmaiseen keittiösuunnitteluun, jos olet pohtimassa keittiön remontointia. Tutustu nyt Powerin edullisiin keittiötarjouksiin!

Power Finland Oy
Sisustus
keittiö
sisustus
kodinkoneet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81380.jpg
Remontoi mökkikeittiö edullisesti kesäksi: hyödynnä nyt kampanjatarjous!
Enää mökille ei suunnata pelkästään lomiksi tai viikonlopuiksi. Toiveet ja tarpeet kakkoskodin varustetasosta ja toiminnallisuudesta ovat voineet muuttua, eivätkä esimerkiksi nykyiset kodinkoneet tai työskentely- ja säilytystilat ehkä tunnukaan riittäviltä. Onneksi mökkikeittiön remontti on mahdollista toteuttaa yllättävänkin edullisesti ja nopeasti, joten jos aloitat remonttiprojektin nyt, ehdit nauttia tulevasta kesästä uudessa upeassa keittiössä.
202010_66907.jpg
Kiveä vai puuta vai jotain ihan muuta?
Keittiötasoille on nykyisin lukuisia materiaalivaihtoehtoja, jotka poikkeavat toisistaan paljon paitsi hinnaltaan myös tyyliltään ja ominaisuuksiltaan. Siksi työtason valinnassa huolellisen vertailun tekeminen kannattaa.
202210_79897.jpg
Musta tuo särmää keittiöön
Tummat keittiöt ovat tällä hetkellä todella suosittuja. Jopa keittiöitä, joissa sekä kaapistot, työtasot että välitilat ovat tummasävyisiä, näkee nykyisin yllättävänkin paljon. Vaikka et innostuisi täysin tummasta keittiöstä, pienikin määrä mustaa tuo tilaan ryhtiä ja mielenkiintoista kontrastia.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.
Keittiö
Tehokkaat suunnitteluratkaisut keittiöön: Tee arjesta toimiva
Keittiön suunnittelussa on otettava huomioon yhtä aikaa monia eri tekijöitä, kuten toimintojen mukainen tilasuunnittelu, tarkoituksenmukaiset, kestävät ja silmää miellyttävät pintamateriaalit, kalusteiden mitoitus ja ergonomisuus, oikein ja tukevasti sijoitetut koneet, valaisimet sekä suojatut pistorasiat sekä mahdolliset lapsiturvalaitteet. Kun tähän lisätään vielä tyyli ja tunnelma, värit ja tilan muoto, ollaan suunnittelemassa kokonaisuutta, johon tarvitaan aikaa ja myös keittiöasiantuntijan apua.
20175_49178.jpg
Invertteriohjautuva ilma/vesilämpöpumppu<small> - tarpeenmukainen käyminen saa aikaan säästön</small>
Ilma/vesilämpöpumppu sopii erinomaisesti uuden omakotitalon lämmitykseen, mutta erityisen hyvin vanhaan omakotitaloon - esimerkiksi vanhan öljykattilan rinnalle. Vielä toimivan öljylämmitysjärjestelmän rinnalle asennettuna se tuottaa helppokäyttöistä uusiutuvaa energiaa lämmitykseen ja säästää merkittävästi energiakustannuksissa. Öljyä tarvitaan vain kovimmilla pakkasilla. Talon koosta, sen sijainnista ja nykyisestä energiankulutuksesta riippuen ilma/vesilämpöpumpun avulla voidaan säästää jopa 60 % aikaisempiin lämmitysenergiakustannuksiin verrattuna.Ulkoilmaa lämmönlähteenä käyttävä laite ei edellytä lämpökaivon poraamista tai pintamaan keruupiirin asentamista. Nopeasti asennettavana järjestelmänä ne tuottavat lämpöä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään sekä käyttöveden lämmitykseen. Haluttaessa niitä voidaan hyödyntää myös sisäilman viilennykseen kesähelteillä.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton