Vuoden Sähköinsinööri 2010-titteli Jukka Jokiniemelle

Tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi palkittiin Sähkö, Tele, Valo ja AV2010-messujen avajaistilaisuudessa Sähköinsinööriliitto ry:n 5000 euron arvoisella Vuoden Sähköinsinööri-tunnustuspalkinolla.
Joka toinen vuosi jaettavan palkinnon luovutti messujen avajaispuheen pitänyt ABB Oy:n toimitusjohtaja Mikko Niinivaara. Palkinnon perusteina mainittiin Jukka Jokiniemen ennakkoluuloton ja innovatiivinen toiminta niin valaistuksen kuin valaisimien suunnittelussa sekä yrittäjänä huolimatta omasta näkövammaisuudestaan. Lisäksi Jokiniemi tunnetaan vahvana esteettömän ympäristön puolestapuhujana ja positiivisesta elämänasenteestaan.

Jokiniemen vuonna 1993 Helsingissä perustama yritys Innojok Oy kehittää, suunnittelee, valmistaa ja myy korkealaatuisia, kotimaisia kirkasvalohoitolaitteita sekä sisustus- ja designvalaisimia. Innojok tarjoaa myös valaistussuunnittelua yksityiselle ja julkiselle sektorille. INNOSOL ® kirkasvalohoitolaitteita ja INNOLUX DESIGN-valaisimia viedään n. 25 maahan. Jokiniemellä on 25 vuoden kokemus valaisinalalta ja hänen tohtorinväitöksensä TKK:n arkkitehtiosastolle ”Kaupunki kaikille aisteille – moniaistisuus ja saavutettavuus rakennetussa ympäristössä”, julkaistiin 2007.
Tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka JokiniemiTekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi
Seuraavan kerran vuoden Sähköinsinööri-tunnustuspalkinto jaetaan Sähkö, Tele, Valo ja AV 2012-messuilla.
 
Päivitetty
23.2.2010