• Etusivu
  • Rakentaminen

Tapiola Kotimatka - kokonaisvaltaista apua kodinvaihtoon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.01.2010
20101_20044.jpg

Kodinvaihtoon liittyy paljon monitahoisia kysymyksiä. Tapiola Kotimatka on valmis toimintamalli, jossa asunnonvaihtoa harkitseva voi selvittää kaikki päätöksen tekemiseen tarvittavat seikat luotettavasti, asiantuntijoiden avulla.

Kotimatka tarjoaa kahden ammattilaisen opastuksen avuksi kodinvaihtoon. Kotimatkan asiakas voi ottaa yhteyttä joko kiinteistönvälittäjään tai Tapiola Pankin pankkineuvojaan. Jokainen asiakas tapaa molemmat asiantuntijat. Palvelu ei kuitenkaan sido asiakasta mihinkään.

Myönteistä palautetta

Tapiolan vuoden 2010 alussa tekemässä nettikyselyssä kartoitettiin asiakkaiden kokemuksia kiinteistövälittäjistä. Samalla asiakkailta kysyttiin Tapiola Kotimatka -kiinteistövälitysyhteistyöhön liittyviä kokemuksia ja kehitysehdotuksia. Kyselyn mukaan asiakkaat odottavat kiinteistövälittäjältä rehellisyyttä, asiantuntevuutta ja aktiivisuutta. Välittäjän toivotaan myös kuuntelevan asiakasta. Tapiola Kotimatka-palvelu sai kyselyssä vastaajilta positiivista palautetta.

"Tavallinen ihminen ostaa asunnon ehkä kerran tai kaksi elämänsä aikana, eikä mitenkään voi tietää kaikkia kauppaan liittyviä lakipykäliä yms. Asunnon myynti sekä uuden kohteen valinta ja osto samanaikaisesti arjen keskellä on hyvin monitahoinen prosessi ja kauaskantoinen ratkaisu. Kyse on kuitenkin yksittäisen ihmisen tai perheen osalta suurimmista kaupoista, joihin liittyy lainsäädöllisiä ja kustannusvaikutteisia seikkoja", vastauksissa sanottiin.

20101_20045.jpg

Kotimatka palvelee jo 15 paikkakunnalla

Tapiola Kotimatka antaa ajantasaiset tiedot asuntomarkkinatilanteesta ja sen kehittymisestä sekä hinta-arvion ja realistisen myyntiaikataulun nykyiselle asunnolle. Asiantuntijoiden avulla selvitetään myös riskitekijät sekä "normaalitilanteen" että "pahimman vaihtoehdon" mukaan, jolloin asunnonvaihtaja voi varautua kaikkiin tilanteisiin ja tehdä päätöksensä faktojen pohjalta. Kotimatkan avulla voi valita myös sopivan lainavaihtoehdon ja saada lainalupauksen. Tapiola varmistaa myös asiakkaan vakuutusturvan.

Tapiola Pankin Kotimatka-kiinteistövälitysyhteistyö on laajentunut vuoden aikana kahdeksasta kasvukeskuksesta 15 paikkakunnalle ja alueelle. Palvelun on tarkoitus laajentua lähivuosina uusille paikkakunnille. Kiinteistönvälityksestä vastaavat yrittäjävetoiset kumppanit, jotka on valittu kokemuksen ja ammattitaidon perusteella, ja joiden toiminta on asiakaslähtöistä sekä Tapiolan arvojen mukaista.

Kotimatka-palvelu kehitettiin reilu vuosi sitten asiakkaita kuunnellen, sillä asiakkaille tehtyjen kyselyjen perusteella he kaipasivat tukea asunnonhankintaan ja -vaihtamiseen. Pankin kokonaispalvelun laajentaminen on ollut alusta alkaen yksi Kotimatkan tavoitteita. Palvelumallia halutaan myös jatkokehittää yhdessä asiakkaiden kanssa.

Lisätietoa Tapiola Kotimatkasta...

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20111_24111.jpg
Uusi matalaenergia ilmanvaihtokone uudiskohteisiin ja saneeraukseen
Uusi matalaenergiailmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen - MUH-Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE :n kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100 ja 120 ilmanvaihtokoneissa.Kone on teholtaan keskisuuren asunnon ilmanvaihtolaite – max ilmamäärät 107/102 l/s, 100Pa. Se soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen ja uudisrakentamiseen. Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla elektronisella Vallox Digit SED- ohjausautomatiikalla.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asta-Rakentaja 2008 -messut pidetään Tampereella 15.-17. helmikuuta
Luvassa on monipuolinen katsaus rakentamiseen ja asumiseenUusi Asta-Rakentaja 2008 -messutapahtuma järjestetään 15.-17. helmikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Asta-Rakentaja -messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa. Messujen ohjelmatarjonnasta on muotoutumassa monipuolinen kattaus. Perjantaina ohjelma suunnataan erityisesti ammattilaisille ja viikonloppuna rakentamisesta, remontoinnista ja asumisesta kiinnostuneelle suurelle yleisölle. Lauantaina ja sunnuntaina messuilla nähdään myös Remontti-Reiska ja Apumies-Ari.
201911_61071.jpg
Ilmanvaihto osaksi remonttisuunnitelmaa
Asunnon perusparannusten yhteydessä valitettavan monelta unohtuu ilmanvaihto. Sen sivuuttaminen johtaa kuitenkin ennen pitkää sisäilmaongelmiin. Ilmanvaihdon sudenkuopat olisikin yksinkertaista välttää huomioimalla ilmanvaihto jo ennen remontin toteuttamista.
202211_80292.jpg
Mitä sinun tulee tietää ilmanvaihdosta, kun rakennat tai remontoit omaa taloa?
Hyvä sisäilma on äärimmäisen tärkeä osa kodin viihtyvyyttä. Raikkaan ja puhtaan sisäilman takana on toimiva ilmanvaihto. Jotta ilmanvaihto toimii tarkoituksenmukaisesti ja huomaamattomasti, kannattaa sen suunnitteluun paneutua huolella.
20162_45281.jpg
Louhinta- räjäytys- ja kaivosalan konsultoinnit ammattitaidolla
Kalliotekniikka Consulting Engineers tarjoaa louhinta- räjäytys- ja kaivosalan konsulttipalveluja 40 vuoden ja yli 7000 toimeksiannon kokemuksella. Toimialaan kuuluu mm. louhinta-, tiivistys- ja paalutustyömaiden tärinämittaukset, räjäytystöiden valvonta, ympäristöselvitykset, kiinteistökatselmukset, tarkkavaaitukset ja radonmittaukset. Kalliotekniikan kanssa säästät projektin kokonaiskustannuksissa, pysyt aikataulussa, suojaudut aiheettomilta syytöksiltä ja estät vahinkojen syntymisen.
20075_5067.jpg
Omakotitalo Liinaharjaan
Ajatus uudesta kodista oli muhinut mielessämme jo jonkin aikaa. Täytyisi vain löytää se "unelmien tontti". Meidän tapauksessa "unelmien tontti" sijaitsisi lähellä vanhaa kotiamme, kouluja ja palveluja, muttei keskellä peltoa. Vaatimukset kuulostavat vähäisiltä, mutta tontin etsiminen olikin luultua vaikeampaa. Kaupungin tarjoamat tontit sijaitsivat pellolla, joten aloimme etsiä tonttia yksityiseltä sektorilta. Helpommin sanottu kuin tehty.Ajelimme, kävelimme ja pyöräilimme lähiympäristömme ristiin rastiin vuoden päivät. Monet kerrat olimme kulkeneet lähellämme sijaitsevaa pikkutietä pitkin… kunnes mielikuvituksemme pääsi valloilleen. Olisikohan tuo jo rakennetun ympäristön keskellä oleva alue tontti? "Ei" kuvittelemme, sillä alueella oli traktori, pieni autotalli ja varasto.Päätimme kuitenkin selvittää asian. Tuntui kuin olisimme voittaneet lotossa: kyseinen alue oli tontti! Soitimme tontin omistajalle ja sovimme tapaamisen tontille. Siitä se sitten lähti, ihastuimme tonttiin heti. Suurkiitokset myyjille, sillä unelmiemme tontti oli löytynyt!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton