• Etusivu
  • Rakentaminen

Asta-Rakentaja 2008 -messut pidetään Tampereella 15.-17. helmikuuta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Luvassa on monipuolinen katsaus rakentamiseen ja asumiseen

Uusi Asta-Rakentaja 2008 -messutapahtuma järjestetään 15.-17. helmikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Asta-Rakentaja -messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa. Messujen ohjelmatarjonnasta on muotoutumassa monipuolinen kattaus. Perjantaina ohjelma suunnataan erityisesti ammattilaisille ja viikonloppuna rakentamisesta, remontoinnista ja asumisesta kiinnostuneelle suurelle yleisölle. Lauantaina ja sunnuntaina messuilla nähdään myös Remontti-Reiska ja Apumies-Ari.

- Messutapahtuman myyntitilanne on erittäin hyvä, näyttelypinta-alasta on myyty jo noin 95 %. Yhteistyö Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa on toiminut erinomaisesti ja yhdistämällä kahden merkittävän rakentamista ja asumista esittelevän tapahtuman vahvuudet, voidaan tarjota yhdellä messuosallistumisella näytteilleasettajille entistä enemmän kontakteja pirkanmaalaisiin rakentajiin ja remontoijiin. Messuvieraille tarjolla on entistä antoisampi tapahtuma. Messujen ohjelmatarjonnasta on muodostumassa monimuotoinen kokonaisuus, kertoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Asta-Rakentaja 2008 -messujen ensimmäinen päivä on suunnattu etenkin alan ammattilaisille. Perjantain runsas seminaariohjelma tarjoaa tietoa alan näkymistä ja antaa vastauksia rakentamisen sekä asumisen ajankohtaisiin kysymyksiin. Seminaareissa puhuttavat energiatodistukset, rakennusalan suhdanteet ja hyvän suunnittelun merkitys rakentamisessa. Lisäksi rakennusalan rekrytoijat esittäytyvät ja keskustellaan siitä, mistä rakennusalan osaajia saadaan tulevaisuudessa. Työnäytöksistä ja tietoiskuista ammattilaiset saavat vinkkejä omaan työhönsä.

Myös viikonlopun kävijät voivat messuosastojen lisäksi hyötyä tietoiskuista ja työnäytöksistä. Messujen ohjelmalavalla esiintyvät lauantaina ja sunnuntaina Joka Kodin Asuntomarkkinat -ohjelman Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen ja Apumies-Arina tunnettu Ari Lahti. Remontti-Reiska ja Apumies-Ari vastaavat viikonlopun aikana kävijöiden remonttikysymyksiin ja avustavat työnäytöksissä.

Tuotetalosta ideoita materiaalivalintoihin

Puusuutarit ry toteuttaa messuille 50 neliön suuruisen Tuotetalon. Tuotetalossa voi tutustua saunan, kylpyhuoneen, olohuoneen ja keittiön rakennusmateriaaleihin sekä sisustusratkaisuihin. Materiaalipintoihin on myös tehty rakenneleikkauksia, jotta näkyvissä olisivat kaikki rakennekerrokset, joita esimerkiksi seinässä on käytetty. Tuotetaloon on koottu kuudenkymmenen eri yrityksen tarjoamia tuotteita. Tuotetalosta kävijät saavat ideoita ja vinkkejä omaan kotiin. Erilaisia materiaaliratkaisuja on helpompi vertailla, kun messuvieras voi nähdä materiaalit aidossa ympäristössä esitteiden sijaan.

Uusi Asta-Rakentaja 2008 tulee olemaan laaja rakentamisen ja asumisen messutapahtuma, joka tarjoaa pientalorakentajille, remontoijille, kodin kunnostajille ja sisustajille runsaasti tuotteita ja palveluita rakentamiseen, asumiseen ja remontointiin. Hyödyllistä tietoa saa näyttelyosastojen ohella myös tietoiskuista ja työnäytöksistä. Asta-Rakentaja -messujen kanssa samana viikonloppuna 16.-17. helmikuuta 2008 järjestetään Henki ja elämä -kirjafestivaalit.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20096_17152.jpg
Mökki nopeasti lämpimäksi
Tulikiven moderneissa varaavissa uuneissa on nyt mahdollisuus pikalämpötoimintoon. Sen avulla asunnon huoneilman saa nopeasti lämpimäksi. Kun pikalämpösäleiköt avataan, huoneilma lämpenee nopeasti suoraan. Kun säleiköt suljetaan, uuni alkaa varata lämpöä itseensä ja luovuttaa sen hitaammin säteilylämpönä.
201011_23681.jpg
Akkumonitoimityökalulla
Boschin akkumonitoimityökalu PMF 10,8 LI on tuoteryhmänsä monipuolisin, joka paikan laite, jolla onnistuu niin sahaus, jyrsintä, kaavinta, katkaisu kuin hiontakin. Portaaton kierrosluvun esivalinta (5 000 - 20 000 värähdystä minuutissa) pitää tärinän vaimeana ja mahdollistaa erilaisten materiaalien takaiskuttoman sekä tarkan työstämisen. Innovatiinen Eco-elektroniikka mahdollistaa akulle entistä pidemmän käyntiajan.
20179_50142.jpg
Suodattimen pitää puhdistaa liikenteen hiukkaset
- Auton huollosta pidetään usein parempaa huolta kuin asunnon, vaikka kodin kunnolla on merkittävä vaikutus siellä asuvien terveyteen. Kotia pitää huoltaa säännöllisesti, ihan niin kuin autoakin. Ei riitä, että rakennukseen on asennettu ilmanvaihtojärjestelmä. Jos sen suodattimia ei vaihdeta ja venttiileitä puhdisteta, sisäilman laatu heikkenee. Liian likaantuneet suodattimet menettävät tehonsa, jolloin raittiin ilman on vaikeampi läpäistä suodatinta. Tämä aiheuttaa tunkkaisuutta, kun ilma ei vaihdu kunnolla, muistuttaa Terveysilman toimitusjohtaja Peter Schlauf.Huono sisäilma aiheuttaa ihmisillä erilaisia terveyshaittoja. Tavallisimpia ovat hengitysteiden ärsytysoireet, kuten nenän tukkoisuus ja vuoto, silmien kutina, kurkun kuivuus ja käheys sekä kuiva yskä. Myös väsymys ja päänsärky voivat johtua siitä. Usein oireet tulevat voimakkaampina lapsille. Huono sisäilma rasittaa erityisesti keuhkosairaita ja allergioista kärsiviä, joiden hapenottokyky on jo valmiiksi alentunut.Ilmanvaihdon suodattimet kannattaa tarkistaa ja vaihtaa vähintään 2–3 kertaa vuodessa. Otollisia ajankohtia ovat alkusyksy siitepölykauden jälkeen sekä alkukevät ennen siitepölykauden alkua. Riittävä vaihtoväli riippuu osin talon sijainnista. Suodattimien teho heikkenee nopeammin vilkkaasti liikennöidyn tien tai paljon siitepölyä levittävien puiden lähellä.– Taloyhtiöissä ilmanvaihtojärjestelmän korjaus ja uusiminen kuuluvat taloyhtiölle, mutta venttiilien puhdistus ja suodattimien vaihto yleensä asukkaille. Sovitut vastuujaot selviävät yhtiöjärjestyksestä. On asukkaiden etu, että suodattimet tulevat vaihdetuksi, sillä huono sisäilma heikentää asumisviihtyvyyttä. Siksi asiasta kannattaa tarvittaessa muistuttaa huoltoyhtiötä ja isännöitsijää. Omakotitaloissa ilmanvaihdon huolto ja suodattimien vaihto on aina omistajan vastuulla, Schlauf kertoo.Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta
20081_8173.jpg
Marimekko-sisustustekstiilit kotiin
Haluatko kotisi sisustukseen uutta ilmettä? Monipuolisen valikoiman eritunnelmaisia ja erityylisiä sisustustekstiilejä löydät Marimekko-myymälöistä. Marimekon kevätmalliston kuosimaailmassa liikutaan niin maaseudulla kuin kaupungissa, satumaisissa metsissä ja merten syvyyksissä. Rikkaassa väripaletissa vihreän monet sävyt saavat seurakseen kepeää pinkkiä, riemullista oranssia ja punaista, rauhallista sinistä, ruskeaa ja mustaa.Marimekko-kankaista suurin osa soveltuu hyvin verhoiksi. Tarjolla on useita erivahvuisia pellava- ja puuvillakankaita, juhlavasta satiinista kauniisti läpikuultavaan batistiin. Suosituimpia verhomalleja ovat klassiset suorat verhot, trendikkäät paneeliverhot, laskosverhot ja kapat. Paitsi verhoiksi kankaamme ovat omiaan myös sängynpeitteiksi, tyynynpäällisiksi, tauluiksi, pöytä- ja lautasliinoiksi…
20154_42998.jpg
Levy, joka toimii rakennuslevynä ja vedeneristeenä?
Mikä ihmeen Tulppa? Tulppa on Finnfoamin kehittämä märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu umpisoluisesta, vesitiiviistä ja homehtumattomasta Finnfoam-eristelevystä sekä lujasta erikoissementtilaastista tehdystä pintakerroksesta. Ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua – voit laatoittaa suoraan märkätilalevyn päälle jo samana päivänä.Nopea asennus, varma toimivuus sekä soveltuvuus monenlaisessa märkätilarakentamisessa ovat Tulppa-järjestelmän vahvuuksia, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kiitosta.
20092_14857.jpg
Kastellin huviloita Muuttovalmiina
Nyt oman huvilan hankkiminen on helpompaa kuin koskaan! Muuttovalmiiksi rakennettu Kastelli-huvila on oikea vastaus vaivattomaan huvilarakentamiseen. Valitessasi Kastellin Muuttovalmiin huvilan saat ykköslaatuisen vapaa-ajan asunnon ammattilaisten rakentamana ja sisustamana – helposti ja ennalta sovittuun hintaan. Voit jättää rakentamisen Kastellin ammattilaisten tehtäväksi ja luottaa täydellisesti Kastellin laatimaan kustannusarvioon ja aikatauluun. Voit valita huvilatoimituksesi myös Viittä Vaille Valmiina, jolloin voit itse tehdä kaikki sisustustyöt oman makusi mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton