Harvia-kiukaat takaavat täydellisen saunanautinnon

Täydellisen saunanautinnon kruunaa tasainen ja pehmeä löyly. Kiuas on saunasi sydän – rentouttavan löylyn lähde. Harvian monipuolisessa kiuasmallistossa, kiukaiden esteettisissä muodoissa ja käyttömukavuudessa – tasainen ja pehmeä löyly kruunaa saunanautinnon.

Perinteet, turvallisuus ja korkealaatuiset materiaalit ovat laatutekijöitä, jotka ovat olleet alusta asti mukana kiukaiden valmistuksessa. Teknisen laadukkuuden ja uuden ohjauselektroniikan lisäksi tarjoamme muotoilua, jolla sisustat.

Harvia-kiuas ei ole pelkkä lämmönlähde, se on osa saunakokonaisuuden esteettistä elämystä.

Lisätietoa Harvia-kiukaista

Harvian monipuolisessa kiuasmallistossa, kiukaiden
esteettisissä muodoissa ja käyttömukavuudessa – tasainen
ja pehmeä löyly kruunaa saunanautinnon. 
Harvian monipuolisessa kiuasmallistossa, kiukaiden esteettisissä muodoissa ja käyttömukavuudessa – tasainen ja pehmeä löyly kruunaa saunanautinnon.

Harvian sähkökiukaat

Harvian suositut kiuasmallit ovat aina olleet tuoteryhmänsä edelläkävijöitä - tyylikkäitä, kestäviä ja taloudellisia. Käyttömukavuudessa ja monipuolisessa mallistossa näkyy hyvän suunnittelun jälki. Kaikissa Harvia-kiukaissa on tavallista tehokkaampi, hallittu ilmankiertojärjestelmä, jonka ansiosta kiuas ja sauna lämpenevät nopeasti ja löyly on tasaista ja pehmeää.

Monipuolisella kiuastuotannollaan Harvia antaa sinulle mahdollisuuden valita itsellesi juuri sinun tarpeisiisi sopivimman kiukaan.

Harvian puulämmitteiset kiukaat

Tarjolla muhevia löylyjä ja tunnelmallisia saunomishetkiä! Harvian puulämmitteiset kiukaat syntyvät maailman johtavan kiuasvalmistajan 60 vuoden kokemuksella ja olemme yksi maailman johtavista kiuasvalmistajista! Vahvat juuret tuntuvatkin Harvian puulämmitteisten kiukaiden mallistossa, joka esittäytyy laadukkaita perinteitä kunnioittaen, mutta tämän päivän muotoilua ja materiaaleja hyödyntäen.

Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys. Puulämmitteisellä kiukaalla saunominen on nautinto, sillä Harvian puulämmitteiset kiukaat on suunniteltu perinteitä kunnioittaen, laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä. Kiukaan entistä taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi käytettävyys kuuluu Harvian ajatukseen ympäristön huomioonottamisesta.

Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys.Harvia-kiukaissa on modernit materiaalit, tyylikäs ulkonäkö ja entistä helpompi käytettävyys.

Kiukaan valinta

Kiukaan valintaan vaikuttavat saunan tilavuus ja rakenteet. Saunan yhtä tilavuuskuutiota kohti tarvitaan keskimäärin 1 kW kiuastehoa. Tehon tarve lisääntyy, jos saunassa on ikkunapintoja tai lämpöä hyvin varaavia pintoja, kuten tiiltä, betonia tai massiivista hirttä. Muista saunatilaa rakentaessa tai remontoidessa, että saunan seinät ja etenkin katto on eristettävä hyvin.

Yhden neliön eristämätön kivi, lasi tai vastaava eristämätön pinta lisää kiukaan tehontarvetta yhtä paljon kuin saunan tilavuuden lisääminen 1,2 kuutiolla jokaista ko. neliömetriä kohti. Mikäli saunan sisäpinta on eristämätöntä hirttä, kerro kuutiotilavuus 1,5:llä. Kiinnitä huomiota myös saunan ilmanvaihtoon. Hyvän ilmankierron ansiosta saunojat saavat nauttia puhtaasta ja helposti hengitettävästä saunailmasta.

Aidot Harvian kiuaskivet

Harvia-kiuaskivet on valittu kunnioittaen vanhoja perinteitä ja ne antavat kunnolliset pehmeät löylyt. Sähkö- ja puulämmitteisissä kiukaissa tulee ehdottomasti käyttää massiivisia lohkopintaisia kiuaskiviä, sillä niihin varautuu paljon lämpöä ja löylyvesi höyrystyy tehokkaasti kivien laajasta murtopinnasta.

Särmikkäät lohkokivet mahdollistavat myös ilmavan kiviladonnan, mikä on tärkein vaatimus varsinkin sähkökiukaissa, jotta lämmön siirtyminen saunahuoneeseen olisi kuumien kivien ja vastuksien lomitse mahdollista. Kivitilan hyvän ilmakierron ansiosta sähkökiukaiden vastukset kestävät mahdollisimman pitkään.

Harvia-kiuaskiviä on kahta kokoa. Kooltaan 5–10 cm olevat kivet soveltuvat pienitehoisten seinämallisten kiukaiden kiviksi. Suuremmat kiuaskivet, joiden koko on 10–15 cm, soveltuvat erittäin hyvin suurempiin puu- ja sähkölämmitteisiin kiukaisiin. Varaavissa sähkökiukaissa (AinaValmis ja Forte) näitä suurempia kiviä on käytettävä ehdottomasti.

Lisätietoa Harvia-kiukaistaHarvia Oy
PL 12 (Teollisuustie 1-5)
40951 Muurame
www.harvia.fi
harvia@harvia.fi
 
Julkaistu
7.12.2012