• Etusivu
  • Rakentaminen

Tarvikeluettelo

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2008
20086_11745.jpg

Kutukämpän tarvikeluettelossa esitetyt tarvikemäärät ovat suuntaa antavia. Esimerkiksi puutavaran menekki riippuu pitkälti työtavoista ja puutavaraliikkeestä saatavan puutavaran pituudesta.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20225_78324.jpg
Valaistus uusiksi rintamamiestalon keittiöremontissa
Led-valaistus sopii kaiken tyylisiin ja ikäisiin taloihin, kun se suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti. Tämän Tuusulassa sijaitsevan rintamamiestalon keittiöremontin yhteydessä uusittiin myös valaistus, ja huolellisesti valitut keittiön yksityiskohdat pääsivät esiin. Edellisen kerran 90-luvulla uusittu keittiö sai enemmän tyylilleen sopivan keittiön, johon haettiin reilusti vintage-lookia.
20113_25050.jpg
WinNovasta Nepaliin
Rohkea trio – opettaja Kari Ruuhilahti sekä oppilaat Linda Vehmasto ja Turo Sakari – vaihtavat tutut kotimaiset kuviot pariksi viikoksi oppimisjaksoon Nepalissa. Työssäoppimisjakso toteutetaan kehitysyhteistyöhankkeena (KEVA). Porista reissuun lähtevät nämä kolme ja kaikkiaan Suomesta lähtevässä joukossa on kahdeksan henkilöä. Porilaiset matkaajat ovat tekniikan alan edustajia, loput sosiaalialan edustajia. Tätä vuotta aiemmin ei tekniseltä saralta ole opiskelijavaihtoa Nepalin suuntaan ollut.
20082_8619.jpg
Vallox Digit VKL
Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.
20146_39850.jpg
Aurinkolammen rannalle rakentui Koivuojien unelmahuvila
Valkoharmaa ja tyyliltään merihenkinen loma-asunto on rakennettu Aurinkolammen rantaan. Huvilan sijoittuminen tontille oli rakentajapariskunnalle selkeä – pohjoisesta puhaltava kylmä tuuli haluttiin estää. Pariskunta Jukka ja Sirpa Koivuoja ovat saaneet rakennusprojektinsa jo niin pitkälle, että enää ei ole tiedossa kuin pientä hienosäätöä ennen messujen aukeamista.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työaikaisen suunnittelun johtaminen
Toimenpiteet:Työnaikana mahdollisesti tarvittava täydennys- ja muutossuunnittelu suoritetaan hankkeen suunnittelijoiden toimesta projektinjohdon alaisuudessa. Suunnittelijat eivät saa tehdä muutoksia hyväksyttyihin suunnitelmiin ilman projektijohdon lupaa. Oleelliset suunnitelmien muutostarpeet käsitellään ennen muutossuunnitteluun ryhtymistä rakennustoimikunnassa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:KokousmuistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
20193_56891.jpg
Tehokasta lämmöntalteenottoa ja viilennystä ilmanvaihdolla
Uusissa ilmanvaihtokoneissa on ollut jo jonkin aikaa LTO (lämmöntalteenotto), joka hyödyntää poistuvan ilman sisältämää lämpöenergiaa tuloilman lämmittämiseen. Tällöin ilmanvaihtokone säästää lämmityskustannuksissa. Mikäli ilmanvaihtokone on varustettu poistoilmalämpöpumpulla, se on tavallista LTO-konetta tehokkaampi.Poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös tarvittaessa ottaa lämpöä tuloilmasta eli viilentää tuloilmaa helteillä. Lämpöpumpulla viilentäminen poistaa myös kosteutta ilmasta, mikä parantaa asunnon viihtyisyyteen ja suojaa rakenteita.Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on liiallisen kosteuden poisto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton