Yksiön remontointi uuteen loistoon

Rakentaja.fi-sivustolla on alkamassa mielenkiintoinen seurantakohde, Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontointi. Asunto Oy Tähtisilmä sijaitsee Porin keskustassa, näköyhteyden päässä (n. 100 m) linja-autoasemasta. Kaksitoistakerroksinen Tähtisilmä on yksi Porin keskustan korkeimpia taloja. Remontoitava yksiö sijaitsee talon ensimmäisessä kerroksessa. Asunnossa ei ole asuttu muutamaan vuoteen ja aikaisemminkin erilaiset korjaus- ja kohennustyöt on jätetty väliin, varmaan useammalta vuosikymmeneltä. Lähtökohta onkin, että asunto on rakennettava sisältä kokonaan uusiksi.

Kohteen seurannassa tulemme tutustumaan asunnon remontoinnin vaiheisiin, ja lisää mielenkiintoa seurantaan tuo remonttikustannusten arviointi etukäteen RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Töiden edistyessä seuraamme remontin teon lisäksi siis arvioitujen remonttikustannusten paikkansa pitävyyttä.

Korjaussuunnitelma ennen remontin aloitusta

Keittiö ja olohuone

Keittiön ja olohuoneen sekä eteisen ja olohuoneen väliltä päätetiin poistaa väliovet. Näin pienehköihin tiloihin saadaan lisää avaruutta. Keittiö kalusteineen ja koneineen on aikansa elänyt ja menee kokonaisuutena purkuun. Asunnon katot ovat kohtuullisessa kunnossa ja niiden osalta päädyttiin huolelliseen pesuun ja uudelleen maalaukseen. Seinissä olevat tapetit poistetaan ja seinät maalataan.

Eteinen

Eteisessä olevista komeroista poistetaan ovet ja niiden tilalle tullaan hankkimaan peililiukuovet. Peilien avulla eteinen avartuu ja muuttuu valoisammaksi.

Lattiat

Eteisessä ja keittiössä on muovimatto ja olohuoneessa mosaiikkiparketti. Nämä tullaan purkamaan ja koko asuntoon päätettiin laittaa kestävä laminaattilattia.

Kylpyhuone

Yksiön kylpyhuone on rakennettu ennen vesieristyksiä ja tullaan kunnostamaan kokonaisuudessaan. Vesi- ja kylpyhuonekalusteiksi valitaan laadukkaat ja toimivat ratkaisut.
Vesi- ja viemärityöt

Taloyhtiön kanssa sovittiin myös aika, jolloin vesipisteet tulpataan ja niihin laitetaan huoneistosta puuttuvat vesipistekohtaiset sulut. Taloyhtiön kanssa sovittiin, että alkuperäiset hanat uusitaan ja taloyhtiö korvaa hanoista 50 %. Lisäksi suunniteltiin pesukoneelle vedenotto ja likavesien poisto.
Sähkötyöt

Kaikki sähköpintakalusteet päätettiin uusia ja lisätä kohdevalopisteitä keittiöön, olohuoneeseen ja eteiseen.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla

Ennen töiden aloitusta yksiöstä tehtiin täsmällinen kustannusarvio RemonttiOptimi kustannusarvion avulla. Seurantakohteen remontin edetessä esitämme aina ko. seurannan vaiheeseen liittyvän arviolaskelman sekä toteutuneet kulut.

Rakentaja.fi-TV-esitys asunnosta ennen ja jälkeen purkutöiden...

Tutustu RemonttiOptimiin...
 
Julkaistu
28.5.2008