• Etusivu
  • Talo

Yksiön remontointi uuteen loistoon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.05.2008
20081_8294.jpg

Rakentaja.fi-sivustolla on alkamassa mielenkiintoinen seurantakohde, Porin keskustassa sijaitsevan kerrostaloyksiön remontointi. Asunto Oy Tähtisilmä sijaitsee Porin keskustassa, näköyhteyden päässä (n. 100 m) linja-autoasemasta. Kaksitoistakerroksinen Tähtisilmä on yksi Porin keskustan korkeimpia taloja. Remontoitava yksiö sijaitsee talon ensimmäisessä kerroksessa. Asunnossa ei ole asuttu muutamaan vuoteen ja aikaisemminkin erilaiset korjaus- ja kohennustyöt on jätetty väliin, varmaan useammalta vuosikymmeneltä. Lähtökohta onkin, että asunto on rakennettava sisältä kokonaan uusiksi.

Kohteen seurannassa tulemme tutustumaan asunnon remontoinnin vaiheisiin, ja lisää mielenkiintoa seurantaan tuo remonttikustannusten arviointi etukäteen RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Töiden edistyessä seuraamme remontin teon lisäksi siis arvioitujen remonttikustannusten paikkansa pitävyyttä.

Korjaussuunnitelma ennen remontin aloitusta

Keittiö ja olohuone

Keittiön ja olohuoneen sekä eteisen ja olohuoneen väliltä päätetiin poistaa väliovet. Näin pienehköihin tiloihin saadaan lisää avaruutta. Keittiö kalusteineen ja koneineen on aikansa elänyt ja menee kokonaisuutena purkuun. Asunnon katot ovat kohtuullisessa kunnossa ja niiden osalta päädyttiin huolelliseen pesuun ja uudelleen maalaukseen. Seinissä olevat tapetit poistetaan ja seinät maalataan.

20085_11203.jpg
20085_11204.jpg

Eteinen

Eteisessä olevista komeroista poistetaan ovet ja niiden tilalle tullaan hankkimaan peililiukuovet. Peilien avulla eteinen avartuu ja muuttuu valoisammaksi.

Lattiat

Eteisessä ja keittiössä on muovimatto ja olohuoneessa mosaiikkiparketti. Nämä tullaan purkamaan ja koko asuntoon päätettiin laittaa kestävä laminaattilattia.

20085_11201.jpg

Kylpyhuone

Yksiön kylpyhuone on rakennettu ennen vesieristyksiä ja tullaan kunnostamaan kokonaisuudessaan. Vesi- ja kylpyhuonekalusteiksi valitaan laadukkaat ja toimivat ratkaisut.

Vesi- ja viemärityöt

Taloyhtiön kanssa sovittiin myös aika, jolloin vesipisteet tulpataan ja niihin laitetaan huoneistosta puuttuvat vesipistekohtaiset sulut. Taloyhtiön kanssa sovittiin, että alkuperäiset hanat uusitaan ja taloyhtiö korvaa hanoista 50 %. Lisäksi suunniteltiin pesukoneelle vedenotto ja likavesien poisto.

Sähkötyöt

Kaikki sähköpintakalusteet päätettiin uusia ja lisätä kohdevalopisteitä keittiöön, olohuoneeseen ja eteiseen.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla

Ennen töiden aloitusta yksiöstä tehtiin täsmällinen kustannusarvio RemonttiOptimi kustannusarvion avulla. Seurantakohteen remontin edetessä esitämme aina ko. seurannan vaiheeseen liittyvän arviolaskelman sekä toteutuneet kulut.

Rakentaja.fi-TV-esitys asunnosta ennen ja jälkeen purkutöiden...

Tutustu RemonttiOptimiin...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_46330.jpg
Rakennuslupa-asiointi sähköisesti?
Rakentamisen lupa-asiointi on sähköistynyt vauhdilla ympäri Suomen. Lupapisteen kautta voidaan hoitaa rakennushanketta koskevat lupa- ja ilmoitusasiat. Palvelun kautta luvanhakija voi olla uudella tavalla yhteydessä rakennusvalvontaviranomaiseen sekä hoitaa rakentamiseen liittyvän lupa-asioinnin – yhdessä hankkeen muiden osapuolten kanssa. Verkkopalvelussa asiointi on hoidettavissa silloin kun osapuolille parhaiten sopii, virastojen aukioloajoista riippumatta. Hakemuspalvelua käyttää 152 kuntaa ja noin 30 kuntaa on avaamassa palvelun. Lupapisteen kautta saa lisäksi neuvontapalvelua lähes kaikista Suomen kunnista.Maksuttoman rekisteröitymisen jälkeen uusi hakemus tai kysely aloitetaan valitsemalla sijainti sekä toimenpide. Tehtyjen valintojen pohjalta palvelu ohjaa yhteydenoton asiointikunnan viranomaisille. Hakemuksesta muodostuu sähköinen työtila, jossa hankkeen tietoja voi täydentää yhdessä eri osapuolten kanssa ja palvelun avulla kaikki hankkeelle kutsutut tahot pysyvät tietoisena hankkeen etenemisestä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Hirsirakenteisen rantasaunan kosteusvaurio?
Kysymys:Saunatilassa on suihku / vesipiste, joka on lahottanut (tummentanut) suihkun takana olevaa hirsipaneeliseinän alaosaa ja lattialaudoitusta. Miten korjaus tulisi tehdä?
20072_3708.jpg
Helmikuun tutkimuksen tuloksia
Tutkimus tehtiin helmikuussa 2007. Tutkimukseen vastasi 1116 rakentajaa ja 363 remontoijaa, vapaa-ajan hankkeita vastaajilla oli 195.Vastaajien kesken arvottiin:Viikko Levillä, jonka voitti: Satu Ahoniemi, MartinniemiDigiboksi, jonka voitti: Jarmo Paananen, ViitasaariTutustu tarkemmin tutkimustuloksiin:Maa- ja pohjarakenteet...Perustukset...Rahoitus- ja vakuutustutkimus...
20071_2709.jpg
Onnistuneen pientalohankkeen
Uusi rakennushanke kertoo rakennuttajan uskosta tulevaisuuteen. Haaveista tulee totta, kun omalle tontille rakennetaan yksilöllinen talo. Rohkeita rakentajia ja rakennuttajia riittää. Pientaloasuminen asumismuotojen ehdottomana suosikkina on siivittänyt tonttikaupan korkeille toteumaluvuille ja rakentamaan ryhdytään tuhansien rakentajaperheiden voimin. Suomen niemelle nousee ennätysmäärä uusia ja moderneja puurunkoisia taloja ja ns. kivitaloja harkkorunkoineen. Myös vapaa-ajan asunnoissa asetettu laatutaso on noussut huomattavasti. Rakennukset ovat nykyään hyvin lämpöä eristäviä ja talotekniikaltaan monipuolisia. Ulkoasu ja arkkitehtuuri voi olla pelkistetyn yksinkertainen ja selkeä, mutta viisaan ratkaisun, siis lopputuotteena asuinrakennuksen, takana on paljon ammattilaisten varmistamia teknisiä oivalluksia, jotka täyttävät hyvän rakennustavan ominaisuudet ja viranomaisvaatimukset.
20182_51771.jpg
Hanki lasitettu terassi kesän juhliin viimeistään nyt
Onko juhlia tiedossa tulevana kesänä? Ylioppilasjuhlat, viisikymppiset, rippijuhlat, kesäjuhlat tai vaikkapa juhannus. Jos mielit hankkia terassilasit ennen kesän juhlakautta, alkaa olla jo kiire. Kesä on kiireisintä sesonkiaikaa lasitoimittajilla ja lupaprosessissakin voi vierähtää kunnan puolella tovi. Kannattaa siis toimia heti.
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton