• Etusivu
  • Talo

Kun vara-avainta olisi tarvittu...

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.10.2015
200710_7060.jpg

Alla pari tositapahtumiin perustuvaa tarinaa, joissa vara-avaimesta olisi ollut enemmän kuin hyötyä. Kuinka monelta riidalta, säikähdykseltä ja epätoivon hetkeltä säästyisimmekään, jos vara-avaimet olisivat saatavilla avainboxissa. Ei suinkaan siellä kukkaruukun alla.. Jälkikäteen muisteltuna nämä ovat hyvinkin hauskoja tilanteita, mutta tapahtumahetkellä asianosaisia harvemmin naurattaa.

Varaudu ajoissa ja osta avainboxi tästä.

Yöllinen painajainen

Omakotitalossa asuva nuoripari lähti viikonlopuksi sukulaisten häihin toiselle puolelle Suomea. Naisen isoveli suostui ystävällisesti pitämään nuorenparin taloa ja hoitamaan samalla pariskunnan kahta koiraa.

Veli valvoi yömyöhään televisiota katsellen. Jossain vaiheessa nuorempi ja vallattomampi koira pyysi päästä ulos, ja pelkät bokserit jalassaan veli suuntasi avaamaan ulko-ovea. Veljen avatessa oven koira singahti ulos niin vauhdikkaasti, että veli pelästyi sen karkaavan ja ryntäsi koiran perään. Epämieluisaksi yllätykseksi talon ovi loksahti samantien lukkoon eikä veljen auttanut muu kuin suunnata lähimpiin naapuritaloihin soittamaan siskolle, mistä löytyisi talon vara-avain.

Naapuritalon terassilla oli sattumalta vanhempi naishenkilö nauttimassa kesäyöstä ja olutpullon sisällöstä. Nähdessään miehen pihalla pelkät bokserit jalassaan ja koira kainalossaan, sai nainen aivan hervottoman naurukohtauksen. Veljellä puolestaan meinasi palaa pinna räkättävän naisen kanssa.

Veli sai kuitenkin soitettua siskolleen ja sisko kertoi, että talon vara-avain on hänen avomiehensä vanhemmilla, jotka sattuivat myöskin olemaan juhlimassa samaisia häitä toisella puolella Suomea. Sisko kuitenkin tiesi, että taloon saattaisi päästä sisälle kellarin irtonaisen ikkunan kautta. Ikkuna oli pieni ja reitti kellarista sisälle taloon ei ollut pilkkopimeässä ihan yksinkertainen; haavoilta ja mustelmilta ei voinut välttyä. Onni onnettomuudessa, tässä tapauksessa reitti sisälle lopulta löytyi, mutta aina ei käy näin hyvin.

Pikkujoulut vaativat veronsa


Mies oli menossa lauantaina työpaikan pikkujouluihin ja hänen avovaimonsa suuntasi juhlahumua karkuun omien vanhempiensa luokse muutaman sadan kilometrin päähän. Viikonlopun aikana pariskunta jutteli puhelimessa ja kaikki tuntui olevan hyvin.

200710_7061.jpg

Avovaimon saapuessa sunnuntaina odotettua aikaisemmin kotiin kaikki ei kuitenkaan ollut ihan niin kuin piti; rivitaloasunnon ulko-ovessa oleva kapea ikkunalasi oli rikottu ja pihamaalla sekä eteisessä oli ympäriinsä verta. Nainen meni sisään asuntoon, mutta ketään ei ollut kotona. Hädissään avovaimo yritti soittaa miehelleen, että mitä on tapahtunut ja missä tämä on. Mies ei heti vastannut puhelimeen, sillä hän oli tärkeällä ruuan hakureissulla läheisessä pizzeriassa. Hetken kuluttua mies tuli kotiin ja selvisi, että pikkujoulujuhlinnan tuoksinassa mies oli kadottanut kotiavaimensa. Seistessään aamuyöllä kotioven takana yli 20 asteen pakkasessa, hän oli päätynyt iskemään kiven asunnon ulko-oven ikkunan läpi.

Avovaimon mielestä tämä oli aivan käsittämätön ratkaisu ja hän raivosi, miksei mies ollut soittanut hänelle yöllä ennen ikkunan rikkomista. Tilanteeseen olisi varmasti löytynyt parempikin ratkaisu. Avovaimoa sieppasi ihan tuhottomasti myös se, että hänelle ei oltu kerrottu rikotusta ikkunasta edes jälkikäteen puhelimessa, vaan hän oli joutunut pelästymään pahanpäiväisesti tullessaan kotiin. Kaiken huipuksi uuden ikkunalasin saamisessa meni yli viikko. Sen ajan heidän kodissaan oli käytännössä avoimet ovet, niin kutsumattomille vieraille kuin ulkona paukkuvalle pakkasellekin.

Tilaa avainboxi Verkkokaupasta

201511_44731.jpg

Avainboxi tarjoaa turvallisen ja valvotun suojan avaimille. Avainboxi on kätevä tapa säilyttää vara-avainta. Tutustu tuotteisiin ja mieti miksei juuri sinulle voisi sattua jotain vastaavaa kuin yllä kerrotuissa tarinoissa. Keksitkö yhtään syytä, miksei avainboxi sopisi teidänkin perheeseenne?

Siirry ostamaan tästä.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81434.jpg
Miten omakotitaloon saa valokuidun?
Valokuitumarkkina käy kuumana. Postilaatikkoon tupsahtaa eri valokuitutoimijoiden mainoksia kuitu-urakoista. Miksi hankkia valokuitu? Miten edetä? Mitä minun pitää tietää asiasta? Mihin sitoudun? Mitä kaikki maksaa? Näitä asioita avaa Valokuitusen Sales Manager Joonas Laras.
20149_40939.jpg
Onko kodissasi tarvetta lisäeristykselle?
Miten vanhan kiinteistön energiatehokkuutta voisi parantaa? Onko rakennus riittävän tiivis vai kaipaako se lisää eristettä? Usein lisäeristämisestä seuraa asumisviihtyvyyden parantuminen sekä mahdollisesti jopa taloudellista hyötyä. Jos tiedossa on rakennukseen kohdistuvia suuria korjaustöitä, toimenpiteitä tai ylläpitokorjauksia, kannattaa tarvittavat energiaparannukset ajoittaa niiden yhteyteen.
20201_62246.jpg
Vuoden vaikuttavin kattoremonttikohde on valittu
Voittajaksi äänestettiin vuonna 1913 rakennetun talon pyramidikaton mittava remontti.Remontin toteutti Suomen Kattocenter Oy.ÄÄNESTYKSEN KÄRKIKOLMIKKO:1. Granfeltintie, Helsinki2. Taalintehdas, Kemiönsaari3. Kartano, Raasepori
20237_82696.jpg
Rohkeat uudet sisustustrendit! Nämä kaksi trendaavat nyt TikTokissa
Meillä jokaisella on tarve esitellä omaa identiteettiämme esimerkiksi vaatteiden tai sisustuksen avulla. Tähän ajatukseen eivät tiukasti trendien mukaan tehdyt sisustukset sovi. Trendeillä on kuitenkin tarkoitus esitellä, millä uudella tavalla voisit piristää sisustustasi. Trendejä on myös tarjolla useita per sesonki, joista voit valita oman näköisesi ja toteuttaa siitä vain haluamasi osat – niin paljon tai niin vähän kuin haluat.On tärkeää muistaa, että sisustustrendit ovat ohimeneviä ja vaihtelevat ajan myötä. Sen sijaan, että pyrkisit seuraamaan jokaista muotia, kannattaa keskittyä luomaan sisustus, joka heijastaa omaa persoonallisuutta ja tyyliä. Tämä auttaa luomaan aikaa kestävän ja henkilökohtaisen sisustuksen, joka ei ole sidottu nopeasti muuttuviin trendeihin.Nyt tutustutan sinut kahteen värikkääseen, nuorison suosimaan trendiin: #Cluttercore ja #Avant Basic.
201711_50982.jpg
Väliovilla voi myös sisustaa
Sisustaminen on hauskaa, ja seinän sisään liukuvilla Liunen väliovilla saat täysin uuden ilmeen kotiisi. Olipa tarpeesi korostaa ovea, tai saada se mahdollisimman huomaamattomaksi, Liune on täydellinen ratkaisu. Helposti vaihdettava printattu kuva, lasinen printtikuvaovi, mustaksi maalattu, tai liitutaulupintainen ovi; vaihtoehtoja on lukemattomia. Tiesithän, että Liunella kaikki kotisi seinäpinnat ovat vapaassa sisustuskäytössä, kun ovi liukuu kokonaan seinän sisään!Tilaa maksuton esite
20111_24075.jpg
Energiatehokas ja huoltovapaa tiili
Julkisivua ei enää valita pelkästään ulkonäön perusteella, vaan rakenteen alhaiset käyttökustannukset, vähäinen huollon tarve ja pitkäaikaiskestävyys ovat yhä tärkeämpiä kriteereitä ulkoseinän rakenneratkaisua ja julkisivua valittaessa.Lisätietoa julkisivutiilistäLisätietoa TERCA-tiilitaloista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton