Eihän se vielä edes vuoda! Kattoremontti-podcast murtaa myytit

Voiko katto muka olla korjauksen tarpeessa, vaikka vesi ei tule sisään? Listasimme neljä yleistä kattoremontteihin liittyvää myyttiä ja mursimme ne.

Kattokeskus_kattoasiantuntija_kuntokartoitus_ylapohja_lapivienn

Vieraaksi Kivijalka-podcastiin saimme yli 700 kattoremontin miehen, Miika Mendolinin. Hän on uransa aikana kiivennyt tuhansille suomalaisille katoille ja vieraillut myös niiden alla.

Kotien asukkaiden kanssa jutellessaan Mendolin on huomannut, että samat luulot ja uskomukset toistuvat omakotiasujien puheissa usein.

“Eihän se vielä edes vuoda!”

“Ei se maksuton kuntokartoitus kuitenkaan maksuton ole, kun aina myydään jotain väkisin - ei ole ilmaisia lounaita”

“Kattoremontti on hirveän kallis”

“Itse tekisin kyllä halvemmalla. Ei tarvitse kuin materiaalit maksaa”


Mendolin on tottunut murtamaan myytit paitsi sanoillaan, myös teoilla. Onnistuneen katon korjauksen jälkeen huoletonta asumisaikaa tulee kodin omistajille heti vuosikymmeniä lisää.

– Aika usein voimme kuntokartoituksen perusteella kertoa asukkaille myös sen, että huolta ei vielä ole. Katto on kunnossa ja sen perusteellisempi remontti voi odottaa vielä vuosia, Mendolin sanoo.

Kattoremontin myyttejä purkavassa Kivijalka-podcastissa Mendolin kertoo myös, miten katon kunnon voi tsekata itse, miten kattoremontti kannattaa kilpailuttaa ja mitä kattoremontin tarjouksesta kannattaa tarkistaa.
 

Podcast on tallennettu viikolla 7 vuonna 2023.

 
Päivitetty
15.3.2023