Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen

Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Tekstiileillä päivität rottinkikalusteen ilmeen helposti. Istuintyynyt myös suojaavat kalustetta ja lisäävät sen käyttömukavuutta.Tekstiileillä päivität rottinkikalusteen ilmeen helposti. Istuintyynyt myös suojaavat kalustetta ja lisäävät sen käyttömukavuutta.

1) Rottingin edellistä kulta-aikaa elettiin 1980-luvulla, joten vanhempien ullakko, paikallinen kirpputori ja Tori.fi voivat tarjota mitä mielenkiintoisimpia rottinkilöytöjä. Samaa ekologista ja kukkarolle ystävällistä kierrätysideologiaa kannattaa noudattaa myös myöhemmin, jos rottinki alkaa kyllästyttää omassa sisustuksessa: laita se kiertoon uuteen kotiin.

Älä arastele, vaikka kaluste ei olisi enää aivan priimakuntoinen. Kerroksellinen, uutta ja vanhaa yhdistelevä tyyli ratsastaa nyt trendien aallonharjalla, joten patinoituneet pinnat ja eletty elämä saavat näkyä.

Pienilläkin rottinkituotteilla saadaan lisättyä sisustuksen lämminhenkisyyttä.

Pienilläkin rottinkituotteilla saadaan lisättyä sisustuksen lämminhenkisyyttä.

2) Monelle rottinki tuo ensimmäisenä mieleen kesäkalusteet ja riipputuolit, mutta se on materiaali, jota käytetään monipuolisesti myös muissa huonekaluissa ja sisustustuotteissa. Esimerkiksi lampunvarjostimilla, säilytyskoreilla, peilinkehyksillä, sohva- ja kukkapöydillä, sermeillä, raheilla, tarjoiluvaunuilla ja sängynpäädyillä voidaan lisätä rottinkia kodin sisustukseen.

Riipputuoli on rottinkikalusteiden klassikko, joka ihastutti myös Lohjan asuntomessuilla. Riipputuoli on rottinkikalusteiden klassikko, joka ihastutti myös Lohjan asuntomessuilla. 
3) Aito rottinki on rouhea luonnonmateriaali, joka oikein pidettynä kestää hyvin aikaa ja käyttöä. Liikaa kuivuutta ja kosteutta rottinkituotteet eivät siedä, joten niitä ei kannata sijoittaa lämpöpatterin viereen, suoraan auringonpaisteeseen tai kattamattomiin ulkotiloihin. Katetulla terassilla ja parvekkeella rottinkikalusteet menestyvät yleensä hyvin, sillä ne kestävät kylmyyttä. Mikään ei kuitenkaan estä siirtämästä terassikalustetta talveksi sisälle esimerkiksi osaksi olohuoneen sisustusta.

4) Rottinki luo lämpöä, kodikkuutta ja luonnollisuutta sisustukseen, ja se sopii mainiosti niin vaalean skandinaaviseen, pelkistetyn moderniin kuin rönsyilevän boheemiinkin tyyliin. Muiden puumateriaalien tavoin rottinki tasapainottaa sisustuksen kiiltäviä pintoja ja kovia materiaaleja, kuten lasia ja metallia.
Hauskat hedelmänmuotoiset rottinkikorit helpottavat lastenhuoneen järjestyksenpitoa.

Hauskat hedelmänmuotoiset rottinkikorit helpottavat lastenhuoneen järjestyksenpitoa.

5) Vanhan rottinkikalusteen voi halutessaan tuunata maalaamalla joko vesiohenteisella kalustemaalilla tai sprayllä. Pohjamaali parantaa pintamaalin kestävyyttä.

Rottinki muodostaa harmonisen yhdistelmän hillityn vaaleiden ja maanläheisten murrettujen sävyjen kanssa. Mustat yksityiskohdat tuovat tilaan särmää ja kontrastia.Rottinki muodostaa harmonisen yhdistelmän hillityn vaaleiden ja maanläheisten murrettujen sävyjen kanssa. Mustat yksityiskohdat tuovat tilaan särmää ja kontrastia.

Katso lisää sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, kuinka kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.
 

Lisää sisustusartikkeleita


 
Julkaistu
1.11.2021