Takkahaaveet kannattaa toteuttaa nyt
– kesän asuntomessuedut kuumimmillaan!

Kesän lämmössä syksyn koleus ja talvipakkaset tuntuvat kaukaisilta. Unelmat takasta heräävätkin usein vasta, kun sen käyttö on ajankohtaista. Suomessa takan lämmityskausi alkaa useimmiten jo syyskuussa. Lisälämmönlähteenä takasta saa korvaamattoman kaverin, sillä se on muista energianlähteistä riippumaton lämmitysmuoto, johon eivät myrskyt tai sähkön hinnankorotukset vaikuta. Syyssateiden alkaessa takka poistaa huoneesta kosteutta ja parantaa merkittävästi kodin huoltovarmuutta yllättävien luonnonilmiöiden aiheuttamien sähkökatkojen aikana.

Kun olet takan oston kanssa ajoissa liikkeellä, voit parhaiten vaikuttaa takan toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Olit sitten harkinnut takan hankintaa tai uuteen takkaan vaihtamista, niin nyt on hyvä aika valmistautua tulevaan lämmityskauteen ja hyödyntää Tulikiven lämpimät kesäedut. Tulikivi-takan asennus onnistuu niin uudisrakennukseen, saneerauskohteeseen kuin nykyisen tulisijan paikalle. Kattava asennusverkosto palvelee vanhan takan purkamisesta uuden rakentamiseen sekä takan huollossa vuosien vieriessä.

Tulikiven uutuus, Mella-kiertoilmatakka suurella vaakaluukulla varustettuna täydentää Pielinen-mallistoa.Tulikiven uutuus, Mella-kiertoilmatakka suurella vaakaluukulla varustettuna täydentää Pielinen-mallistoa.

Millainen on unelmiesi takka?

Takan hankinta on iso asia, sillä sen äärellä vietetään monia unohtumattomia hetkiä, luodaan mukavia muistoja, rentoudutaan, herkutellaan perheen ja ystävien kanssa. Takkahaaveita on monenlaisia, sillä jokainen koti ja sen tarpeet ovat erilaisia. Takkojen eri ominaisuudet tukevat eri takkahaaveita. Oli toiveissasi sitten tunnelmanluoja, kodin lämmittäjä, kokkiapulainen tai kaikki nämä yhdessä, niin Tulikiven mallistosta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto jokaiseen tarpeeseen. Tulikiven juuret ovat syvällä vuosimiljoonia sitten muodostuneessa pohjoiskarjalalaisessa vuolukivessä. Kotimaista luonnonmateriaalia ja keraamisen teollisuuden sivuvirtoja hyödyntäen Tulikivi on luonut kauniita ja toimivia takkoja suomalaisiin koteihin yli 40 vuoden ajan vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti.

Itselle sopivaa takkaa pohtiessa kannattaa kääntyä toiveiden ja tarpeiden kanssa aina ammattitaitoisen takkamyyjän puoleen. Tulikivi-studioiden myyjät tuntevat takkojen ominaisuudet ja osaavat auttaa sinua löytämään haaveisiisi sopivan takkaratkaisun.

Karelia-malliston uutuustakka Petro hurmaa suurella kulmaluukulla ja vuolukivisillä katseet vangitsevilla pintavaihtoehdoilla.Karelia-malliston uutuustakka Petro hurmaa suurella kulmaluukulla ja vuolukivisillä katseet vangitsevilla pintavaihtoehdoilla.

Lämpöä pitkään tai nopeasti

Lämmittäjän unelmatakka varaa lämpöä kunnolla pienelläkin puumäärällä ja luovuttaa sitä lempeästi pitkälle seuraavaan päivään saakka. Lämmönlähteen ominaisuutta haettaessa kannattaa tutustua varaaviin vuolukivisiin ja keraamisiin takkoihin, jotka luovuttavat parilla pesällisellä lämpöä pitkään, jopa 24-36 tuntia. Varaavista vuolukivisistä ja keraamisista malleista löytyvät ominaisuuksiltaan myös modernit ja perinteiset takkojen monitaiturit: lämmittävät, tunnelmaa luovat ja ruoanlaiton mahdollistavat.

Pikaista lämpöä toivoville paras valinta lämmitykseen on kiertoilmatakka tai kamiina, joilla huoneilma lämpenee hetkessä. Nopea lämmitys toimii parhaimmillaan vapaa-ajanasunnoissa, joissa oleskellaan satunnaisesti lyhyitä aikoja. Vuolukivipintaiset kiertoilmatakat ja kamiinat myös varaavat lämpöä hieman pidempään kompaktista koostaan huolimatta.

Palsa Grafia-pinnalla.Palsa Grafia-pinnalla.

Tunnelmaa ja nautiskelua

Sisustajalle ja tunnelmaa hakevalle löytyy Tulikiven monipuolisesta takkavalikoimasta monia uniikkeja vuolukivisiä ja keraamisia pintavaihtoehtoja. Muotokielessä on kulmikkaampaa ja pyöreämpää muotoilua, sekä tummia että vaaleampia värisävyjä. Suuri luukku on tärkeä osa tunnelmanluontia ja malleistamme löytyykin useita vaihtoehtoja perinteisestä luukusta, kulmaluukkuun sekä hissiluukullisia malleja, josta tuli näkyy useampaan suuntaan. Ulkomuoto ja koko määrittävätkin usein unelmien takan valintaa.

Innokkaan kokin kannattaa tutustua perinteisiin leivinuuneihin ja takkaleivinuuneihin. Myös jokaisessa varaavassa takassa on ruoanlaittomahdollisuus, joten kannattaa kertoa myyjälle millaista ruoanlaitto-ominaisuutta toivoo takaltaan. Ruoanlaitto onnistuu takkapesässä samaan tapaan kuin leivinuunissa, mikä on kätevää erityisesti talvisin, kun takkaa tulee lämmitettyä muutenkin. Kun tuli on hiilloksella tai sammunut, voidaan tulipesään asettaa ritilä ja laittaa päälle hautumaan vaikka herkullinen kasvis- tai lihapata.

Myymälässä pääsee kokemaan aidosti takan materiaalin, pinnan värin ja kiillon sekä tunnustelemaan muita takan hienouksia. Värillä ja pintakäsittelyllä voi vaikuttaa siihen, tuleeko takasta kaiken keskipiste vai hillitympi. Jos vakiomallistosta ei löydy talon henkeen sopivaa takkaa, niin se voidaan toteuttaa yksilölliseksi mittatilauspalvelussa.

Innokkaan kokin kannattaa tutustua perinteisiin leivinuuneihin ja takkaleivinuuneihin. Kuvassa Jalanti.Innokkaan kokin kannattaa tutustua perinteisiin leivinuuneihin ja takkaleivinuuneihin. Kuvassa Jalanti.

Kuumat uutuudet

Mallistot ovat täydentyneet upeilla ja käytännöllisillä uutuuksilla. Mella-kiertoilmatakka suurella vaakaluukulla täydentää Pielinen-mallistoa. Muotokieleltään takka seuraa edeltäjiänsä selkeydellään ja luonnonkiven kauneudellaan sekä kompaktilla koolla ja kevyellä painolla. Karelia-malliston uutuustakka Petro taas hurmaa suurella kulmaluukulla ja vuolukivisillä katseet vangitsevilla pintavaihtoehdoilla. Kamiinauutuuksissa on vaihtoehtona lämpöä varaava ja pintalämpöä tasaava vuolukiviverhoilu, minkä lisäksi mallistoa täydentävät myös paistouunilliset mallit. Uutuusmallit ovat saatavissa uudella rouhean aistikkaalla Unica-vuolukivipinnalla.

Tulikiven tuotteisiin voi tutustua kesällä Tulikivi-studioiden lisäksi Lohjan Asuntomessujen kohteissa:

  • 4 Kastelli Veistos,
  • 5 Lohjan Saarenta,
  • 8 Talo Sensu,
  • 15 Ainoakoti Fiksu ja
  • 26 Villa Hopeapuu

Studiot tarjoavat lämpimiä Asuntomessuetuja aina 31.8. saakka. Tutustu siis etuihin ja hanki unelmiesi takka nyt!

Osallistu samalla arvontaan ja voita Kuura 1 -sähkökiuas (9 kW, arvo 1865,-)

Osallistu samalla arvontaan ja voita Kuura 1 -sähkökiuas (9 kW, arvo 1865,-)Osallistu samalla arvontaan ja voita Kuura 1 -sähkökiuas (9 kW, arvo 1865,-)

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
29.6.2021