• Etusivu
  • Energia

Turvallisempi koti – vähemmän murheita

Miten paljon kotiautomaatiosta on apua vaikka liikuntarajoitteiselle?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 17.01.2024
turvallinen-vaivaton-energiatehokkaampi-asuminen-ABB-1920x1080

Kuluttavatko yöksi tai kotoa poistuessasi päälle jääneet valot usein turhaa sähköä kotonasi? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin kun et itse ole paikalla? Kotiautomaatiosta löytyy apu kaikkeen tähän, mutta tiesitkö, miten paljon kotiautomaatiosta saattaa olla apua myös liikuntarajoitteiselle?

Kotiautomaatiojärjestelmän avulla ohjaat joustavasti ja helposti kotisi valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmanvaihtoa, ilmalämpöpumppua, kaihtimia, markiiseja, pistorasioita, kodinkoneita, äänimaailmaa ja ABB-Welcome -ovipuhelinta niin kotona kuin etänä mobiililaitteillasi. Olitpa sitten rakentamassa tai saneeraamassa, ABB:n automatisoidut tilanneohjaukset vievät kotisi kohti uudenlaista asumismukavuutta sekä entistä turvallisempaa ja energiatehokkaampaa asumista.

Villa Mikaelissa on käytetty ABB:n free@home -kodinohjausta luomaan runsaasti erilaisia toimintoja esteettömämpään asumiseen. Villa Mikael on varta vasten rakennettu Mikael Turtiaiselle, joka vammautui vakavasti raitiovaunuonnettomuudessa 2008. Uusi asunto tukee hänen kuntoutumistaan ja mahdollistaa oman arjen asumisen.

– Villa Mikaelissa kotiautomaatiota on hyödynnetty niin paljon kuin vain olemme keksineet. Se tuo asumismukavuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä, kertoo Villa Mikaelin rakennuttaja Petri Turtiainen.

Info

Info

Kodinohjauksen etuja:

  • Voit tarkistaa missä ja milloin vain kotisi ja mökkisi tilanteen
  • Automaattinen ovien avaus
  • ABB free@home toimii myös ääniohjauksella
  • Kun mobiililaitteesi poistuu kotoa, samalla sammutat vaikka kaikki valot
  • Voit liittää kodinkoneita kodinohjaukseen ja sammuttaa ne etänä
  • Ovipuhelin tallentaa ovella käyneet vieraat
  • Simuloi läsnäoloa, kun talo jää tyhjilleen
  • Luo automaattisia valaistustunnelmia ja aistiesteettömyyttä
  • Kosteusvahti katkaisee vedentulon automaattisesti

Luo tunnelmaa automaattisesti

Kodinohjausjärjestelmällä mukautat kotisi tai vapaa-ajan asuntosi toiminnot kunkin huoneen tarpeisiin ja tilanteeseen sopiviksi. Yhdellä painalluksella voit ohjata koko kotisi sopivaan tilaan esimerkiksi herätessäsi aamulla, saapuessasi kotiin tai lomalle lähtiessäsi. Voit luoda yksilöllistä tunnelmaa juhliin tai elokuvailtoihin kodinohjausjärjestelmään liitettyjen SONOS-kaiuttimien, Philips HUE -valojen ja DALI-valaisimien ohjauksen avulla.

Kodinohjausjärjestelmän käyttö ja tilanteiden kutsuminen onnistuu kodin painikkeiden ja kosketusnäyttöjen lisäksi myös pilvipohjaisella Amazon Alexa -puheohjauksella sekä uudella, palkitun käyttäjäkokemuksen tarjoavalla ABB-free@home Next -mobiilisovelluksella.

Voit tarkistaa vapaa-ajan asuntosi tilannetiedot ja ohjata toimintoja kätevästi mobiililaitteeltasi myös kotoa käsin. Illan tullen sinun ei siis tarvitse nousta sängystä varmistaaksesi, että kaikki kotisi valot ja kodinkoneet ovat poissa päältä, vaan voit ohjata kotisi yö-tilaan helposti ajastetusti, liikkumisen tauottua, puheohjauksen tai mobiililaitteesi avulla.

<p data-block-key="x3y8t">Kodinohjausjärjestelmällä luodaan turvaa Villa Mikaelissa.</p>
Kodinohjausjärjestelmällä luodaan turvaa Villa Mikaelissa.

Karsi turha energiankulutus

Aktivoimalla "poissa"-tilanteen kotoa lähtiessäsi sammutat kaikki turhat valot ja lasket huoneiston lämpötilaa poissaolon ajaksi. Poissa-tilanne on myös mahdollista aktivoida automaattisesti, kun perheesi mobiililaitteet poistuvat kotisi pihapiiristä niiden paikannusominaisuuden avulla. Vastaavasti lähestyessäsi asuntosi valmistautuu automaattisesti ottamaan sinut vastaan säähän ja kellonaikaan sopivalla tunnelmalla.

Niin ulko- kuin sisävalojakin voidaan ohjata liikkeen tai läsnäolon perusteella tai ne voidaan ajastaa päivän, kellonajan sekä auringon liikkeiden mukaan. Kodinohjausjärjestelmän avulla myös lämmitys on mahdollista mukauttaa asukkaiden todellisten tarpeiden ja päivärytmin mukaan ja säästää kustannuksissa silloin kun lämmitystä ei tarvita.

Kesällä voit ehkäistä ylilämpöä sääasemalla automatisoitujen verhojen ja kaihtimien avulla, ja talvella voit automatisoida auton lämmityksen sääaseman ilmoittaman ulkolämpötilan mukaan. Kevättalvella auringon paistaessa kirkkaasti matalalta voit säätää verhot laskemaan kaiken hyödyllisen ilmaisaurinkolämmön sisälle alentamaan ostolämmön kustannuksia.

Myös kodin ilmalämpöpumppu voidaan liittää kodinohjausjärjestelmään, mikä auttaa vähentämään lämmityksen energiakustannuksia.

Info

Info

VINKKI! Alennusta vakuutusmaksuista

Muista mainita kotiautomaatiojärjestelmästäsi ja erityisesti sen turvatoiminnoista myös vakuutusyhtiöllesi – saatat olla oikeutettu saamaan alennusta kotivakuutuksen maksuista.

Turvallisempi koti – vähemmän murheita

Voit liittää HomeConnect- ja Miele@home-kodinkoneet kotiautomaatiojärjestelmäsi kanssa ja tarkistaa niiden tilan mobiililaitteeltasi. Näin sinun ei tarvitse enää murehtia päälle jääneistä kodinkoneista. Kosteusvahti hälyttää ja katkaisee vedentulon, jos esimerkiksi tiskikone tai lämminvesivaraaja vuotaa.

Ovipuhelimen avulla näet, kuka ovellasi on niin kotona kuin matkalla ollessasi. Jos esimerkiksi perheenjäsen on unohtanut avaimensa kotiin tai vieraat saapuvat yllättäen, voit avata heille oven mobiililaitteellasi vaikket olisi itse kotona. Ovipuhelimen kameratallenteiden ansiosta voit tarkistaa myös jälkeenpäin, kuka ovella on käynyt poissa ollessasi.

Läsnäolon simulointi pitää kutsumattomat vieraat loitolla niin kotoa kuin vapaa-ajan asunnolta, talon näyttäessä asutulta myös tyhjillään ollessaan.

Referenssikohteistamme saat inspiraatiota ja ideoita kodin sähköistykseen ja älykkäisiin kodinohjauksen ratkaisuihin.

<p data-block-key="4takc">Lähestymiskytkin automaattiselle koiranluukulle avustajakoira Kingille.</p>
Lähestymiskytkin automaattiselle koiranluukulle avustajakoira Kingille.
Info

Info

Harkitsetko kotiautomaation hankintaa?

Kumppaniurakoitsijat ovat perehtyneitä ABB-free@home-kotiautomaatioon, ja pystyvät tukemaan tarvittaessa myös etänä. Kartasta löydät ABB:n Smart Home -kumppanit, jotka ovat kokeneita kotiautomaation toteuttajia.

ABB Oy
Energia
kodinohjaus
sähkökeskus
kotiautomaatio
älykoti
turvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

äiti istuu olohuoneen lattialla ja lapsi hartioilla. molemmat katselevat tietokoneen ruutua
Kotiautomaation mahdollisuudet: Mitä kaikkea voit ohjata ja automatisoida kodissasi?
Moderni kotiautomaatio nostaa talon jälleenmyyntiarvoa, lisää turvallisuutta sekä asumismukavuutta. Siksi kotiautomaatio halutaan tuoda myös lisäarvoksi talopaketteihin. Talotehtaan pilottikohteissa on käytetty ABB-free@home-kotiautomaatiota.
20216_71301.jpg
Tiedätkö mitä kaikkea kotiautomaatiolla voit tehdä?
Lähdetkö kotoa usein kiireessä ja murehdit päivän ajan päälle jääneitä valoja ja kahvinkeitintä? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin, kun et itse ole paikalla? Haluaisitko talosi näyttävän asutulta myös poissa ollessasi, vai haaveiletko kenties automaattisesti illan hämärtyessä syttyvistä ulkovaloista?Vastaus kaikkiin näihin on ABB-free@home -kotiautomaatio. Sen avulla ohjaat joustavasti ja helposti kotisi valaistusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, kaihtimia, sähkölaitteita ja ABB-Welcome -ovipuhelinta niin kotona kuin etänä mobiililaitteillasi. Olitpa sitten rakentamassa tai saneeraamassa, ABB:n automatisoidut tilanneohjaukset tarjoavat uudenlaista asumismukavuutta sekä vievät kotisi kohti entistä turvallisempaa ja energiatehokkaampaa asumista.
20237_82585.jpg
Kun pieni koululainen jää yksin kotiin - vinkit turvalliseen arkeen
Koululaisen turvallinen arki yksin kotona koulupäivän jälkeen edellyttää suunnittelua ja valmistautumista. Kotiautomaatio voi tarjota monia etuja ja hyötyjä koululaisen arkeen. Vaikka kotona olisikin käytössä kodinohjausjärjestelmä, on myös tärkeää keskustella turvallisuudesta ja opettaa lapselle vastuullista käyttäytymistä kodin eri tilanteissa.
sähkömessujen bannerikuva sekä schneider electricin logo
Schneider Electricin esittelee uusia sähkötekniikan ratkaisuja
Schneider Electric osallistuu Pohjoismaiden suurimpiin sähköalan tapahtumaan, Sähkö Valo Tele Av -messuille, jotka järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 7.–9. helmikuuta 2024. Yrityksen messuosastolla C-316 on tarjolla laaja valikoima sähkötekniikan ratkaisuja, aina asennuskalusteista sähkönjakelun hallintaan.
villa miaelin etuovi on auki
Kotiautomaatio esteettömän arjen helpottajana – Mikaelin tarina
Esteetön ja itsenäinen elämä kotona on entistä saavutettavampi kotiautomaation avulla. Miten kotiautomaatiota voi käyttää arjen helpottamiseen ja itsenäisyyden tukemiseen?Villa Mikael ja sen ABB-free@home -kotiautomaatiojärjestelmä ovat erinomainen esimerkki siitä, miten älykäs teknologia voi tukea esteetöntä asumista ja tarjota aistiesteettömiä ratkaisuja kodinohjaukseen. Tämä älykäs koti mahdollistaa täysipainoisen ja turvallisen elämän omistajalleen.
kesäinen kuva loviisan asuntomessujen talosta villa havet joka on meren rannalla
Käyttäjäkokemus ABB free@home -kotiautomaatiosta
Millaista on asua talossa, jossa on kotiautomaatio? Onko siitä todellista hyötyä ja mitä neuvoja kotiautomaation itselleen asentanut antaisi sitä harkitseville? 2023 Loviisan asuntomessujen kohteessa Villa Havet kotiautomaatiota on nyt koekäytetty jo jonkin aikaa. Villa Havetin perheensä kanssa rakennuttaneen Tomi Lehtosen mielestä tämä on sopivan pituinen aika kerätä käyttökokemuksia ja konfiguroida automaatioasennuksia. Lehtonen kertoo nyt omin sanoin kotiautomaatio kokemuksistaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton