Miltä kuulostaisi vaivattomampi, turvallisempi ja energiatehokkaampi asuminen?

Kuluttavatko yöksi tai kotoa poistuessasi päälle jääneet valot usein turhaa sähköä kotonasi? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin kun et itse ole paikalla? Kodinohjauksesta löytyy apu kaikkeen tähän, mutta tiesitkö, miten paljon kodinohjauksesta saattaa olla apua myös liikuntarajoitteiselle?

kodinohjausjärjestelmä-750x422

Kodinohjausjärjestelmän avulla ohjaat joustavasti ja helposti kotisi valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmanvaihtoa, ilmalämpöpumppua, kaihtimia, markiiseja, pistorasioita, kodinkoneita, äänimaailmaa ja ABB-Welcome -ovipuhelinta niin kotona kuin etänä mobiililaitteillasi. Olitpa sitten rakentamassa tai saneeraamassa, ABB:n automatisoidut tilanneohjaukset vievät kotisi kohti uudenlaista asumismukavuutta sekä entistä turvallisempaa ja energiatehokkaampaa asumista.

Villa Mikaelissa on käytetty ABB:n free@home -kodinohjausta luomaan runsaasti erilaisia toimintoja esteettömämpään asumiseen. Villa Mikael on varta vasten rakennettu Mikael Turtiaiselle, joka vammautui vakavasti raitiovaunuonnettomuudessa 2008. Uusi asunto tukee hänen kuntoutumistaan ja mahdollistaa oman arjen asumisen.

– Villa Mikaelissa kotiautomaatiota on hyödynnetty niin paljon kuin vain olemme keksineet. Se tuo asumismukavuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä, kertoo Villa Mikaelin rakennuttaja Petri Turtiainen.


Käy virtuaalisella kierroksella esteettömässä Villa Mikaelissa.

Villa Mikael

Villa Mikaelin ovipuhelin on ABB:n free@home malli.Villa Mikaelin ovipuhelin on ABB:n free@home malli.

Kodinohjauksen etuja:

  • Voit tarkistaa missä ja milloin vain kotisi ja mökkisi tilanteen
  • Automaattinen ovien avaus
  • ABB free@home toimii myös ääniohjauksella
  • Kun mobiililaitteesi poistuu kotoa, samalla sammutat vaikka kaikki valot
  • Voit liittää kodinkoneita kodinohjaukseen ja sammuttaa ne etänä
  • Ovipuhelin tallentaa ovella käyneet vieraat
  • Simuloi läsnäoloa, kun talo jää tyhjilleen
  • Luo automaattisia valaistustunnelmia ja aistiesteettömyyttä
  • Kosteusvahti katkaisee vedentulon automaattisesti

Luo tunnelmaa automaattisesti

Kodinohjausjärjestelmällä mukautat kotisi tai vapaa-ajan asuntosi toiminnot kunkin huoneen tarpeisiin ja tilanteeseen sopiviksi. Yhdellä painalluksella voit ohjata koko kotisi sopivaan tilaan esimerkiksi herätessäsi aamulla, saapuessasi kotiin tai lomalle lähtiessäsi. Voit luoda yksilöllistä tunnelmaa juhliin tai elokuvailtoihin kodinohjausjärjestelmään liitettyjen SONOS-kaiuttimien, Philips HUE -valojen ja DALI-valaisimien ohjauksen avulla.

Kodinohjausjärjestelmän käyttö ja tilanteiden kutsuminen onnistuu kodin painikkeiden ja kosketusnäyttöjen lisäksi myös pilvipohjaisella Amazon Alexa -puheohjauksella sekä uudella, palkitun käyttäjäkokemuksen tarjoavalla ABB-free@home Next -mobiilisovelluksella.

Voit tarkistaa vapaa-ajan asuntosi tilannetiedot ja ohjata toimintoja kätevästi mobiililaitteeltasi myös kotoa käsin. Illan tullen sinun ei siis tarvitse nousta sängystä varmistaaksesi, että kaikki kotisi valot ja kodinkoneet ovat poissa päältä, vaan voit ohjata kotisi yö-tilaan helposti ajastetusti, liikkumisen tauottua, puheohjauksen tai mobiililaitteesi avulla.

Kodinohjausjärjestelmällä luodaan turvaa Villa Mikaelissa.Kodinohjausjärjestelmällä luodaan turvaa Villa Mikaelissa.

Karsi turha energiankulutus

Aktivoimalla ”poissa”-tilanteen kotoa lähtiessäsi sammutat kaikki turhat valot ja lasket huoneiston lämpötilaa poissaolon ajaksi. Poissa-tilanne on myös mahdollista aktivoida automaattisesti, kun perheesi mobiililaitteet poistuvat kotisi pihapiiristä niiden paikannusominaisuuden avulla. Vastaavasti lähestyessäsi asuntosi valmistautuu automaattisesti ottamaan sinut vastaan säähän ja kellonaikaan sopivalla tunnelmalla.

Niin ulko- kuin sisävalojakin voidaan ohjata liikkeen tai läsnäolon perusteella tai ne voidaan ajastaa päivän, kellonajan sekä auringon liikkeiden mukaan. Kodinohjausjärjestelmän avulla myös lämmitys on mahdollista mukauttaa asukkaiden todellisten tarpeiden ja päivärytmin mukaan ja säästää kustannuksissa silloin kun lämmitystä ei tarvita.

Kesällä voit ehkäistä ylilämpöä sääasemalla automatisoitujen verhojen ja kaihtimien avulla, ja talvella voit automatisoida auton lämmityksen sääaseman ilmoittaman ulkolämpötilan mukaan. Kevättalvella auringon paistaessa kirkkaasti matalalta voit säätää verhot laskemaan kaiken hyödyllisen ilmaisaurinkolämmön sisälle alentamaan ostolämmön kustannuksia.

Myös kodin ilmalämpöpumppu voidaan liittää kodinohjausjärjestelmään, mikä auttaa vähentämään lämmityksen energiakustannuksia.

VINKKI! Alennusta vakuutusmaksuista

Muista mainita kodinohjausjärjestelmästäsi ja erityisesti sen turvatoiminnoista myös vakuutusyhtiöllesi – saatat olla oikeutettu saamaan alennusta kotivakuutuksen maksuista.


Turvallisempi koti – vähemmän murheita

Voit liittää HomeConnect- ja Miele@home-kodinkoneet kodinohjausjärjestelmäsi kanssa ja tarkistaa niiden tilan mobiililaitteeltasi. Näin sinun ei tarvitse enää murehtia päälle jääneistä kodinkoneista. Kosteusvahti hälyttää ja katkaisee vedentulon, jos esimerkiksi tiskikone tai lämminvesivaraaja vuotaa.

Ovipuhelimen avulla näet, kuka ovellasi on niin kotona kuin matkalla ollessasi. Jos esimerkiksi perheenjäsen on unohtanut avaimensa kotiin tai vieraat saapuvat yllättäen, voit avata heille oven mobiililaitteellasi vaikket olisi itse kotona. Ovipuhelimen kameratallenteiden ansiosta voit tarkistaa myös jälkeenpäin, kuka ovella on käynyt poissa ollessasi.

Läsnäolon simulointi pitää kutsumattomat vieraat loitolla niin kotoa kuin vapaa-ajan asunnolta, talon näyttäessä asutulta myös tyhjillään ollessaan.

Inspiroidu

Lisää inspiraatiota ja ideoita kodin sähköistykseen ja älykkäisiin kodinohjauksen ratkaisuihin voit käydä lukemassa Villa Lehtelän pariskunnasta, joka päätyi ABB:n kodinohjaukseen.

Villa Lehtelä

Tai miten eri toimintoja on hyödynnetty aidosti esteettömässä Villa Mikaelissa.

Villa Mikael

Lähestymiskytkin automaattiselle koiranluukulle avustajakoira Kingille.Lähestymiskytkin automaattiselle koiranluukulle avustajakoira Kingille.
 
Julkaistu
2.3.2021