Vaivaako katupöly? Kotimainen Ufox ilmankostutin auttaa oireisiin

Asiantuntijoiden mukaan kuiva sisäilma aiheuttaa ja lisää hengitysteiden, limakalvojen ja ihon ärsytysoireita. Hengitystiet voivat tuntua kuivilta ja kutisevilta ja silmät saattavat vuotaa herkästi. Lisäksi allergiaoireet saattavat korostua, sillä kuivassa sisäilmassa on enemmän pölyä kuin kosteassa.

Erityisesti katupölystä kärsivät astmaatikot, pienet lapset, vanhukset sekä sepelvaltimo- tai keuhkoahtaumatautia sairastavat.

Herkkiin väestöryhmiin kuuluvien on suositeltavaa välttää altistumista pahimpaan katupölyaikaan ja huolehtia mahdollisen perussairauden asianmukaisesta hoidosta.

Ufox_inkku

Katupölylle altistumista voit vähentää muun muassa

  • välttämällä ulkoilua vilkkaiden teiden läheisyydessä katupölyn ollessa pahimmillaan.
  • pitämällä ikkunat suljettuina.
  • imuroimalla pölyt pois kotoa keskuspölynimurilla tai nihkeällä mikrokuituliinalla.
  • pitämällä huolta asunnon tuloilmasuodattimista.
  • käyttämällä huonekohtaista sisäilman puhdistinta.

Sopiva ilmankosteus on tärkeää hyvinvointimme kannalta

Sisäilman kosteus vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja siihen vaikuttavat ulkoilman kosteus ja lämpötila. Terveellisen sisäilman suhteellisen kosteuden tulisi olla 30-45 prosenttia, mutta useimmissa nykykodeissa sisäilma on huomattavasti kuivempaa.

Luotettava kosteusmittari näyttää kodin ilmankosteuden

Luotettava kosteusmittari näyttää, kuinka kuivaa ilma kotonasi on. Talvisaikaan sopivana sisäilman suhteellisena kosteutena pidetään 30-45 prosentin väliin asettuvaa arvoa. Kovilla pakkasilla sisäilman suhteellinen kosteus voi laskea alle 20 prosentin. Ilmankostutin poistaa kätevästi kuivan sisäilman haitat. Tutkimusten mukaan höyrystävä ilmankostutin on ilmankostutintyypeistä paras, koska siinä vesi kuumennetaan riittävästi eli ilman kostuttaminen on hygieenisintä. Ufox-ilmankostutin kosteuttaa huoneilman höyrystämällä ja se siksi on bakteeriton. Ufox-ilmankostutin on myös äänetön eikä se häiritse yöunta.

Kotimainen Ufox verkkokaupasta

Suosi suomalaista!
Ufox ilmankostuttimet valmistetaan Jyväskylässä, Allawayn tehtaalla. Suosimalla kotimaisia tuotteita, tarjoat myös työtä yrityksille.

Ilmankostuttajan voit hankkia kätevästi verkkokaupasta.


Ilmankostuttajat löytät Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Vaihtoehtoisena värinä on myös havunvihreä.Vaihtoehtoisena värinä on myös havunvihreä.
 
Julkaistu
27.3.2020