Tiilijulkisivu sopii kaikkiin runkorakenteisiin

Millä perusteella valitset oman kotisi julkisivumateriaalin? Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain.

Espoossa sijaitsevan taloyhtiön julkisivuissa on käytetty kirjavaa Bronsgroen-tiiltä.Espoossa sijaitsevan taloyhtiön julkisivuissa on käytetty kirjavaa Bronsgroen-tiiltä.

Tiilijulkisivu on aina erotettu runkorakenteesta ilmaraolla ja soveltuu siksi kaikkien yleisimpien runkoratkaisujen julkisivumateriaaliksi. Tuulettuva julkisivu suojaa runkoa kosteudelta ja säärasituksilta, eikä vaadi huoltoa vuosikymmeniin, jos muuraustyö ja julkisivuun liittyvät rakenteet on toteutettu laadukkaasti. Pitkällä aikavälillä vähäisen huoltotarpeen merkitys korostuu pienempinä ylläpitokustannuksina. Materiaalivaihtoehtoja punnitessa tulisikin aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana.

Mustan- ja ruskeankirjavat tiilijulkisivut ovat yhdistelmiä kolmesta eri tiiliväristä. Tiilet voi muurari lajitella työmaalla sekoittaen eri tiililetkojen tiilet keskenään.Mustan- ja ruskeankirjavat tiilijulkisivut ovat yhdistelmiä kolmesta eri tiiliväristä. Tiilet voi muurari lajitella työmaalla sekoittaen eri tiililetkojen tiilet keskenään.

Esteettisesti moni-ilmeinen tiili

Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Tiilen värivalikoima on laaja ja lisäksi pintastruktuureita on useita erilaisia. Myös laastisauman värillä ja paksuudella on suuri vaikutus julkisivun ulkoasuun. Uusimpana trendinä on käyttää useampaa tiiliväriä samassa kohteessa, joko yhtenäisinä toisiinsa liittyvinä pintoina tai täysin sekoitettuna. Eri väriyhdistelmillä saadaan hyvin mielenkiintoisia tiilijulkisivuja aikaiseksi – vain mielikuvitus on rajana.

Kirjavien toteutusten lisäksi myös tiilen uudet muodot ovat yleistymässä Suomessa. Pitkät ja matalat, lankkumaiset tiilet ovat muurattuina pintoina täysin perinteisestä tiilijulkisivusta poikkeavia. Näissä toteutuksissa usein myös laastisauma on tavanomaista ohuempi, jolloin sen osuus julkisivun ilmeessä jää vähäisemmäksi ja tiilen estetiikka ja materiaalin luontainen vaihtelevuus pääsee oikeuksiinsa.

Pitkistä tiilistä suosittuja ovat esimerkiksi ruskeankirjava Optima-tiili...Pitkistä tiilistä suosittuja ovat esimerkiksi ruskeankirjava Optima-tiili...
...sekä mustanharmaa Wasserstrich Special Zwart....sekä mustanharmaa Wasserstrich Special Zwart.

Uusimmat Vuolu-tiilet erottuvat rouheudellaan

Wienerbergerin kotimaisista tiilistä uusimpia ovat Vuolu-tiilet, joissa sekä pintastruktuurilla että vaaleankirjavalla värimaailmalla on tavoiteltu rohkeaa ja rouheaa, totutusta poikkeavaa julkisivuilmettä. Tiilet ovat saaneet arkkitehdeiltä ja asiakkailta hyvän vastaanoton. Utu ja Kajo-värisävyjen lisäksi valikoima täydentyy kevään aikana vielä kellertävämmällä, täysin uudella Olki-tiilivärillä. Tuotteesta löytyy myös pientalorakentajille sopivat MRT60-kokoiset (285x85x60 mm) tiilet.

- Perinteiset punaiset tai luonnonvaaleat tiilisävyt eivät ole poistumassa valikoimasta. Tuotekehityksen kautta etsitään kuitenkin aina vallitsevien trendien ja värisuuntausten mukaisia uusia ratkaisuja. Esimerkiksi musta on ollut pitkään suosittu julkisivuväri, mutta kysyntä näyttäisi vähitellen siirtyvän luonnonläheisempien harmaan ja ruskean sävyjen suuntaan, Wienerbergerin markkinointipäällikkö Maiju Paasiviita toteaa.

Katso Wienerbergerin julkisivutiilien koko valikoima

Vuolu Utu ja Kajo ovat Wienerbergerin Korian tehtaan uutuustiiliä. Sarja täydentyy vielä kevään aikana kellertävällä Olki-tiilellä.Vuolu Utu ja Kajo ovat Wienerbergerin Korian tehtaan uutuustiiliä. Sarja täydentyy vielä kevään aikana kellertävällä Olki-tiilellä.

Kiinnostuitko, heräsikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö tästä:


 
Julkaistu
23.3.2020