• Etusivu
  • Talo

Toteuta nopea saunaremontti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 01.09.2022
20229_79459.jpg

Helppo saunanremontti koostuu valmiista komponenteista, muun muassa kätevästä Liune-liukuovipaksetista.

Onko sinulla sauna, jonka kiuas antaa maailman parhaat löylyt, mutta sauna itsessään kaipaisi jo uudistamista? Saunan seinä on tikkuinen, ovet veden ja höyryn kyllästämiä, lauteet pinttyneet ja rahikin keikkuu. Vuosien mittaan käytön jäljet alkavat näkyä rakkaassa saunassa.

Saunaremontteja tai osittaista uusimista aristellaan ehkä liikaakin ja usein sisustusta uusitaan vain tarpeen vaatiessa. Saunan uusimisen ei kuitenkaan tarvitse olla stressaava ja pitkä projekti. Valmiilla saunasisustusmalleilla ja tuotepaketeilla homma hoituu suoraviivaisemmin ja helposti. Pienetkin sisustukselliset yksityiskohdat, kuten saunatekstiilit, laudetyynyt, löylytuoksut tai vaikkapa löylysetti luovat uutta tunnelmaa hetkessä.

Saunan materiaalien huolellinen suunnittelu ja valinta on tärkeää, sillä materiaalivalinnat vaikuttavat saunassa niin tunnelmaan, turvallisuuteen kuin mukavuuteenkin.

Valmispaketit nopeuttavat saunaremonttia

Haluatko uudistaa esimerkiksi mökin tai pihasaunan lauteet itse? Esimerkiksi lauteita saa valmiina paketteina, jotka on kätevä asentaa vaikkapa mökille tai pihasaunaan. Paketti sisältää yleensä kaiken tarvitsemasi. Tämän helpommaksi ei lauderemontti voisi enää mennä.

Sama nopeus ja helppous koskee myös saunan oviremonttia. Liune valmistaa ja toimittaa kotimaisia sauna- ja pesuhuonekäyttöön sopivia liukuovipaketteja. Kaikki tarvittava saapuu mökillesi tai kotiin kerralla. Lisäki Liunen liukuovipaketti on suunniteltu ja valmistettu varta vasten kosteisiin tiloihin, joten voit olla varma, että ovet sekä rakenteet kestävät käytössä pitkään.

Liunen ovia on turvallista käyttää niin kodinhoitotiloissa, kylpyhuoneissa kuin saunassakin.

Liune kosteantilan liukuovet >>

Vettä ja kosteutta kestävät liukuovet säästävät tilaa

Jotta rakenteet säilyvät kuivina ja hyväkuntoisina, on kosteuden kanssa tekemisiin joutuviin sisätiloihin hyvin oleellista valita laadukkaat ja sinne varta vasten suunnitellut tuotteet. Liunen kosteiden tilojen liukuovien elementeissä ja ovilehdissä on otettu huomioon kosteiden tilojen erityistarpeet muun muassa kaatokourut ja ilmaraot. Sähkö ja putkivedot on helppo tehdä elementtien ansiosta ja rakenteisiin saatavien kalustetukien ansiosta, kalusteet on helppo asentaa ja pysyvät varmasti seinällä.

Pesuhuoneessa tai saunassa ei turhia neliöitä yleensä löydy. Siksi kaikki neliöt tulisi ottaa hyötykäyttöön. Pesuhuoneissa ja saunoissa kääntyvät ovet aiheuttavat usein päänvaivaa. Seinän sisälle liukuva liukuovi ei ole koskaan tiellä. Jokainen liukuovi säästää jopa 1-3 m2 tilaa kääntyviin oviin verrattuna.

Liunen liukuovat säästävät runsaasti tilaa saunassa ja pesuhuoneessa.
Liunen liukuovat säästävät runsaasti tilaa saunassa ja pesuhuoneessa.
  • Valitse ovet, lauteet ja paneelit sen mukaan, mikä materiaali ja värimaailma omaan saunaasi sopii.
  • Mieti, haluatko öljytä lauteet itse vai tilata valmiiksi käsitellyt puuosat.
  • Muista valaistus. Saunan ei aina tarvitse olla hämärä, vaan oikean tunnelman saat luotua hyvin suunnitellulla valaistuksella.
  • Pohdi, millaisella käytöllä sauna tulee olemaan. Montako saunojaa sitä käyttää? Pitääkö suunnittelussa huomioida lapsia tai iäkkäitä ihmisiä?
  • Älä tuki kulkuteitä kääntyvillä ovilla.
  • Muista huomioida ovien kosteudenkestävyys.
  • Viimeistele saunan muodonmuutos saunatuotteilla.
Ohje

Ohje

Muistilista pieneen saunaremonttiin

  • Valitse ovet, lauteet ja paneelit sen mukaan, mikä materiaali ja värimaailma omaan saunaasi sopii.
  • Mieti, haluatko öljytä lauteet itse vai tilata valmiiksi käsitellyt puuosat.
  • Muista valaistus. Saunan ei aina tarvitse olla hämärä, vaan oikean tunnelman saat luotua hyvin suunnitellulla valaistuksella.
  • Pohdi, millaisella käytöllä sauna tulee olemaan. Montako saunojaa sitä käyttää? Pitääkö suunnittelussa huomioida lapsia tai iäkkäitä ihmisiä?
  • Älä tuki kulkuteitä kääntyvillä ovilla.
  • Muista huomioida ovien kosteudenkestävyys.
  • Viimeistele saunan muodonmuutos saunatuotteilla.

Mikä ero on kosteutta tai roiskevettä kestävällä ovella ?

Kosteudenkestävät ovet on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla. Sama koskee oven karmeja. Tällaisia ovia voi käyttää wc-tiloissa ja kodinhoitohuoneissa. Kosteudenkestävä ovi sopii paikkoihin, joissa oveen ei kohdistu varsinaista vesirasitusta.

Tutustu TEEMA-ovikokonaisuuksiin >>

Jos ovi tulee tilaan, jossa se altistuu vesiroiskeille, on oikea valinta lasiovi. Liunen saunanovien karmilistat valmistetaan aina mittatilauksena, tilauksen yhteydessä ilmoitetun laatoitetun runkopaksuuden mukaan. Kosteaan tilaan Liune suosittelee Design-karmeja, joille annetaan 10 vuoden takuu.

Tutustu LÄMPÖ-saunanovikokonaisuuksiin >>

Tutustu saunanovikokonaisuuksiin >>

Liune-malliston kosteuden- ja roiskevedenkestäviä ovia.
Liune-malliston kosteuden- ja roiskevedenkestäviä ovia.

Älä unohda saunan sisustusta

Saunan paneloinnin, ovien ja lautiden asennuksen jälkeen on aika kiinnittää huomiota saunansisustuksen yksityiskohtiin.

  • Hyvin suunniteltu valaistus lisää käyttömukavuutta ja viimeistelee tunnelman.
  • Saunakokemusta voi täydentää myös musiikilla tai vaikka luonnonäänillä.
  • Kannattaa muistaa myös saunatekstiilit.
Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20207_65896.jpg
Liukuväliovilla aistiesteetöntä tilaa
Erikoisen kevään jälkeen saatiin jännittää, avautuvatko Tuusulan asuntomessujen ovet tänä kesänä yleisölle, mutta helpotuksesta huokaisten pääsemme jälleen inspiroitumaan asumisen uusimmista tuulista 50-vuotista taivaltaan juhliville asuntomessuille.
201810_52587.jpg
Liukuovilla teet pienestä kylpyhuoneesta suuren
Pesuhuone ja sauna ovat yleensä ahtaita paikkoja, joissa tielle kääntyvä ovi aiheuttaa usein päänvaivaa. Seinän sisään menevä väliovi Liune ratkaisee tilaongelmat. Ovi ei ole koskaan tiellä, jos näin halutaan, sillä se antaa tilaa omaan arkeen 1–3 m²/ovi kääntyvään oveen verrattuna.
20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20154_43009.jpg
Takkamaista tunnelmaa saunaan
Tulikiven saunatuoteryhmästä löytyvät Hile ja Utu tuovat suuren lasiluukkunsa ansiosta tunnelmaa saunaan. Moderni muotokieli, hyvät löylyominaisuudet sekä puhdas palaminen ovat asioita, joihin vuolukivipintaisessa Hile-kiukaassa sekä teräskuorisessa Utu-kiukaassa on panostettu. Kiukaiden etuna on suuri kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat pehmeät ja lämmönsiirto kiuasrungosta kiviin on tehokasta.
201412_41913.jpg
Kiuas osaksi saunan sisustusta
Saunan lämpö rentouttaa ja tuo hyvää oloa. Tulikivi-kiukailla saat jatkettua kodin sisustusta myös saunatiloissa. Kiukaissa on panostettu moderniin muotokieleen sekä hyviin löylyihin. Suuret kivitilat varmistavat pehmeät löylyt sekä tehokkaan lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee nopeasti ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät ja kosteat. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta kiuas on helppo sijoittaa monenlaisiin löylyhuoneisiin.
20081_7918.jpg
Ormax Minster- laattakattotiili
Ormax Minster on siitä tyypillinen betonikattotiili, että se on erittäin taloudellinen ja kestävä. Siihen Ormax Minsterin tyypillisyys päättyykin. Minster ei muistuta mitään perinteistä kattotiiltä, sillä se on täysin erilainen, sileä, kevytilmeinen ja tietoisen pelkistetty laattakattotiili. Ormax Minster avaa täysin uusia mahdollisuuksia käyttää tiilikattoa!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton