Varttikatosta tiilikatoksi

Vuonna 1990 tehdyn omakotitalon laajennuksen yhteydessä asennettiin koko taloon Varttikatto. Muutaman vuoden kuluessa katossa todettiin halkeamia. Levyt olivat hyvin heikkoja ja katolla liikuttaessa ne murtuivat helposti. Vuosien saatossa n. 15 kattolevyyn oli syntynyt halkeamia (kokonaislevyjen määrä on 250 levyä ).

Oli kattoremontin aika.Oli kattoremontin aika.

Liian myöhään liikkeelle

Ongelmaan herättiin liian myöhään. Vartin nykyiseen maahantuojaan otettiin yhteyttä vuonna 2001 eli kymmenen vuoden tuotetakuuajan umpeen kulumisesta oli kulunut jo vuosi.

Maahantuoja ei suostunut korvaamaan koko kattoa, mutta lupasi toimittaa vioittuneiden kattolevyjen tilalle uudet. Kun vuosien saatossa haalistuneiden levyjen tilalle olisi asennettu uudet, olisi katosta syntynyt tosi kirjava. Toinen vaihtoehto olisi ollut kattolevyjen maalaaminen, mutta levyjen heikkous esti maalaustyön suorittamisen katolla. 
 

Myös osa harjapaloista ovat rikkoutuneet.Myös osa harjapaloista ovat rikkoutuneet.
Haljennut kattolevy ei täytä tomivan katon edellytyksiä.Haljennut kattolevy ei täytä tomivan katon edellytyksiä.

Vettä sisään

Keväällä 2005 katto-ongelma alkoi muuttua todelliseksi. Aluskate oli päässyt vuotamaan niin paljon, että päästi veden läpi yläkertaan, suoraan sänkyyn.

Tiilikattomestari paikalle

Seuraavaksi päätettiin ottaa yhteyttä tiilikattomestareihin. Paikalle saapui rakennusmestari Kai Niemelä. Niemelä tarkasti katon ja rakenteet. Hän ehdotti ratkaisua, että puretaan Vartti pois ja asennetaan vanhojen ruoteiden päälle ristikkäinen laudoitus. Näin katto korottuu n. 70 mm. Ratkaisu edellytti yhden lisälaudan asentamiseta räystäisiin. Katolle asennettu Varttikatto kuului ensimmäiseen levyerään, johon asbestia ei ollut lisätty. Näin mahdollista asbestityötä ei tarvinnut ottaa huomioon. 
 

Rakennusmestari Kai Niemelä kertoo talon isännälle katon remontointivaihtoehdosta.Rakennusmestari Kai Niemelä kertoo talon isännälle katon remontointivaihtoehdosta.

Tiilikattomestareiden rakennusryhmä paikalle keskiviikkona 31.8.05

Säiden haltija oli luvannut loppuviikoksi hienoa, aurinkoista säätä. Asennusryhmä saapui paikalle klo 7:00 ja kävi heti tuumasta toimeen. Kahdeksan aikaan korkeimmasta katto-osasta oli kate poistettu.
Kattoremontin seuraamista jatkamme ensiviikon verkkolehdessä.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
31.8.2005