VILLA SAKSA, NAANTALI

Naantalin vanhan kaupungin idyllinen talo
sai ylleen tyylikkään Ormax Granat -savitiilen

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy

Tämä kattoremontti kohde sijaitsee Suomen kauniissa ja aurinkoisessa kesäkaupungissamme Naantalissa, Presidentin kesäasuntoa Kultarantaa vastapäätä. Naantalin vanhassa kaupungissa oleva arvokohde sijaitsee aivan meren rannalla Rantakadun varrella, Myllymäen länsirinteessä. Alue on ollut rakennettua jo keskiajalta lähtien. Villa Saksa on 1800-luvulta ja talolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Sitä on asuttanut monia sen ajan tunnettuja henkilöitä mm. porvareita. Villa Saksan todennäköisesti vanhin tunnettu omistaja oli Claes Hansson. Nykyään upean Villa Saksan omistavat Maaret ja Juha Peltonen.

king_of_roofs_2018_villa_saksa_naantali_rakennus-saneeraus_j_ko
king_of_roofs_2018_villa_saksa_naantali_rakennus-saneeraus_j_ko

Kiinteistö on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja on osana Naantalin vanhaa kaupunkia valtakunnallisesti merkittävä. Vuonna 1825 laaditussa asemakartassa nykyisellä tontilla oli nimet Saxa ja Mäkiväskilä.

- Naantali on birgittalaisluostarin kupeeseen aikanaan syntynyt keskiaikainen kaupunki. Tiettävästi Villa Saksan kivijalkaa on aloitettu tekemään jo 1600-luvulla. Kivet ovat peräisin Naantalin vanhasta luostarista, kertovat Maaret ja Juha Peltonen.

king_of_roofs_2018_villa_saksa_naantali_rakennus-saneeraus_j_ko

Asennusympäristönä Naantalin vanha kaupunki

Naantalin vanhakaupunki on kattoremonttien toteutuksen kannalta erittäin haastava kohde. Talot on aikanaan rakennettu lähestulkoon toisiinsa kiinni. Tässäkin kohteessa työtila viereisten talojen seinään on alle metrin, joka toi oman haasteensa päädyissä työskentelyyn ja palopeltien asennukseen. Talon yläpihalle pääsee vain henkilö- tai pakettiautolla ja talon edessä kulkee kävelykatuna oleva Rantakatu. Nosturiautolla Rantakadun puolelta on hoidettu purkutyöt sekä nostettu uusi materiaali katolle. Asentajilla on ollut käytössä myös Leguan 125 -henkilönostin sekä telineet.

Kohteessa käytettävät materiaalit olivat ennalta tarkkaan määritelty Naantalin kaupungin ja museoviraston toimesta. Vanha tiilikatto purettiin, rakenteet tutkittiin eikä pahoja yllätyksiä löytynyt. Katto oikaistiin ja uudeksi aluskatteeksi tuli hengittävä Ormaxin Divoroll Universal. Villa Saksan vesikatteeksi valikoitui tyylikäs Ormaxin Granat -savitiili, jonka museovirasto oli jo hyväksynyt viereisiin taloihin.

Sadevesijärjestelmäksi laitettiin sinkityt perinnekourut erikoisosineen, joissa on mm. käsinsaumatut keräilykartiot ja käsisaumamutkat. Kohteeseen pellitettiin myös kruunupiiput jotka valmistettiin omalla peltisepän verstaalla mittojen mukaan. Vanhan kaupungin alue on meille entuudestaan tuttu, olemme remontoineet edellisvuosina kaksi viereistä taloa, joihin tuli myös Villa Saksan tavoin Ormax Granat -savitiili.

king_of_roofs_2018_villa_saksa_naantali_rakennus-saneeraus_j_ko

Katso kohteen muutos

logo_jkoski

Vesikattojen erikoisliike vuodesta 1996.

Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy on vuonna 1996 perustettu raisiolainen perheyhtiö.

Jo yli kahdenkymmenenvuoden ajan olemme urakoineet tiili- ja peltikattoja Varsinais-Suomen alueella. Teemme vuodessa satoja kattoja raudanlujilla rakennusalan ammattilaisilla asiakasta kuunnellen. Tehokkaalla työtiimillä on käytössä yrityksen oma kalusto kuorma-autoista henkilönostimiin. Näin saamme tehokkaasti purettua vanhat katemateriaalit ja toimitettua ne asianmukaisesti eteenpäin. Työmaalla nosturiauto parantaa asentajien työturvallisuutta ja nopeuttaa eri työvaiheita. Omat koulutetut peltisepät valmistavat kaikenlaiset peltiosat omalla peltisepän verstaalla mittatilaustyönä, joka takaa parhaan lopputuloksen. Toteutamme kattoremontit aina suunnittelusta toteutukseen laadusta tinkimättä. Tyytyväinen asiakas on meille kunnia-asia!

Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy:lle on myönnetty vuonna 2013 vuoden Raisiolainen yritys -palkinto sekä samana vuonna voitimme King of Roofs -kisan. Yritys on luokiteltu Suomen Asiakastiedon korkeimpaan luottoluokitukseen vuodesta 2006 alkaen, joka on merkki vakaasta yritystoiminnasta pitkältä ajalta. Kuulumme myös Luotettava Kumppani -ohjelmaan. www.kattoremonttiturku.fi

Totetuttaa kattoremontit alueella: Varsinais-Suomi

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
3.11.2017