• Etusivu
  • Talo

VILLA SAKSA, NAANTALI

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 06.11.2017
201711_50809.jpg

Naantalin vanhan kaupungin idyllinen talo sai ylleen tyylikkään Ormax Granat -savitiilen

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy

Tämä kattoremontti kohde sijaitsee Suomen kauniissa ja aurinkoisessa kesäkaupungissamme Naantalissa, Presidentin kesäasuntoa Kultarantaa vastapäätä. Naantalin vanhassa kaupungissa oleva arvokohde sijaitsee aivan meren rannalla Rantakadun varrella, Myllymäen länsirinteessä. Alue on ollut rakennettua jo keskiajalta lähtien. Villa Saksa on 1800-luvulta ja talolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Sitä on asuttanut monia sen ajan tunnettuja henkilöitä mm. porvareita. Villa Saksan todennäköisesti vanhin tunnettu omistaja oli Claes Hansson. Nykyään upean Villa Saksan omistavat Maaret ja Juha Peltonen.

201711_50802.jpg

Kiinteistö on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja on osana Naantalin vanhaa kaupunkia valtakunnallisesti merkittävä. Vuonna 1825 laaditussa asemakartassa nykyisellä tontilla oli nimet Saxa ja Mäkiväskilä.

- Naantali on birgittalaisluostarin kupeeseen aikanaan syntynyt keskiaikainen kaupunki. Tiettävästi Villa Saksan kivijalkaa on aloitettu tekemään jo 1600-luvulla. Kivet ovat peräisin Naantalin vanhasta luostarista, kertovat Maaret ja Juha Peltonen.

201711_50808.jpg

Asennusympäristönä Naantalin vanha kaupunki

Naantalin vanhakaupunki on kattoremonttien toteutuksen kannalta erittäin haastava kohde. Talot on aikanaan rakennettu lähestulkoon toisiinsa kiinni. Tässäkin kohteessa työtila viereisten talojen seinään on alle metrin, joka toi oman haasteensa päädyissä työskentelyyn ja palopeltien asennukseen. Talon yläpihalle pääsee vain henkilö- tai pakettiautolla ja talon edessä kulkee kävelykatuna oleva Rantakatu. Nosturiautolla Rantakadun puolelta on hoidettu purkutyöt sekä nostettu uusi materiaali katolle. Asentajilla on ollut käytössä myös Leguan 125 -henkilönostin sekä telineet.

Kohteessa käytettävät materiaalit olivat ennalta tarkkaan määritelty Naantalin kaupungin ja museoviraston toimesta. Vanha tiilikatto purettiin, rakenteet tutkittiin eikä pahoja yllätyksiä löytynyt. Katto oikaistiin ja uudeksi aluskatteeksi tuli hengittävä Ormaxin Divoroll Universal. Villa Saksan vesikatteeksi valikoitui tyylikäs Ormaxin Granat -savitiili, jonka museovirasto oli jo hyväksynyt viereisiin taloihin.

Sadevesijärjestelmäksi laitettiin sinkityt perinnekourut erikoisosineen, joissa on mm. käsinsaumatut keräilykartiot ja käsisaumamutkat. Kohteeseen pellitettiin myös kruunupiiput jotka valmistettiin omalla peltisepän verstaalla mittojen mukaan. Vanhan kaupungin alue on meille entuudestaan tuttu, olemme remontoineet edellisvuosina kaksi viereistä taloa, joihin tuli myös Villa Saksan tavoin Ormax Granat -savitiili.

201711_50803.jpg

Katso kohteen muutos

2961_908602685_201711685942.jpg
201711_50807.jpg
http://www.kattoremonttiturku.fi/

Vesikattojen erikoisliike vuodesta 1996.

Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy on vuonna 1996 perustettu raisiolainen perheyhtiö.

Jo yli kahdenkymmenenvuoden ajan olemme urakoineet tiili- ja peltikattoja Varsinais-Suomen alueella. Teemme vuodessa satoja kattoja raudanlujilla rakennusalan ammattilaisilla asiakasta kuunnellen. Tehokkaalla työtiimillä on käytössä yrityksen oma kalusto kuorma-autoista henkilönostimiin. Näin saamme tehokkaasti purettua vanhat katemateriaalit ja toimitettua ne asianmukaisesti eteenpäin. Työmaalla nosturiauto parantaa asentajien työturvallisuutta ja nopeuttaa eri työvaiheita. Omat koulutetut peltisepät valmistavat kaikenlaiset peltiosat omalla peltisepän verstaalla mittatilaustyönä, joka takaa parhaan lopputuloksen. Toteutamme kattoremontit aina suunnittelusta toteutukseen laadusta tinkimättä. Tyytyväinen asiakas on meille kunnia-asia!

Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy:lle on myönnetty vuonna 2013 vuoden Raisiolainen yritys -palkinto sekä samana vuonna voitimme King of Roofs -kisan. Yritys on luokiteltu Suomen Asiakastiedon korkeimpaan luottoluokitukseen vuodesta 2006 alkaen, joka on merkki vakaasta yritystoiminnasta pitkältä ajalta. Kuulumme myös Luotettava Kumppani -ohjelmaan. www.kattoremonttiturku.fi

Totetuttaa kattoremontit alueella: Varsinais-Suomi

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
26_P_156861_1.jpg
Ilmanvaihto paranee vaihtamalla - kuuntele Kivijalka-podcast
Hyvä sisäilma on yksi mukavan ja terveellisen asumisen peruspilareista. Mutta etenkin vanhemmissa asunnoissa tämä asia ei välttämättä ole kunnossa.Nykyaikaiset ilmanvaihtokoneet toimivat fiksusti – niistä löytyy esimerkiksi kosteusanturi, jonka avulla kone osaa vaikkapa suihkun jälkeen automaattisesti tehostaa ilmanvaihtoa pesutiloissa. Hiilidioksidianturi puolestaan säätää ilmanvaihtoa tunnistaessaan tehostamistarpeen henkilömäärän muuttuessa. Laitteet on myös nykyään varustettu lämmöntalteenotolla, joka säästää energiaa ja parantaa asumismukavuutta.Mistä sitten tietää, että ilmanvaihtoremontti saattaisi olla ajankohtainen? Siihen saadaan vastaus Kivijalka-podcastissa, jossa pääteemana on ilmanvaihtoremontti. Asiantuntijana aiheesta keskustelemassa on Koulutuspäällikkö Ali Aaltonen Vallox Oy:sta.
200611_1291.jpg
Säästä ja tee itse pyykkiteline
Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.
20155_43421.jpg
Arjen pienet ylellisyydet yhtenä Asuntomessuteemana
Helppous. Sujuvuus. Toiminnallisuus. Nämä ovat asioita, joita jokainen konkreettisesti kaipaa kodin arkeen. Kukapa meistä ei kaihoa helppoa ja sujuvaa arkea ja jos siihen liitetään vielä ripaus pientä ylellisyyttä, niin voiko enempää toivoa.Mitä sinusta kuuluu toimivaan arkeen?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton