Ilmanvaihdon tehostamiseen löytyy myös mekaanisia ratkaisuja

Toimivaan ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan raikasta tuloilmaa sekä poistohormi, joka vetää käytetyn ilman ulos. Aina ei kuitenkaan poistohormin oma veto riitä, jolloin sisäilma jää tunkkaiseksi tai alkaa toimimaan väärinpäin. Puutteellisesti ja huonosti toimiva ilmanvaihto aiheuttaa usein erilaisia terveysongelmia, kuten kroonista nuhaa ja yskää, ihon kuivumista, päänsärkyä ja väsymystä. Erityisesti allergiakodeissa ilmanvaihdon toimivuudesta on huolehdittava kunnolla.

Eskon Oy tarjoaa ratkaisuja painovoimaisen ilmanvaihdon parantamiseksi ja hormi- ja savuimurit tuovatkin apua tilanteeseen.

Painovoimaista ilmanvaihtoa voi tehostaa hormi-imurilla

Tuulenvoimalla toimiva ekologinen IV-imuri tehostaa ilmanvaihtoa sähköä käyttämättä. Teräksinen hormi-imuri pyörii herkästi pienelläkin tuulenvireellä. Siinä on suljettu laakeripesä, jossa on kaksi kuulalaakeria, joten se on varmatoiminen valinta. Kuulalaakeroidun imurin käyttöikä on pitkä ja laakerit on tarvittaessa helppo vaihtaa. Imuri on muotoiltu niin, että sadevesi ja roskat eivät pääse hormin sisälle. Näin ollen myös hormin käyttöikä pitenee.

 

750-IMG_7632web

Imuri soveltuu esimerkiksi omakoti-, rivi- ja kerrostaloasuntoihin, mökeille, huusseihin, veneisiin ja radon-poistoon.

Eskon Oy:n maahantuomia Spiroflex-merkkisiä hormi-imureita on saatavilla sekä ruostumattomina että alumiinigalvanoituina. Kokovaihtoehtoja on useita välillä 100–300 mm. Imuri kiinnitetään katolla olevaan putkeen joko suoraan tai Eskon Oy:n pajalla valmistetun sovitteen avulla.

Pyörivällä savuimurilla vastavirtausongelmat kuriin

Savuhormeissa poistuvan ilman lämpötila on korkea, jolloin se tarvitsee korkeampia lämpötiloja kestävän savukaasuimurin. Rotorvent on kaikille polttoaineille soveltuva pyörivä savuimuri, joka ratkaisee kaikki vastavirtausongelmat ja sitä voidaan käyttää myös ilmanvaihdon parantamiseen. Siinä sovellettu tekninen muotoilu ja kiinnitysmenetelmä tekevät tästä 316-luokan ruostumattomasta teräksestä valmistetusta savuhatusta erittäin kestävän. Lapojen edistyksellinen muotoilu tuottaa tehokkaan vedon savu- tai ilmanvaihtohormiin.

 

kuva

Ainutlaatuisen kantaosan ansiosta Eskon Oy:n maahantuoma Rotorvent sopii kaikkiin 80–250 mm hormeihin ja piippuihin.

Sisäänrakennettu sadelippa estää veden kulkeutumisen hormiin. Rotorventin laakeri on kaksoiskoteloitu ja se on voideltu korkeita lämpötiloja kestävällä rasvalla. Näin Rotoventin suorituskyky säilyy hyvänä vuosienkin saatossa.

Haponkestävästä teräksestä valmistettu mekaaninen Rotorvent-savukaasuimuri on testattu -20 –200 ºC lämpötilassa.

Rotorvent Lite -malli sopii kaikkiin 80-250 mm hormeihin ja piippuihin. Rotorvent Mini sopii suoraan 80-180 mm piippuihin. Kumpikin malli voidaan asentaa kiinteästi ja Lite-malli myös lisävarusteena saatavan avauskauluksen kanssa. Avauskaulus helpottaa nuohoojan työtä, sillä sen avulla koko imuria ei tarvitse irrottaa hormista nuohouksen ajaksi.

Tiesitkö tätä ilmanvaihdosta?

  • Ihminen viettää jopa 90 % ajastaan sisätiloissa
  • Hyvä ilmanvaihto takaa asukkaiden hyvinvoinnin.
  • Hyvä ilmanvaihto luo terveyttä, viihtyisyyttä ja jaksamista sekä on meluton, vedoton, hajuton, pölytön ja miellyttävän lämpöinen
  • Ilman tulisi vaihtua talossa kokonaan joka toinen tunti
  • Tunkkainen haju kertoo liian heikosta ilmanvaihdosta
  • Pesutilat eivät saisi olla kosteina useita tunteja
  • Useissa taloissa ei ole hallittua korvausilmaa, vaan pelkästään poistoilmaa
  • Talvella tuulettaminen kuluttaa paljon energiaa, jolloin ilmanvaihtoa on syytä tehostaa
  • Jos iv-koneessa on tehokas LTO-osa, energiankulutuskin on kohtuullista

Hormi-imuri kannattaa hankkia nyt

Kaipaako sinun kotisi ilmanvaihdon parantamista? Spiroflex-merkkiset hormi-imurit pyörivät pienelläkin tuulenvireellä parantaen näin painovoimaista ilmanvaihtojärjestelmää. Pitkäikäinen mekanismi sekä älykäs muotoilu takaavat sen, että nautit raittiista ilmasta pitkään.

Klikkaa tästä tiesi Rakentaja.fi-verkkokauppaan ja tutustu tuotteeseen

 

Savu ongelmana?

Pyrkiikö savu sisälle takkaa sytyttäessä? Ota avuksesi Draftbooster-savukaasuimuri.

Klikkaa tästä tiesi verkkokauppaan ja tutustu tuotteeseen


Kiinnostuitko aiheesta? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä


 
Päivitetty
2.11.2020