• Etusivu
  • LVI

Talven LVI-työt kannattaa tilata nyt

Rakentajan toimitus
Päivitetty 14.07.2016
20167_46993.jpg

Tilaamalla tulevan talven LVI-asennustyöt nyt välttää ruuhkaan jumittumisen. Tällä hetkellä ei ole vielä "huutavaa putkiasentajapulaa", mutta eräillä seuduilla alkaa olla niukkuutta kapasiteetista. Aloitusvalmiit hankkeet kannattaa kiinnittää urakoitsijan kalenteriin pikaisesti, jotta ne tehdään suunnitellussa aikataulussa.

Kaikki ajoissa tilatut työt ehditään tehdä, mutta harvassa yrityksessä on reservissä asentajia, jotka voivat aloittaa työt heti. Uudisrakentamisen ennakoituakin ripeämpi kasvu voi johtaa siihen, että osaavat remontin tekijät loppuvat. Monella paikkakunnalla on käynnistymässä suuria korjausvajeen purkuhankkeita. Muutoinkin talotekniset modernisoinnit ovat aiempaa laajempia ja enemmän työaikaa vaativia.

Koko maata tarkastellen töiden ja tekijöiden määrät ovat tasapainossa, mutta tarve ja tarjonta kohtaavat yhä harvemmilla alueilla. Suunnittelu ja tarjouslaskenta ovat täystyöllistettyjä.

- Hankkeeseen ryhtyvän pitää olla tarkkana, jos ei saa tarjouksia tai tulee vain yksi tarjous. Kesäisin eri alojen remontintekijöitä ilmestyy kuin sieniä sateella, eikä kaikilla ole puhtaat jauhot pakeissaan. Kokemattomien tai jopa epärehellisten tekijöiden halvalla lupaama työ voi lopulta tulla todella kalliiksi, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä muistuttaa.

Taloustaantuman aikana on säästetty huollosta ja kunnossapidosta, mikä kostautuu äkillisinä korjaustarpeina. Talotekniikan kuntoa pitää seurata ja selvittää, jotta korjaukset osataan ajoittaa tarpeen eikä taloustilanteen mukaan.

LVI-töitä tehdään vuoden ympäri, minkä vuoksi remonttiin ryhtyvän kannattaa harkita toteutusajankohdaksi talvea.

Voit jättää yhteydenottopyynnön LVI-järjestelmistä

Tarjolla on lukuisia mahdollisuuksia, esim. veloitukseton putkiremonttikartoitus.

Yhteydenottopyyntömahdollisuudet löydät täältä

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20112_24380.jpg
Vallox-ilmanvaihto
Suomalainen pientalorakentaminen on muuttumassa matalaenergiarakentamiseksi. Matalaenergiatalo käyttää energiaa noin puolet vähemmän kuin nykyiset keskimääräiset omakotitalot.Matalaenergiatalossa on tehokas lämmöneritys. Seinät, katto ja lattia on kaikki eristetty nykyistä tehokkaammin. Kaikki ovet ja ikkunat ovat eristävyydeltään nykyistä paremmat. Talosta tulee tiivis, se ei hukkaa lämpöä. Siksi toinen matalaenergiatalon tunnusmerkki on tehokas ja myös energiatehokas ilmanvaihto.Matalaenergiataloa ei voi rakentaa ilman tehokasta ilmanvaihtoa, jolla varmistetaan taloon viihtyisä ja terveellinen sisäilma.Lämmöntalteenoton hyvä hyötysuhde ja koneen pieni energiankulutus ovat tärkeitä asioita, mutta ilmanvaihdon tärkein tehtävä on kuitenkin kosteuden poisto ja sisäilman hyvän laadun varmistaminen.
20115_26314.jpg
Hammaslääkärin vastaanotto
Kokkolan Asuntomessuilla on tarjolla tilaisuus päästä kurkistamaan mielenkiintoiseen kohteeseen, jossa on yhdistetty koti, työ ja vapaa-aika saman katon alle. Hammaslääkäreinä työskentelevä pariskunta on halunnut rakentaa vastaanottotilat uuden omakotitalonsa yhteyteen.Vastaanottotilat muodostavat oman erillisen kokonaisuuden talon toiseen päähän. Tilat käsittävät eteisen, odotushuoneen, vastaanottohuoneen, wc:n sekä pukuhuoneen. Työpaikalle pääsee kulkemaan myös sisäkautta kodinhoitohuoneen läpi. Työtilasta avautuu hulppea näköala merelle, missä varmasti silmä lepää.Hammaslääkärin vastaanottoon pääsee tutustumaan asuntomessukohteessa 34.
20215_70431.jpg
Toimivat työvaatteet kesäksi - valitse sinulle sopivin
Laadukkaat ja miellyttävät työvaatteet tekevät työstäsi sujuvampaa ja parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta, tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työkäyttöön. Yrityksissä asianmukaiset ja profiloidut työvaatteet työntekijöillä ovat myös erinomainen tapa lisätä yrityksen näkyvyyttä, uskottavuutta, työntekijöiden yhteisöllisyyttä, työssä viihtymistä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.
20228_79438.jpg
Turvallinen sekä energiatehokas - autotallinovi, joka tunnistaa myös esteen
Autotallinovi on muutakin kuin vain ovi. Kestävä, energiatehokas sekä helppokäyttöinen ovi pitää autosi sekä omaisuutesi turvassa. Helppokäyttöisyyden lisäksi ovien yhtenä tärkeänä ominaisuutena on niiden turvallinen käyttö iästä riippumatta.
20095_17001.jpg
Fenestran asennusnäytökset
Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.Asennusnäytöksessä näet, miten kätevää ja nopeaa nykyaikainen ikkuna- ja oviasennus on. Saat myös tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä!
20085_10707.jpg
Rudus pihakivet
Hyvällä suunnittelulla pihasta saa lisää viihtyisää asuintilaa. Pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti. Pihakivi on oikea ratkaisu silloin kun haluaa pihasta näyttävän ja helppohoitoisen kymmeniksi vuosiksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton