Tummat tiilipinnat trendikkäitä

Muistatko, miten vielä muutama vuosikymmen sitten kaikki tiilijulkisivut hehkuivat punaisen eri sävyissä? Uusien savilaatujen sekä valmistustekniikoiden myötä on tiilien värikirjo laajentunut ja saanut lukuisia uusia sävyjä. Nykyrakentajien suosiossa ovat eläväpintaiset ja väriltään tummat tiilet.

Helsingin Kalasataman valmistuneissa kaupunkipientaloissa tummat tiilisävyt ovat vallitsevina.Helsingin Kalasataman valmistuneissa kaupunkipientaloissa tummat tiilisävyt ovat vallitsevina.

Perinteisen punaisen rinnalle tummaa sävyä

Vähän huoltoa tarvitseva sekä ajaton materiaali on monille rakentajille mieleen. Tiili onkin julkisivumateriaalina palkitseva sekä pitkäikäinen ratkaisu. Materiaalina tiili on kestävä ja eri julkisivuvaihtoehtoja verrattaessa vähiten huoltoa tarvitseva. Kauniisti patinoituva tiili lisäksi kestää hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta. Lisäksi tiilivalikoiman ollessa laaja, löytyy ratkaisu myös vaativaankin makuun.

- Pientaloalueilla kulkiessa voi helposti erottaa esimerkiksi valkoisten ja keltaisten tiilien aikakaudet. Punainen väri on perinteikäs ja pysynyt suosittuna kaikkina aikoina, mutta viime vuosina tiilivalinnoissa ovat painottuneet tummat, ruskean eri sävyt kuin myös harmaat ja täysin mustat tiilet, Wienerbergerin markkinointipäällikkö Maiju Paasiviita kuvailee suosikkitiiliä.

Vallitsevat trendit sekä suuntaukset on havaittavissa myös tiilivalinnoissa. Esimerkiksi kodin sisustuksessa harmaat, luonnonkivista löytyvät värisävyt ovat tällä hetkellä suosittuja. Materiaaleissa kiiltävät, sileät pinnat ovat korvautumassa rouheilla, mattamaisilla pinnoilla.

Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite.

Monimuotoinen tiili

Tiilijulkisivun ulkonäköön ja kokonaisilmeeseen vaikuttaa moni muukin seikka kuin vain tiilen väri. Tiili itsessään voi olla sileä, harjattu, karhea tai pinnaltaan rosoisen eläväksi muokattu. Laastisauman väri sekä paksuus voi vaihdella kuin myös muurauksessa valittu tiilen limitys. Lisäksi tiilipinnan voi myös rapata. Näin samasta tiiliaihiosta voidaan siten saada hyvinkin erilaisia julkisivuja aikaiseksi.

- Uusimmat tiilistruktuurit ovat eläväpintaisia muistuttaen käsinlyötyjä tiiliä. Uusia tiilivärejä ja pintoja kehitetään jatkuvasti vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveita ja mieltymyksiä, Paasiviita kertoo.

Pientalon julkisivumateriaalina on Wienerbergerin sileä, grafiitinmusta Terca-tiili.Pientalon julkisivumateriaalina on Wienerbergerin sileä, grafiitinmusta Terca-tiili.

Ekologinen valinta

Tiiliverhous sopii kaikkiin runkoratkaisuihin. Massiivisena rakenteena se parantaa rakennuksen energiatehokkuutta kuten myös ääneneristävyyttä verrattuna esimerkiksi pientaloissa tyypillisesti käytettyihin puuverhouksiin. Tiili sietää vaativiakin sääolosuhteita. Se on tuulettuva, nopeasti kuivuva, eikä pelkää pakkasta tai kovaa auringonpaahdetta.

Tiili on luonnontuote, jonka tärkein raaka-aine on savi. Poltettu tiili on terveellinen ja turvallinen rakennusmateriaali ja yli satavuotisen elinkaarensa jälkeenkin täysin kierrätettävissä.

Tilaa itsellesi veloituksetta Wienerbergerin Pientalon tiiliratkaisut -esite.

Mielenkiintoisia tiiliuutuuksia

Wienerbergerin kansainvälisestä tiilivalikoimasta on poimittu Suomen markkinoille pari mielenkiintoista uutuutta. Harmaanruskea Grijs Zwart täydentää antiikkisten, käsinlyötyjen tiilien mallistoa. Kokonaan uutta tiili-ilmettä edustaa muodoltaan pitkä, lankkumainen Bemmels Blaauw, sekin väriltään harmaanruskean kirjava.

Antiikkinen, väriltään harmaankirjava Grijs Zwart -uutuustiili täydentää tummien tiilien valikoimaa.Antiikkinen, väriltään harmaankirjava Grijs Zwart -uutuustiili täydentää tummien tiilien valikoimaa.
Muodoltaan pitkä ja matala Bemmels Blaauw -tiili ohuella saumalla edustaa uutta, modernia tiili-ilmettä.Muodoltaan pitkä ja matala Bemmels Blaauw -tiili ohuella saumalla edustaa uutta, modernia tiili-ilmettä.

Kiinnostuitko? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä


 
Julkaistu
8.6.2015