Sisätilojen purkutyöt ja remontointi vanhassa talossa jatkuvat

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Eikö täällä tapahdu mitään?

Ensimmäisen remonttiviikon jälkeen tuntui, ettei mitään ole tapahtunut. Tavaroita vain lisääntyi huoneisiin, mutta mikään ei edistynyt tai ainakin siltä se näytti. Tosin putket on vedetty ja sähkökaappi on paikallaan, eli kaikenlaista "näkymätöntä", mutta erityisen tärkeää on tapahtunut. Seinien koolauksia on aloitettu sekä sähkövetoja tehty jonkin verran.

Olohuone remontin keskellä.Olohuone remontin keskellä.
Ruokailutilasta on vanhat kerrokset purettu ja uusi koolaus on asennettu.Ruokailutilasta on vanhat kerrokset purettu ja uusi koolaus on asennettu.

Lattialämmitystä ja lattian valua

Eteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen asennettiin lattialämmitys ja lattian valun jälkeen muutos oli jo näkyvämpi.

Kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattialämmitys ja valu on suoritettu.Kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattialämmitys ja valu on suoritettu.
Myös kylpyhuoneen lattia on saatu valettua.Myös kylpyhuoneen lattia on saatu valettua.
Eteinen alkaa myös jo hahmottua lattiavalun jälkeen.Eteinen alkaa myös jo hahmottua lattiavalun jälkeen.

Sähköasia väärässä kohtaa?

Yhtenä iltana astuin ovesta sisään ja silmiini osui seinällä oleva sähkörasia. Ensimmäisenä mielessäni kävi, miten ikinä saisin sen kauniisti peitettyä, sillä juuri tuolle seinälle oli tulossa tapetti.

Nappasin kuvan rasiasta ja lähetin meidän remppamiehelle vaatien vastausta siihen mikä ihme se on ja miksi se on keskellä seinää. Oikeastihan tuo on seinän vasemmassa reunassa, mutta näkyy heti ovesta tultaessa. Epäilin, että se on lattialämmityksen termostaatti ja niinhän se olikin.

Valitettavasti rempparyhmä ei ollut tajunnut kysyä minulta mihin kohtaan tuon kapistuksen haluaisin ja olisin tosiaan halunnut sen aivan toiseen reunaan. Nyt se oli liian myöhäistä ja asian kanssa oli vain elettävä. Toivottavasti se ei pistä kovasti silmään kun kaikki on valmista.
Lattialämmityksen termostaatti ei tullut ihan siihen kohtaan mihin piti.Lattialämmityksen termostaatti ei tullut ihan siihen kohtaan mihin piti.
 
Julkaistu
28.8.2014