• Etusivu
  • Remontti

Sisätilojen purkutyöt ja remontointi vanhassa talossa jatkuvat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2014
20148_40675.jpg

Olohuone remontin keskellä.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Eikö täällä tapahdu mitään?

Ensimmäisen remonttiviikon jälkeen tuntui, ettei mitään ole tapahtunut. Tavaroita vain lisääntyi huoneisiin, mutta mikään ei edistynyt tai ainakin siltä se näytti. Tosin putket on vedetty ja sähkökaappi on paikallaan, eli kaikenlaista "näkymätöntä", mutta erityisen tärkeää on tapahtunut. Seinien koolauksia on aloitettu sekä sähkövetoja tehty jonkin verran.

Ruokailutilasta on vanhat kerrokset purettu ja uusi koolaus on asennettu.
Ruokailutilasta on vanhat kerrokset purettu ja uusi koolaus on asennettu.

Lattialämmitystä ja lattian valua

Eteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen asennettiin lattialämmitys ja lattian valun jälkeen muutos oli jo näkyvämpi.

Kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattialämmitys ja valu on suoritettu.
Kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattialämmitys ja valu on suoritettu.
Myös kylpyhuoneen lattia on saatu valettua.
Myös kylpyhuoneen lattia on saatu valettua.
Eteinen alkaa myös jo hahmottua lattiavalun jälkeen.
Eteinen alkaa myös jo hahmottua lattiavalun jälkeen.

Sähköasia väärässä kohtaa?

Yhtenä iltana astuin ovesta sisään ja silmiini osui seinällä oleva sähkörasia. Ensimmäisenä mielessäni kävi, miten ikinä saisin sen kauniisti peitettyä, sillä juuri tuolle seinälle oli tulossa tapetti.

Nappasin kuvan rasiasta ja lähetin meidän remppamiehelle vaatien vastausta siihen mikä ihme se on ja miksi se on keskellä seinää. Oikeastihan tuo on seinän vasemmassa reunassa, mutta näkyy heti ovesta tultaessa. Epäilin, että se on lattialämmityksen termostaatti ja niinhän se olikin.

Valitettavasti rempparyhmä ei ollut tajunnut kysyä minulta mihin kohtaan tuon kapistuksen haluaisin ja olisin tosiaan halunnut sen aivan toiseen reunaan. Nyt se oli liian myöhäistä ja asian kanssa oli vain elettävä. Toivottavasti se ei pistä kovasti silmään kun kaikki on valmista.

Lattialämmityksen termostaatti ei tullut ihan siihen kohtaan mihin piti.
Lattialämmityksen termostaatti ei tullut ihan siihen kohtaan mihin piti.
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20142_37827.jpg
Passiivitalon energiankulutus aikataulussa
Villa ISOVERin aurinkosähköntuottoa on seurattu heinäkuusta 2013 lähtien. Kohteeseen on asennettu noin 80 m² 130 kWh aurinkosähköpaneeleita, joiden on arvioitu tuottavan vuodessa noin 8,4 MWh energiaa. Tähän asti aurinkosähkön tuotto on pysynyt hyvin linjassa ennusteiden kanssa.
20222_76839.jpg
Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa
Kodin remontti voi olla kallis investointi, mutta lainojen kilpailuttaminen auttaa pitämään budjetin kohtuullisena.
20081_8388.jpg
Keittiö tilana
Keittiön rooliKeittiö on kodin sydän. Hellan lämmössä on kotoisaa. Ystävät kokoontuvat ja valmistavat ruokaa yhdessä seurustellen. Avoimessa keittiössä äidin ei tarvitse olla yksin hääräämässä. Opiskelijaboksin keittokomerossa ympäripyörähtämällä yltää kaikkeen. Ja niin edelleen...Kiireisen sinkkumiehen tai –naisen keittiökoneiksi voivat riittää mikro ja punainen retro espressokeitin. Suurpiirteisessä suurperheessä valtavan ruokapöydän ääressä eletään elämää koko päivä; läksykirja saa muistotahran välipalavoileivästä, äiti surauttaa ompelukoneella uudet verhot – pöydällä leivotut pullat paistuvat uunissa, isä kirjaa läppäriin palaverimuistion, vieraita kestitään. Teknokeittiössä kokataan viimeisen-päälle vempaimilla katsellen huippukokin makumatkaa teräsjääkaapinovitelkkarista ja siemaillaan juuri oikeanasteisesti viinikaapissa säilytettyä punaviiniä. Hektisessä arjessa perheenjäsenet kohtaavat edes kerran päivässä päivällispöydässä. Keittiöllä on erilainen rooli eri kotien näyttämöillä.
201111_28411.jpg
Isälle akkuruuvinväännin!
Tilaa isänpäivälahjaksi markkinoiden eniten myyty, tehokas Boschin akkuruuvinväännin IXO: voit valita IXO Vino II:n tai IXO IV Set:in.IXO Vino II -lahjapakkaukseen sisältyy:IXO IV -akkuruuvinväännin lataustelakka 10 ruuvauskärkeä (sis. IKEA kärki) viinipullonavaajakärki puulaatikkoBoschin IXO IV on kevyt, kompakti ja voimakas akkuruuvinväännin yleisiin ruuvaustöihin. Pehmustetulla kahvalla (Softgrip) varustetun ergonomisen muotoilun ansiosta kone istuu hyvin käteen. Uusin akkutekniikka huolehtii erittäin pitkästä käyntiajasta. IXO Vino II:ssa mukana kolme erilaista, taiteilijan suunnittelemaa viinipullonavaajankärkeä, jotka vaihtelevat pakkauksittain.Erikoispakkaus nyt hintaan 59 € + toimituskulut.
20081_7873.jpg
Makuuhuone tilana
Makuuhuoneen toiminnotTähän alkuun tuttu toteamus makuuhuoneesta ja sängystä: vietämme niissä kolmasosan elämästämme. Kuitenkaan emme käytä makuuhuoneen suunnitteluun aikaa ja vaivaa. Usein huoneet ovat jääneet talopiirustuksissa pieniksi kopeiksi, joihin ei juuri muuta mahdu kuin parisänky ja ehkä yöpöydät, lastenhuoneeseen sänky ja koulupöytä tuoleineen. Vaatekomerot vievät lattiapinta-alaa tai ne on sijoitettu huoneiden väliin "seinän sisään". Tilanpuutteessa makuuhuonetta voidaan käyttää myös työhuoneena. Onneksi makuuhuonesuunnittelun suuntaus näyttäisi olevan viihtyisämpään monikäyttötilaan. Moottoroidusta vuoteesta katsellaan televisiota, makuuhuoneesta on pääsy omaan kylpyhuoneeseen ja pukeutumistilaan huoneenomaisine vaatesäilytyksineen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunnon virhe, vanha
Asuntokauppalain 6 luvun 11 §:n mukaan asunnossa on virhe, jos- se ei vastaa sitä, mitä voidaan katsoa sovitun - asunto ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut kohteesta ja sillä voidaan olettaa olleen vaikutusta kauppaan - myyjä on ennen kaupantekoa jättänyt antamatta jättänyt antamatta ostajalle sellaisesta asunto koskevasta erityisestä seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon ottaen huomioon hänen mahdollisuutensa havaita kyseinen seikka asunnon tarkastuksessa, myyjän tietoisuus ostajan asettamisesta erityisvaatimuksista sekä muut seikat, ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan - se on varustukseltaan, kunnoltaan ja muilta ominaisuuksiltaan merkittävästi huonompi kuin ostajalla on ollut perusteltua aihetta edellyttää ottaen huomioon asunnon hinta, sen ikä, alueella tavanomainen varustetaso, kohtuullista asumistasoa koskevat yleiset vaatimukset sekä muut seikat - myyjä on antanut ostajalle asunnon ympäristöstä tai alueen palveluista virheellisen tai harhaanjohtavan tiedon taikka laiminlyönyt antaa tiedon niitä koskevasta, asunnon käyttöön tai arvoon vaikuttavasta seikasta.Elinkeinoharjoittajan vastuuta sääntelee myös asuntojen markkinoinnista annettavista tiedoista annetun asetuksen mukaiset säännökset.Ostaja ei saa virheenä vedota seikkaan, jonka hän on tiennyt kauppaa tehtäessä. Jos ostaja ei ole käyttänyt mahdollisuuttaan asunnon tarkastamiseen, ostaja ei voi vedota sellaiseen virheeseen, joka hänen olisi pitänyt havaita tarkastuksessa.Ostaja saa luottaa myyjän antamiin tietoihin eikä hän ole velvollinen ulottamaan tarkastusvelvollisuuttaan sellaiseen toimiin, jotka edellyttävät teknillisiä toimenpiteitä tai muita tavanomaisesta poikkeavia järjestelyjä.Asunnon virheellisyyttä arvioidaan sen perusteella, millainen asunto on ollut ominaisuuksiltaan vaaranvastuun siirtyessä myyjältä ostajalle. Vaikka virhe ilmenee vasta vaaranvastuun siirtymisen jälkeen, vastaa myyjä siitä, mikäli virhe on ollut olemassa vaaranvastuun siirtymishetkellä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton