• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastellitalo Plazia onnistui nappiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 16.05.2013
20135_35045.jpg

Kastellitalo Plazia 126 P (klikkaa kuvaa isommaksi)

Kastellitalo Plazia 126 P - lähes täydellinen

Kastellin uutuusmalli Plazia 126 P on vantaalaisen Jussi Lylyn kolmas itse rakentama omakotitalo ja rakentajan mielestä lopputulokseltaan lähes täydellinen. Uudessa kodissa yhdistyvät erinomainen talomalli ja aikaisemmissa rakennusprojekteissa mukaan tarttuneet kokemukset ja ideat.

Tutustu Kastellitalojen mallistoon

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Jussi ja Mia Lylyn kaavaillessa uutta omakotitaloa vuonna 2009, oli Plazia 126 P juuri markkinoille tullut, moderni talomalli. Jussi harkitsi myös perinteisempää Kastellin Raatiherra 123:a, mutta pian vaaka kallistui Plazian puolelle.

–Tykkäsimme Plazian pohjaratkaisusta. Siinä ei ole hukkatilaa ja neliöihin nähden talo on tilavan tuntuinen. Se passasi myös tontille, joka on todella haastavan pieni. Talo mahtuu tontille just ja just, Jussi kertoo.

Plazian valmis pohja miellytti Lylyn perhettä lähes sellaisenaan. Vaikka yksilöllisiin muutoksiin oli hyvinkin joustavat mahdollisuudet, niitä tehtiin vain vähän.

Omatoimiselle rakentajalle Peruspaketti

Kolmesta vaihtoehtoisesta valmiusasteesta Lylyt päätyivät peruspakettiin. Suurin syy siihen oli Jussin vankka kokemus rakentamisesta sekä Kastelli-talon ja kavereiden antama tuki.

– Kavereissani on muun muassa Kastelli-talon asentajia. Pari kaveria oli apuna siihen asti, kun talo oli saatu puuvalmiiksi. Loput tein omin voimin. Vaimon kanssa yhdessä suunnittelimme sisustuksen ja kaikki valinnat menivät nappiin yhteisten mieltymysten vuoksi, Jussi selvittää.

Huhtikuussa 2010 muuttovalmiiksi saatu talo oli ensimmäinen valmis Plazia 126 P koko Suomessa. Rakentaminen sujui Jussin ja Mian mielestä kaikin puolin hyvin. Kastelli hoiti oman osuutensa mallikkaasti ja talopaketti saapui täsmälleen sovittuna aikana. Rakentamisessa ei muutenkaan tullut eteen isompia ongelmia.

– Sain Kastelli-kauppias Tero Pösöltä ja talotehtaalta hyvin tukea. Kastelli-rakentajan Tukku osoittautui niin ikään mainioksi. Palvelu oli hyvää, toimitukset nopeita ja hinnat edulliset. Hankin Tukusta portaat, autotallin ikkunoita, autotallin verhoilutavarat, ristikot ja tiilet autotallin kattoon.

Kastellitalo Plazia 126 P Lylyn perheen keittiö ja olohuone
Kastellitalo Plazia 126 P Lylyn perheen keittiö ja olohuone

Sisustus lapsiperheen arkea ajatellen

Lylyn kolmihenkisen perheen unelmakoti on osoittautunut todella onnistuneeksi ja käytännölliseksi. Sisustuksen yleisilme on avara ja vaalea. Käytännöllisyys on otettu huomioon mm. materiaaleissa, joiden pitää kestää lapsiperheen arkea.

– Esimerkiksi tammiparketti on harjattu antiikkiseksi ja öljytty. Jos lattiaan tulee naarmuja, sen saa kuin uudeksi levittämällä pintaan uutta öljyä. Ja kiviset tasot on kuin luotu kovalle käytölle! Jussi naurahtaa.

Kodin sisustukseen haluttiin myös hienoja yksityiskohtia. Sähköurakoitsijana toimivan Jussin erikoisosaaminen näkyy etenkin kodin valaistuksessa. Led-valopisteitä on eri puolilla taloa kymmeniä.

– Olen käyttänyt epäsuoraa valoa niin paljon kuin mahdollista, mikä luo mukavaa tunnelmaa. Efektivalot tekevät kuvioita ja valokeiloja seiniin. Sanotaan, että kolmannen talon osaa tehdä sellaiseksi, joka todella tyydyttää. Tämä näyttää pitävän paikkansa, Jussi summaa tyytyväisenä.

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Toimiva ja helppohoitoinen kodinhoitohuone helpottaa lapsiperheen arkea.
Toimiva ja helppohoitoinen kodinhoitohuone helpottaa lapsiperheen arkea.
Tumma parketti tuo mukavaa kontrastia kodin vaaleille seinäpinnoille.
Tumma parketti tuo mukavaa kontrastia kodin vaaleille seinäpinnoille.
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
musta katto saumapellistä jossa näkyy lumiesteet ja kattosilta
Teräsohutlevyä on helppo käsitellä jopa 15 asteen pakkasessa
Suomessa on neljä vuodenaikaa. Julkisivuun ja kattoon liittyviin remontteihin tavallisesti mielletään kevät ja kesä parhaimmiksi remonttiajoiksi. Asenteissa on aika tehdä muutoksia: menetelmien ja työtapojen kehittyessä monet lämpimämpiin vuodenaikoihin miellettävät remontit voidaan suorittaa talvellakin. Kuten kattoremontti.
20157_43824.jpg
Saunan iv kuntoon vanhoja kanavia hyödyntäen
Vanhaa taloa remontoidessa unohtuu usein ilmanvaihdon osuus. Etenkin pesutiloissa saattaa tulla vastaan hajua, jotka eivät kuulu ilmanvaihdoltaan toimivaan taloon. Toimiva pesutilojen ilmanvaihto estää rakenteiden ruostumisen ja lahoamisen, varmistaa miellyttävän sisäilman löylyteltäessä ja kuivattaa tilat käytön jälkeen. Näiden puolien lisäksi koneellinen tulo- ja poistoilmajärjestelmän ansiosta myös pesutiloihin saadaan hallittu, vedoton ja energiataloudellinen ilmanvaihto.Tuloilmaventtiilin paikka saunassa on vähintään puoli metriä kiukaan kivien yläpuolella seinässä tai katossa. Poistoilma-aukko pitää olla lauteiden alapuolella. Pienissä saunoissa poisto tapahtuu saunan oven alta kylpyhuoneen poiston kautta.Pesutilojen tuloilma on saunan siirtoilmaa. Jos pesuhuoneess on ikkuna, tuloilman pitäisi osua siihen, jotta ikkunan pinta pysyy kirkkaana.Monet pitävät mahdottomana ajatusta vanhaan taloon asennettavasta koneellisesta ilmanvaihdosta. Nyt on aika muuttaa ajatelutapaa, sillä maailma uudistuu. Valloxin BlueSky -ilmanjakojärjestelmä on mitä mainioin remontoitavaan kohteseen.Lue lisää talotuuletinilmanvaihdon muuttamisesta energiaystävälliseksi ilmanvaihdoksiTilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20207_65956.jpg
Henri Härmästä uusi myyntijohtaja Rakentajalle
Henri Härmä aloittaa Rakentaja-tuoteperheen uutena myyntijohtajana elokuun alusta. Hän siirtyy uuteen tehtävään Deko-Talo Oy:n myyntijohtajan paikalta. Aiemmin Härmä on kerryttänyt toimiala- ja myyntikokemusta muun muassa Den Finland Oy:ssa, Inwido Oy:ssa, Lumonilla ja Gigantissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton