Kattotarvikkeet toimivaan vesikattoon

Kattotarvikkeiden tehtävänä on suojata ja varmistaa katon luotettava ja turvallinen toiminta. Katto on täydellisesti valmis kun se sisältää tiilet, aluskatteet, läpiviennit, kattoturvatuotteet, kiinnikkeet ja tiivisteet sekä sadevesijärjestelmän. Ormax-tiilikattojen kaikki kattotarvikkeet on testattu perusteellisesti, joten voit olla varma hankkimasi katon laadusta. Tarvikkeet täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset ja standardit.

Tiedätkö millainen aluskate kotiisi tulee?

Täyttääkö se juuri ja juuri hyväksyttävät raja-arvot? Säästätkö kylpyhuoneen vesieristeissä? Et, hyvä. Miksi sitten et kiinnittäisi huomiota talon tärkeimpää rakennusosaan, siihen mikä suojelee koko taloasi ja omaisuuttasi?

Pitkäikäinen ja toimiva katto vaatii kunnollisen aluskatteen. Sen on oltava kestävä ja vedenpitävä, jotta se suojaa taloa ulkoa tulevalta kosteudelta.

Diffuusioavoimia eli hengittäviä aluskatteita voi hyvin verrata hengittäviin urheiluvaatteisiin. Nykyisin sadekelin vaatteet valmistetaan mukavista materiaaleista, jotka pitävät kosteuden ulkopuolella mutta hengittävät hikoilun aiheuttaman kosteuden ulos. Kuten hyvien urheiluvaatteiden, myös aluskatteiden on oltava hyvin kestäviä.

Nykyaikainen Ormax Divoroll -aluskate
 • Hengittää rakenteen sisäpuolisen kosteuden ulos
 • Pitää sadeveden ulkona
 • Kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinainen katemateriaalikin
 • Kevyt ja helppo asentaa

Lisää tietoa aluskatteista...
Aluskate varmistaa katon oikean kosteusteknisen toiminnana ja rakenteiden suojan.Aluskate varmistaa katon oikean kosteusteknisen toiminnana ja rakenteiden suojan.

Tiivisteet katon riskikohtiin

Hyväkuntoinen ja kuiva katto kestää pidempään. Siksi on tärkeää pitää silmällä katon helpoimmin vaurioituvia kohtia kuten katonharjaa, räystäitä, läpivientejä ja sisätaitteita, jotka ovat katon riskialttiita kohtia. Jos tiilten alle menee roskia, ne estävät kunnollisen tuuletuksen ja veden valumisen, mikä saattaa johtaa ruoteiden lahoamiseen. Tämän estämiseksi on suositeltavaa käyttää laadukkaita ulkotaitetiivisteitä kuten Metalroll- ja Figaroll Plus. Tiivisteiden avulla ruoteet ja katto pysyvät kuivempina ja kestävät pidempään.

Taipuisa ja monikerroksinen tiiviste Wakaflex pidentää katon käyttöikää.Taipuisa ja monikerroksinen tiiviste Wakaflex pidentää katon käyttöikää.
Metaroll on erittäin mukautuva ja kestävä ulkotaitetiiviste
ihanteelliseen ilmanvaihtoon.Metaroll on erittäin mukautuva ja kestävä ulkotaitetiiviste ihanteelliseen ilmanvaihtoon.
Ilmastoinnin ja hormien putket menevät katon läpi, joten niiden läpivientien on oltava vesitiiviitä aluskatteen ja kattotiilien kohdalla. Tätä tarkoitusta varten Ormax-tiilikattoihin on tarjolla erityisiä tiivistystuotteita sekä valmiita läpivientejä, jotka on suunniteltu toimimaan luotettavasti kaikkien valikoiman kattotiilien kanssa.

Tiiviste- ja läpivientituoteet löydät täältä

Katon turvallisuus on omistajan vastuulla

Talon omistajana vastuullasi on varmistaa, että katolle kiipeäminen, siellä liikkuminen ja työskentely onnistuvat turvallisesti. Talon omistaja vastaa myös siitä, että lakeja ja määräyksiä noudatetaan kattoturvatuotteiden määrän ja laadun suhteen. Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2 rakennuksen käyttöturvallisuudesta määrää, että rakennuksen huoltamisen turvallisuus on varmistettava.

Määräysten mukaiset kattoturvatuotteet

 • Seinätikkaat Katolle tulee järjestää katkeamaton kulkutie. Monierilta saat sertifioidut kotimaiset seinätikkaat katteen väreissä.
 • Tikasaskelmat / lapetikkaat Tikasaskelmia ja lapetikkaita tarvitaan helpottamaan turvallista liikkumista katolla.
 • Sadevesijärjestelmä Oikein suunniteltu sadenvedenpoistojärjestelmä on tärkeä osa katon toimivuutta. Sadevesijärjestelmä on kehitetty sopimaan yhteen Ormax-kattotiilien kattotiilien kanssa. Sadevesijärjestelmä on hyvä hankkia kattotoimituksen yhteydessä ja asentaa heti kun katto on valmis. Näin suojataan seinärakenteita kosteudelta.
 • Kattosillat Kattosiltoja tarvitaan helpottamaan turvallista kulkua katolla.
 • Lumieste Lumiesteillä estetään lumen putoaminen kulkureiteille. Suuret lumimassat voivat olla hyvin painavia, joten laadukas lumieste on erittäin tärkeä turvallisuuden kannalta. Lumieste on halpa henkivakuutus.

Kolme hyvää syytä hankkia kattotarvikkeet

Lisää turvallisuutta ja toimivuutta
Rakentamismääräykset edellyttävät katolta tietynlaista turvallisuustasoa. Esimerkiksi tikasaskelmat ja kattosillat ovat yksityiskohtia, joita edellytetään talon hyväksytyssä lopputarkastuksessa.

Säästää asennus ja rahtikuluissa
Kun tilaat kattotarvikkeet viimeistään kaksi viikkoa ennen kattotiilitoimitustasi, kattotarvikkeet toimitetaan samassa kuormassa, ilman ylimääräisiä rahtikustannuksia. Säästät myös asennuskuluissa, kun sinulla on kaikki tarvittavat tarvikkeet tontilla kun kattoa tehdään.

Varmista yhteensopivuus
Kattotarvikkeemme on suunniteltu ja mitoitettu valitsemiisi kattotiiliin. Ne viimeistelevät talosi ilmeen ja lisäävät kattosi toimintavuosia!

Helpoin tie uuteen kattoon

Katon ostaminen on nykyisin erittäin helppoa. Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Ormax-tiilikattopakettiin kuuluu aina oikea määrä kattotiiliä sekä kaikki tarvittavat kattotarvikkeet.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

Jätä yhteydenottopyyntö täältä!

Täydellinen kattopaketti sisältää kaiken tarvittavan.

Täydellinen kattopaketti sisältää kaiken tarvittavan.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

 • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
 • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
2.6.2014