BMI Ormax -aluskatteet

Aluskate suojaa kattorakennetta sadevettä, tuulta, vetoa ja pölyä vastaan. Vaikka varsinainen katemateriaali onkin tiivis ja pitää sateen loitolla, tuulen mukana kulkeutuva sadevesi, pakkaslumi ja kondenssikosteus on pidettävä loitolla eristeistä ja kattorakenteista.

Nykyaikaiset korkealaatuiset aluskatteet suojaavat allaan olevia rakenteita tehokkaasti, mutta antavat samalla katon hengittää. Ilmavuodot sisältä ja virtaukset ulkoilmasta voivat sateen tavoin tuoda kosteutta yläpohjaan. Diffuusioavoin aluskate toimii kuten ulkoiluvaate, jossa on goretex-kalvo. Se ei päästä vettä ulkoa sisään, mutta hengittää sisäisen höyryn ulos.

Aluskatteen repäisylujuuden on kestettävä astuminen. Tämä on tärkeää, ei pelkästään turvallisuussyistä vaan siksi, että kate on paljon helpompi levittää. BMI Ormaxin aluskatteet ovat yksinkertaisia leikata ja työ on helppoa myös katolla.

Laadukkaat aluskatteet pitkäikäiselle katolle

Katto rakennetaan suojaamaan taloa kosteudelta sääolosuhteista riippumatta, voimakkaalla tuulella ja lämpötilojen vaihdellessa laidasta laitaan. Aluskatteen tarkoitus on varmistaa katon vedenpitävyys ja samalla huolehtia yläpohjarakenteen oikeasta kosteusteknisestä toiminnasta. Kunnon aluskatteella on oltava vähintään yhtä pitkä luotettava käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

Suunnitteletko uutta kattoa?


Katso aiheeseen liittyvät uutiset


Videot ja TV-esitykset

Seurantakohteet

Katso myös muuta aiheeseen liittyvää


Asentajat ja jälleenmyyjät