• Etusivu
  • Talo

Kestävä tiilikatto luonnollisilla mattasävyillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 23.01.2013Päivitetty 28.02.2013
20131_33549.jpg

Katto on rakennuksen viides julkisivu, joten oikeaan osunut materiaalivalinta on erittäin tärkeä paitsi koko talon rakennusteknisen toimivuuden ja kestävyyden, myös sen arkkitehtuurin kannalta.

Betonikattotiiliuutuus Ormax Polar on kehitetty pohjoisen ilmanalan vaativiin olosuhteisiin - Suomessa ja nimenomaan suomalaiseen ilmastoon. Ormax Polar onkin toistaiseksi edistyksellisin ja kestävin betonikattotiili.

Info

Info

Onko talossasi vanha vesikatto? - Valitse helpoin tie uuteen kattoon

Pitkälle kehitetty kattotiili

Olemme hyödyntäneet Ormax Polarin kehityksessä kaikki tähänastiset kokemuksemme betonikattotiilistä ja tietomme kattomateriaalille asetettavista vaatimuksista. Lisäksi olemme ottaneet huomioon kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset ja ilmastomuutoksen mukanaan tuomat äärimmäiset sääolosuhteet, kertoo Monier Oy:n myyntijohtaja Kim Henriksson.

Ormax Polarin muotoilu ja pehmeät värisävyt ovat saaneet inspiraationsa pohjoisesta luonnosta ja istuvat hyvin pohjoismaiseen, maanläheiseen ja pelkistettyyn arkkitehtuuriin.

Minkälainen tiilikate sopii sinun taloosi?
Kokeile erilaisia tiilimalleja!

20131_33548.jpg

Uudenlainen pinnoite

Betonikattotiilimassan koostumuksen ja valmistekniikan lisäksi Ormax Polarin pitkäikäisyyteen vaikuttaa voimakkaasti sen aivan uudenlainen pinnoite. Sen ansiosta kattotiili säilyttää luonnollisen sävynsä yli 30 % pidempää kuin muut vastaavat betonikattotiilet. Pinnoite mahdollistaa myös tiilen silkinhohtoiset, luonnolliset mattasävyt, jotka sopivat hyvin suomalaiseen makuun ja rakentamiseen.

Ormax Polarin pinnoite on kehitetty heijastamaan tehokkaasti auringon lämpöä. Se auttaa pitämään sisäilman miellyttävänä myös moderneissa, erityisen energiatehokkaissa rakennuksissa. Ominaisuudella on suuri vaikutus varsinkin mustan tiilikaton alla. Ero voi perinteiseen mustaan tiilikattoon verrattuna olla kuumana kesäpäivänä sisätiloissa useampia asteita.

Entistäkin kestävämpi Protector+

Ormax Polarit valmistetaan Monierin Orimattilan kattotiilitehtaalla, kuten Ormax, ja Ormax Protector - betonikattotiiletkin. Pinnoitekehitystä on hyödynnetty myös Protector-kattotiilen kehittämisessä. Pitkäikäinen Protector+ on uudenlaisen pinnoitteensa ansiosta entistäkin kestävämpi. Uusi, kiiltävä pinnoite antaa tiilelle kauniin, tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta hylkivän pinnan. Se suojaa myös uv-säteilyltä, joten kattotiilen voimakkaat värit pysyvät pitkään haalistumattomana. Kestävillä Ormax Polar ja Protector +-betonikattotiilillä on 30 vuoden takuu.

Protector +:n syvät värit ovat ruukunpunainen, syvänpunainen, graniitinharmaa, hiilenmusta, ja pähkinänruskea.
Protector +:n syvät värit ovat ruukunpunainen, syvänpunainen, graniitinharmaa, hiilenmusta, ja pähkinänruskea.

Suomen suosituin kattotiili

Kotimaisia Ormax-betonikattotiiliä on valmistettu jo yli kaksikymmentä vuotta ja niiden edeltäjiä aina 1974 alkaen. Nykyiset Ormax-tiilet sekä uuden sukupolven Ormax Protector+ ja Ormax Polar valmistetaan Orimattilan tehtaalla Pennalassa. Tuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus merkiksi kotimaisuudesta. Ormax-tiili löytyy jo yli 150 000 suomalaisen kodin katolta.

Tutustu Monierin laajaan kattotiilivalikoimaan tästä!

Ammattilainen avuksi kattoasennukseen?

Kun haluat varmistaa, että talosi on katettu korkealaatuisilla kattotiilillä sekä juuri niihin suunnitelluilla kattotarvikkeilla, valintasi on Monier Kattopaketti. Kokonaisratkaisu sisältää kaiken mitä kattoosi tarvitset.

Mitä tulee uuden kattosi asennukseen, parhaan asiantuntemuksen tarjoaa Monierin Valtuutettujen asentajien verkosto. Verkoston jäsenillä on viimeisin tieto ja osaaminen Monier tuotteista ja ratkaisuista.

Nämä kattoammattilaiset osaavat toteuttaa vaativimmatkin kattoprojektit. Valtuutetut asentajamme ovat luotettavia ammattilaisia juuri tiilikattojen asentamisessa.

Täältä löydät asiantuntevan ammattilaisen toteuttamaan työn alusta loppuun tai juuri haluamassasi laajuudessa.

20132_34073.jpg
Info

Info

Miksi tiilikatto on oikea valinta?

  • Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoanostava katevaihtoehto.
  • Tiilikatto sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
  • Nykyaikaisessa kattotiilessä helppo asennettavuus ja jykevyys yhdistyvät uusimman teknologian aikaansaamaan kestävyyteen ja edullisiin elinkaarikustannuksiin.
  • Kattotiili on tekniseltä käyttöiältään pitkäikäisin katemateriaali Suomessa
  • Uusilla kattotiilillä voidaan toteuttaa myös hyvinkin moderni ja yksilöllinen kattoratkaisu.
  • Tiilikatto on hinnaltaan varsin kilpailukykyinen vesikatevaihtoehto.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20153_42696.jpg
Lämmintä vettä mökille, talliin tai grillikatokseen
Oras Safira-mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saa helposti lisää mukavuutta vapaa-aikaan. Jos mökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen tai autotalliin tulee kiinteä kylmävesijohto ja sähkö, sinne on helppo järjestää myös tiskaus- tai käsienpesupiste Oras Safira mökkihanan avulla.Sekä hana että 5 litran vedenlämmitin tulevat yhdessä paketissa.Hanan virtaama on 5 litraa minuutissa.Asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö.Saatavissa sekä pesuallas- että keittiöversiot: 1003F ja 1023F.
202112_74194.jpg
Lasiterassin asennus onnistuu myös talvella
Talvi on itse asiassa oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun lasituksen tilaa jo talvella, pääsee terassille kevätaurinkoon aamukahville aikaisin. Lasitetulla terassilla myös syksy jatkuu pidemmälle. Lasiterassi soveltuu erinomaisesti myös rivitaloon.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Pitkän ajan taloussuunnittelu
Pitkän ajan taloussuunnittelussa otetaan huomioon 5-10 vuoden päähän ulottuvat kunnossapito- ja korjaustavoitteet. Kysymys onkin siitä, miten suunnitellut toiminnan muutokset tai peruskorjaukset ja –parannukset tullaan rahoittamaan vuotuisten hoitokulujen lisäksi. Rahoitussuunnittelun pohjana on arvio vastikkeiden, vuokrien ja käyttökorvausten kustannuksia vastaavasta tasosta. Tämän lisäksi pitää arvioida muun rahoituksen tarve. Rahoitusta voidaan järjestää lainarahan lisäksi esimerkiksi erillisillä korjausvastikkeilla ja niiden ennakkorahastoinnilla tai asuintalovarausten muodostamisella.Suurten korjaushankkeiden osalta tulee selvittää miten suuriin kertamaksullisiin osakassuorituksiin yhtiön osakkailla on halukkuutta ja miten suureksi pääomavastike voidaan mitoittaa. Pääomavastikkeen suuruuteen vaikuttaa lähinnä vieraan pääoman laina-ajan pituus.Pitkän ajan taloussuunnittelussa tulee päättää myös se, miten korjausmenot ja niiden rahoitus tullaan käsittelemään kirjanpidossa ja verotuksessa. Taloyhtiön verotukseen vaikuttaa se, käytetäänkö kirjanpidossa aktivointia ja rahastointia vai kuluiksi kirjaamista ja osakassuorituksia tai asuintalovarausten muodostamista. Selvien perusparannusten osalta kirjanpidossa on aktivointipakko, jolloin myös rahastointi on mielekästä. Jos kaavaillut korjaushankkeet ylittävät viiden vuoden aikana kertyvän ennakkorahastointimäärän, tarvitaan lisäksi vierasta pääomaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton