• Etusivu
  • Talo

Verkkolehti elokuussa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.08.2007
20078_5986.jpg

Heinä-elokuun vaihteessa Suomi palailee lomilta. Elokuun aikana verkkolehti keskittyy talon ulkoasuun ja eristämiseen. Teemoina ovat julkisivut ja siihen olennaisesti liittyvät ovet ja ikkunat. Mukana on myös asiaa talon viidenneksi julkisivuksikin kutsutusta vesikatosta. Teemoihin liittyen esittelemme poimintoja asuntomessuilta. Erittäin tärkeä asia on myös julkisivun taakse jäävät eristeet. Yhtenä kuukauden teemana onkin eristäminen. Kohdistamme katseet myös pihalle, sillä alkusyksy on hyvä ja suosittu ajankohta pihan pinnoitteiden kunnostamiseen. Kesällä ei pihaa välttämättä malteta myllätä, mutta syksyllä ennen lumisateita piha on hyvä laittaa kuntoon. Samalla voi myös asentaa pihan sulanapitojärjestelmän esimerkiksi pihakäytäville. Näistäkin asioista siis tarkemmin kuukauden kuluessa.

Rivi- ja ketjutalojen rakentaminen vähenee edelleen


Tilastokeskuksen tietojen mukaan asuntorakentaminen on enemmän kerrostaloasuntoihin painottunut viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Erillisten pientalojen osalta ei muutosta ole. Rivi- ja ketjutalojen osalta muutos on -11 %. Asuinkerrostalojen rakentaminen sen sijaan on kasvanut 15 %. Luvut perustuvat myönnettyihin rakennuslupiin ja muutosprosentit on laskettu edellisen vuoden vastaaviin lukuihin verrattuna.

Rakennustarvikkeiden hankinnasta


Vielä kerran muistutuksena rakennustarvikkeiden toimitusajoista. Kesälomat ovat saattaneet pidentää toimitusaikoja joidenkin rakennustarvikkeiden osalta. Rakennustarvikkeiden toimitusaikoihin liittyen voivat ulko-oven tarvitsijat tutustua myös

oheiseen artikkeliin

nopean toimituksen ovista.

Jäsentukussa uudistuksia


Tarjonnaltaan jatkuvasti laajeneva Jäsentukku muuttuu hieman myös ulkoisesti ja toiminnallisesti elokuun aikana. Myös siellä kannattaa poiketa tutustumassa tarjontaan.

Poikkea Jäsentukussa...

Kuukauden muuttoluvut


Heinäkuussa uuteen kotiinsa on ilmoittanut muuttavansa 522 Koti-Optimi -kustannusarvion tehnyttä rakentajaa ja rakentamisen aloittavia on 566. Rakentaja.fi toivottaa onnea uuteen kotiin ja menestystä alkaville hankkeille.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14763.jpg
Korjauskulujen nousu ollut täysin odotettua
Asuinkerrostalojen rakentaminen vilkastui vasta 1950 –luvulla.Vilkkaimmillaan rakentaminen oli 1970 –luvulla, jolloin Suomen yhteensä noin 56.000:stä asuinkerrostalosta rakennettiin lähes 23 % eli yhteensä 12.677 kpl. Seuraavaksi vilkkaimpia vuosikymmeniä ovat olleet 1980 –9.055 kerrostaloa ja 1960 –luku 8.685 kerrostaloa.
20146_40110.jpg
Mitä kaikkea voitkaan löytää Asuntomessuilta?
Sen lisäksi, että pääset Asuntomessuilla Jyväskylässä tutustumaan jopa 44 näyttelykohteeseen, kannattaa laittaa mieleen myös seuraavia tutustumisen arvoisia tapahtumapaikkoja ja käyttää hyödyksi alueella olevat palvelut ja näyttelyt.Messualueelta löydät useita monipuolisia neuvontapalveluita. Yhdessä kumppaniensa kanssa Suomen Asuntomessut järjestää sisustus- , rakennus-, energia- ja sisäilmaneuvontapisteen messualueella. Neuvontapisteet ovat messuvieraille maksuttomia.Lisäksi löydät messualueelta paljon uutta puutarhanäyttelyn muodossa. Puutarhanäyttely omalta osaltaan kantaa yhtä Asuntomessujen neljästä teemasta: puutarhaa. Puutarhoja on omalla näyttelyalueellaan kaikkiaan 9 erilaista, omalla teemallaan toteutettua.Huomioi siis muun muassa nämä suunnitellessasi messukierrosta!
20129_32102.jpg
Hyödynnä nopean ostajan SyysEdut!
Tee talo- tai huvilakauppa 15.9.-31.10.2012 välisenä aikana ja hyödynnä tuhansien eurojen arvoiset SyysEdut! Kymmenissä talo- ja huvilanäytöksissä näet runsaasti erilaisia talo- ja huvilamalleja ja voit vakuuttua omin silmin Kastelli-rakentamisen laadusta ja pohjaratkaisujen toimivuudesta!Katso tämän viikonlopun tapahtumat täältä
20231_80565.jpg
Rakennuspiirustukset kertovat monta asiaa
Rakennuspiirustusten tarkoitus on kuvata ja selventää rakennuksen toimintoja, ulkonäköä sekä kokoa ennen varsinaista rakentamisen alkua. Uudelle rakennukselle on haettava rakennuslupa ja lupahakemuksen perustana ovat rakennuslupapiirustukset, joista käy ilmi, millaista rakennusta ollaan aikeissa lähteä toteuttamaan.Pientalon rakennuslupapiirustukset muodostuvat asema-, pohja- ja julkisivupiirroksista, rakennuksen leikkauspiirustuksesta sekä rakenneleikkauksesta.
20116_26429.jpg
Kokkolan aikaisemmat messut
Kokkolassa ensi kesänä järjestettävät asuntomessut ovat kaupungin historiassa toiset. Vuonna 1975 Asuntomessut oli jaettu poikkeuksellisesti neljään eri kaupunkiin: Hämeenlinnaan, Kokkolaan, Poriin ja Vaasaan.
Vallox iv-kanavat
Peruskorjattavan omakotitalon ilmanvaihto
Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa peruskorjausta. Perinteisen talon lämmitysenergian kulutuksesta lähes puolet johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä energiansäästöpyrkimyksissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton