• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolassa asuntomessut myös vuonna 1975

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.06.2011
20116_26429.jpg

Kokkolassa ensi kesänä järjestettävät asuntomessut ovat kaupungin historiassa toiset. Vuonna 1975 Asuntomessut oli jaettu poikkeuksellisesti neljään eri kaupunkiin: Hämeenlinnaan, Kokkolaan, Poriin ja Vaasaan.

Kokkolan vuoden 1975 asuntomessualue, Koivuhaka, oli nuori, vasta rakentumassa oleva kaupunginosa. Koivuhaan asuntomessualue samoin kuin muutkin kesän 1975 länsirannikolle rakennetut messualueet oli ajateltu ruotsinsuomalaisille mahdollisille paluumuuttajille malliksi maan asuntotuotannosta.

Messualue on rakennettu maastoltaan tasaiselle hiekkakankaalla ja sinne toteutettiin 29 omakotitaloa, 16 asuntoa kytkettyihin neljän perheen taloihin ja 44 asuntoa rivitaloihin. Talotyyppeinä oli tasakattoisia rivitaloja ja harjakattoisia omakotiratkaisuja ja kytkettyja taloja.

Tavallisten toteuttamistapojen,- normaaliurakoinnin ja KVR-rakentamisen lisäksi esiteltiin myös uutena ns. omatoiminen ryhmärakentaminen. Yleisölle esiteltiin myös puolivalmiita asuntoja, joita saattoi jatkaa sitten omin voimin.

Messuilla esiteltiin myös Kokkolan keskustassa peruskorjauskohde, vanhan puutalon kunnostaminen.

Lähde: www.asuntomessut.fi
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_69721.jpg
Unelmien koti -äänestys on ratkennut - katso tulokset!
Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2021 -äänestyksessä lukijat saivat valita oman suosikkitalomallinsa kuuden ehdokkaan joukosta. Suurimmat äänipotit keräsivät yksitasoiset hirsitalot, voittajaksi 643 äänellä noussut Hirsijukka 147-13H ja kakkossijan 627 äänellä napannut Honka Touko 120 1A. Kolmanneksi äänestettiinmassiivipuu CLT:stä valmistettu Saaristotalojen City 128, joka sai 595 ääntä.
20072_3457.jpg
Fastlock-tuotteet suojaavat
Fastlock Uni -valokateValitsemalla katokseen valokatteen, kesäillasta voi nauttia ulkona grillaten vaikka sadekuuro yllättäisi! Valokate suojaa sateelta, mutta päästää valonsäteet sisään aurinkoisella säällä. Fastlock Uni on täysin tiivis ja kaunis katevaihtoehto kaikenlaisiin piharakennuksiin kuten autokatokseen, huvimajaan tai grillikatokseen - kotipihaan tai mökille.Fastlock Uni valmistetaan kestävästä, kirkkaasta polykarbonaatista. Erikseen tilaamalla valokatetta on saatavana myös valkoisena. Fastlock Uni on materiaaliltaan taipuisaa ja antaa siten mahdollisuuden myös kaareviin katosratkaisuihin.
202112_74278.jpg
Miltä oman kodin rakentaminen tuntuu? Kuuntele podcast lapsi­perheen taloprojektista
Janina Hannukainen perheineen päätti toteuttaa haaveensa omakotitalosta. Projekti on pitänyt sisällään paljon vaiheita, oppeja ja yllätyksiä.Taloprojekti on kestänyt vähintäänkin melkein vuoden ajan nuorenparin ajatuksissa. Joulun lähestyessä ollaan jo hyvässä vauhdissa ja omakotitalon runko saatiin pystyyn ennen vuoden vaihtumista.Uusimmassa podcast-jaksossa kuulemme, miltä oman kodin rakentamisen prosessi näyttää tulevan asukkaan näkökulmasta.Kuuntele jakso alta tai yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastit ja StitcherPodcast on tallennettu 2021 vko 50.
20089_13215.jpg
Valaistus Askon valikoimista
Syksyn hämäryydessä alamme enemmän kiinnittää huomiota kodin valaistukseen. Onko valoa riittävästi ja ovatko valaisimet sopusoinnussa sisustuksen kanssa? Luovatko varjostimet sopivan valon sävyn tai syntyykö seinälle varjon ja valon leikki?Tässä muutamia poimintoja 90-vuotista taivalta juhlivan Askon valaisinvalikoimasta.Lisää Askon valikoimaa...
20214_70362.jpg
Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?
Talon iän karttuessa erilaiset remonttitarpeet kilpailevat toteutusjärjestyksestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että moni remontti kannattaa yhdistää. Yksi tällainen remonttipari on keittiö- ja putkiremontti. Putkiremontti edellyttää vähintäänkin osittaista keittiön purkamista. Kaikessa tärkeydessään putkiremontti on myös hieman tylsä, koska mitään uutta ilmettä ei ole tarjolla. Näiden yhdistäminen tekee tylsästä putkiremontista innostavan, uuden keittiön odotuksen.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Voiko sähkösuunnitelman tehdä itse?
Kysymys:Voiko sähkösuunnitelman tehdä itse? Jos voi, niin mistä saa ohjeistusta? Voiko johdotukset vetää ja pistorasiat ynnä muut kiinnittää rakennukseen itse kunhan jättää kaikki kytkemättä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton