• Etusivu
  • Varusteet

Työmaakokoukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Työmaakokouksia pidetään vähintään kerran kuukaudessa. Niiden pääasiallinen tehtävä on seurata sopimuksen noudattamista. Niissä käsitellään seuraavia asioita:
· urakkasuoritusten suunnitelmien ja sopimuksen mukaisuus
· urakkasuoritusten aikataulun mukaisuus
· mahdolliset muutostarpeet suunnitelmiin sekä suunnitelmien täydentäminen
· muutos- ja lisätyöt
· urakoitsijoiden välinen koordinaatio
· tehdyt työt ja työmaan resurssit
· työturvallisuuteen liittyvät asiat
· tehdyt ja tehtävät tarkastukset.

Työmaakokouksissa pääosin kirjataan ja todetaan jo tehtyjä päätöksiä ja sopimuksia.
Urakoitsijakokouksia ( viikkopalavereja ) pidetään tarvittaessa.

Vastuuhenkilöt:
Työmaan valvojat ja projektipäällikkö ( rakennuttajainsinööri )

Dokumentit:
Esityslistat Pöytäkirjat, malli RT 16-10005

Hyväksyntä:
Kokouspöytäkirjat hyväksyy tilaajan puolesta projektipäällikkö. Pöytäkirjat lähetetään tilaajan edustajille tiedoksi.

Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_72744.jpg
Tuntuuko turvalliselta jättää koti valvomatta? Mitä kotona tapahtuu, kun olet poissa?
Etätyö on voinut osaltaan häätää murtovarkaita mökiltä, mutta koti voi jäädä vartiomatta ja mökeilläkään ei vietetä välttämättä koko vuotta. Kodin ja vapaa-ajan asunnon ennakoivasti turvaaminen asuntomurroilta on järkevää jo pelkästään oman mielenrauhan vuoksi. Näiden ratkaisuiden avulla luot kodille tai vapaa-ajan asunnollesi turvaa sekä samalla itsellesi mielenrauhaa.
20122_29862.jpg
Pihakivien värit ja pintavaihtoehdot
Pihakiveyksen eri värivaihtoehtoja punnittaessa kannattaa huomioida sekä rakennukset että koko pihakokonaisuus. Värien harkittu käyttö tekee pihan yleisilmeestä tyylikkään ja yksilöllisen.Ruduksen pihakivien perusvärivalikoimista löytyy monia eri vaihtoehtoja kiveysten elävöittämiseksi ja iloksi niin talon asukkaille kuin ohikulkijoillekin. Väreillä myös rajataan pihan eri alueita ja ohjataan kulkijoiden turvallista kulkua. Pienellä päällystettävällä alueella kannattaa käyttää esim. kahta eri värisävyistä pihakiveä.Ruduksen vakiovärit ovat • harmaa, musta, punainen, punamusta ja ruskea.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkasisällön laatiminen
Toimenpiteet:Projektipäällikkö laatii yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa urakkasisällön ja osapuolten yhteiset työmaapalvelut, joissa määritellään urakoitsijoiden yleiset velvollisuudet ja urakkakohtaiset urakkarajat siltä osin, kuin urakkarajatiedolla on merkitystä muille urakoitsijoille. Osapuolten yhteiset työmaapalvelut sekä työmaan toiminta- ja hallintoasiakirjat liitetään tarjouspyyntöasiapapereihin kaikkien urakoitsijoiden osalta. Urakkasisällöstä tehdään suppeampi versio pienurakoita varten.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakkasisältö, Osapuolten yhteiset työmaapalvelut ja Työmaan toiminta ja hallintoHyväksyntä:Rakennustoimikunta ja projektipäällikkö
20083_9258.jpg
Kodinhoitohuone tilana
ToiminnotKodinhoitohuoneella on monta tehtävää. Siellä hoidetaan vaatehuolto: likapyykin keruu, pyykinpesu koneella ja käsin altaassa, pyykin kuivatus rummussa tai kaapissa tai narutelineellä, silitys, mankelointi, vaatteiden paikkaukset, usein pyyhkeiden ja liinavaatteiden säilytys sekä mahdollisesti myös muuta vaatesäilytystä. Kodinhoitohuoneessa sijaitsee siivouskomero, ellei se ole keittiössä. Täällä ommellaan, askarrellaan ja harrastetaan, tehdään pienimuotoisemmat kunnostustyöt ja kukkien mullanvaihto. Harrastusvälineet voivat tarvita säilytyspaikkansa täältä. Voipa tila olla pieni kuntosalikin.Useimmiten kodinhoitohuoneesta on talon toinen uloskäynti ja siinä yhteydessä kuraeteinen, missä kätevästi voi suihkuttaa lasten kuravaatteet, puhdistaa koiran tassut ja jättää hiihtolenkkivarusteet kuivumaan. Samaisesta ovesta voidaan viedä pyykkiä ulos naruille kuivumaan, vaatteita tuulettumaan ja mattoja kopisteltavaksi.
20149_40925.jpg
Tiedätkö missä kunnossa on kotisi salaojat?
Salaojien tarkoitus on johtaa vesi pois rakennuksen läheisyydestä. Mikäli salaojia ei ole, päätyy liiallinen vesi rakennukseen, ja tällöin rakenteisiin kertyy ylimääräistä kosteutta. Salaojien ja salaojituskerroksen sijoituspaikka on rakennuksen ulkopuolella, sen ympärillä. Kun salaojaputken sijaintia määritellään suhteessa viereiseen seinäanturaan tai vaihtoehtoisesti matalaan perustettuun perusmuuriin, tulee salaojaputken kokonaisuudessaan olla seinäanturan alapuolella. Joka tapauksessa salaojat tulee sijoittaa niin syvälle maahan, että ne eivät pääse talvisin jäätymään.
20196_58833.jpg
Tiedätkö miten painovoimaisen ilmanvaihdon pitäisi toimia?
Jopa 1,5 miljoonaa suomalaista kotia on ilman toimivaa, hallittua ilmanvaihtoa. Painovoimaisen ilmanvaihdon ratkaisut ovat nopeita ja yksinkertaisia toteuttaa ja kustannuksiltaan edullisia. Mikä siis mättää?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton