• Etusivu
  • Rakentaminen

Urakkasisällön laatiminen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Projektipäällikkö laatii yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa urakkasisällön ja osapuolten yhteiset työmaapalvelut, joissa määritellään urakoitsijoiden yleiset velvollisuudet ja urakkakohtaiset urakkarajat siltä osin, kuin urakkarajatiedolla on merkitystä muille urakoitsijoille. Osapuolten yhteiset työmaapalvelut sekä työmaan toiminta- ja hallintoasiakirjat liitetään tarjouspyyntöasiapapereihin kaikkien urakoitsijoiden osalta. Urakkasisällöstä tehdään suppeampi versio pienurakoita varten.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Urakkasisältö, Osapuolten yhteiset työmaapalvelut ja Työmaan toiminta ja hallinto

Hyväksyntä:
Rakennustoimikunta ja projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73881.jpg
Näin pakkanen vaikuttaa kotiisi: lämpöpumppu ei toimi, takka kuumenee, runko paukkuu..
Kun pakkanen kiristyy tarpeeksi, voi arkeen ilmaantua kaikenlaisia ongelmia. Omaan ja lasten pukeutumiseen kuluu yllättävän paljon aikaa, autot eivät käynnisty, kuiva sisäilma kiusaa ja tekisi mieli vain lämmitellä takkatulen ääressä.
200712_7738.jpg
OPC-aurinkokeräimillä säästöä lämmityskuluihin
Auringon ilmaista energiaa voidaan hyödyntää käyttöveden ja huonetilojen lämmittämiseen. OPC-tekniikalla saadaan tehokkaasti talteen auringonsäteily aamusta iltaan vuoden ympäri. OPC-keräimet auttavat säästämään lämmityskuluissa ja vähentämään päästöjä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kuinka kauas talon sokkelista sadevedet pitäisi ohjata?
Kysymys:Kuinka kauas talon sokkelista sadevedet olisi hyvä viedä esim. betonisten loiskekuppien ja kourujen avulla, ettei se tuottaisi harmia talon pohjarakenteisiin? Talo on sorapohjaisella alustalla, eli kapillaari-ilmiö on kai varsin pieni.
20226_78540.jpg
Viikon sisustusidea: Näin lasket tapetin menekin oikein
Tapettia ei kannata ostaa neliöiden mukaan. Älä siis mene rautakauppaan seinien pinta-alalla varustettuna, vaan mittaa seinien pituus ja korkeus. Ota huomioon ikkunat ja ovet, varsinkin jos huone on kovin rikkonainen, eikä ehjää seinäpintaa juuri ole. Tämä vaikuttaa oleellisesti tapetin menekkiin ja varsinkin, jos valitset suurikuvioiden tapetin.
20154_43262.jpg
Unelma-ammatti rakennusalalta?
Jäikö Sinulta tutkinto aikanaan suorittamatta vai jäikö se kesken? - Nyt on aika hankkia se!NAO-koulutus 20 - 29 vuotiaille ja ENO-koulutus 30 - 50 vuotiaille.Molemmat koulutusohjelmat valmistavat tutkintoon tai sen osaan. Koulutukset toteutetaan hyvin käytännönläheisesti. Opinnoissa otetaan huomioon aikaisempi ja muulta hankkimasi osaaminen.
20194_57213.jpg
Kiveys istuu myös vapaa-ajan asunnon maisemaan
Pihakivet sopivat myös loma-asunnon maisemaan. Pihakivillä luot vapaa-ajan asunnon pihapiiriin helppohoitoisuutta ja näyttävyyttä. Pihakivillä tehtyjä alueita on turvallista liikkua ja ne kestävät hyvin kulutusta. Mökkimaisemaan luontevasti sulautuvat kävelypolut ja oleskelualueet rakennat luonnonkivimäisellä Louhikivellä tai liuskekivimäisellä Luotokivellä. Kivien profiloitu pinta on elävä ja mukautuu siten sulavasti ympäröivään luontoon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton