• Etusivu
  • Rakentaminen

Talvitulet –tapahtuma juhlistaa Kastellin 20-vuotissynttäreitä17.-18.1!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 13.01.2009
20091_14516.jpg

Suomen ostetuin talomerkki KASTELLI juhlii tulevana viikonloppuna 20-vuotisjuhliaan Talvitulet-tapahtuman merkeissä. Viikonloppuna 17.-18.1. järjestettävä Kastelli-talon Talvitulet-tapahtuma avaa myös rakennusvuoden 2009. Kastellin Talvituliin liittyvät talonäytökset ovat jo pitkään olleet talvikauden odotetuimpia tapahtumia talo- ja huvilarakentajien keskuudessa.

Uudet, muhkeat talo- ja huvilakirjat ilmestyneet

Juhlavuotensa kunniaksi Kastelli on uudistanut talo- ja huvilamallistonsa. Uudet mallistot on koottu kaikkien aikojen muhkeimpiin talo- ja huvilakirjoihin, jotka ovat ensimmäistä kertaa jaossa Talvitulilla. Ympäri Suomen järjestettävissä tapahtumissa rakentajaperheet voivat tutustua uudistuneisiin mallistoihin, valmiisiin Kastelli-taloihin ja –huviloihin sekä energiatiiviiseen Kastelli-rakentamiseen. Juhlavuoden viettoon kuuluvat runsaat juhlatarjoukset, joita nopeimmat asiakkaat saavat päättäessään talo-tai huvilakaupan lähiviikkojen aikana.

Kampanjahintaan hinnoiteltujen tarjoustalojen lisäksi Kastelli-kauppiaat laskevat edullisen tarjouksen myös asiakkaan omista talo- tai huvilasuunnitelmista.

Tarkat tiedot kaikista Kastellin Talvitulet-tapahtumista löytyvät osoitteesta www.kastelli.fi sekä alueellisista sanomalehti-ilmoituksista.

Kastelli-tapahtumat...

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20149_40925.jpg
Tiedätkö missä kunnossa on kotisi salaojat?
Salaojien tarkoitus on johtaa vesi pois rakennuksen läheisyydestä. Mikäli salaojia ei ole, päätyy liiallinen vesi rakennukseen, ja tällöin rakenteisiin kertyy ylimääräistä kosteutta. Salaojien ja salaojituskerroksen sijoituspaikka on rakennuksen ulkopuolella, sen ympärillä. Kun salaojaputken sijaintia määritellään suhteessa viereiseen seinäanturaan tai vaihtoehtoisesti matalaan perustettuun perusmuuriin, tulee salaojaputken kokonaisuudessaan olla seinäanturan alapuolella. Joka tapauksessa salaojat tulee sijoittaa niin syvälle maahan, että ne eivät pääse talvisin jäätymään.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Vuokraoikeuden siirto/jatkaminen
Vuokralaisella ei ole oikeutta siirtää vuokraoikeutta ilman vuokrasopimuksessa annettua tai vuokranantajan erikseen antamaa lupaa. Mikäli vuokranantaja ei anna kuukauden kuluessa pyynnöstä lupaa vuokraoikeuden siirtoon, vuokralaisella on oikeus irtisanoa sopimus kuukauden kuluessa siitä, kun vastausaika vuokranantajalta päättyi.Yllä olevasta säännöstä poiketen, vuokralaisella on oikeus ilman vuokranantajan lupaa siirtää vuokraoikeus huoneistossa asuvalle puolisolleen, perheeseen kuuluvalle lapselleen tai jomman kumman puolison vanhemmalle, jollei vuokranantajalla ole perusteltua syytä vastustaa vuokraoikeuden siirtoa.Mikäli vuokralaisella on oikeus siirtää vuokrasopimus, vuokralainen vapautuu vuokrasuhteen velvoitteista, siitä lukien kun hän kirjallisesti on siirrosta ilmoittanut vuokranantajalle.Vuokralaisen kuolema ei katkaise vuokrasuhdetta, mutta kuolinpesällä on aina oikeus irtisanoa vuokrasopimus kuin kyseessä olisi toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Vainajan kanssa huoneistossa asuneella henkilöllä, leskellä tai lähiperheeseen kuuluvalla on oikeus kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta ilmoittaa halustaan jatkaa vuokrasuhdetta. Mikäli vuokranantaja vastustaa sopimuksen jatkamista, on hänellä oikeus kuukauden kuluessa ilmoituksesta saattaa asia tuomioistuimen päätettäväksi.Tuomioistuin voi avioero tai yhteiselämän tai yhteisen asumisen lopettamistilanteessa antaa määräyksen siitä, kuka on oikeutettu jatkamaan esim. puolisoiden yhteisen kodin vuokrasuhdetta. Vuokranantajaa on tällaisessa asiassa kuultava, eikä määräystä vuokrasuhteen jatkumisesta voida antaa, mikäli vuokranantaja saattaa todennäköiseksi, että hänelle aiheutuisi tästä määräyksestä vahinkoa.Vuokralaisen konkurssissa vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus, ellei konkurssipesä ole ottanut vuokrasopimusta vastatakseen.Vuokralaisella on oikeus yrityssaneerausmenettelyn alkamisen johdosta irtisanoa vuokrasopimus päättymään kahden kuukauden kuluttua irtisanomisesta vuokrasopimuksessa tai laissa olevien ehtojen estämättä. Vuokranantajalla on oikeus vahingonkorvaukseen sopimuksen ennenaikaisen päättymisen johdosta.KKO:2003:31 Määräaikainen vuokrasopimus oli yrityksen saneerauksesta annetun lain 27 §:n 1 momentin nojalla irtisanottu päättymään ennenaikaisesti. Vuokranantajalle tästä aiheutunutta, irtisanomisajan jälkeistä aikaa koskenutta vuokratulojen menetystä oli pidettävä lainkohdan nojalla korvattavana muuna vahinkona.Velkajärjestelyn alettua velallisella on oikeus vuokrasopimuksessa tai laissa olevien irtisanomista koskevien ehtojen estämättä irtisanoa vuokrasuhde päättymään kahden kuukauden kuluttua irtisanomisesta. Velallinen ei ole velvollinen suorittamaan irtisanomisajan vuokraa lukuun ottamatta muita korvauksia vuokranantajalle ennenaikaisen päättymisen vuoksi.
20091_14684.jpg
Helppoa ilmanvaihtokanavointia
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton