• Etusivu
  • LVI

Rauhoittava ruutuaika – lempeä ja lämpöinen takkatuli

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 14.03.2024
1920-Tulikivi-Feel-Karelia-Saramo-Classic

Takkatuli lämmittää kotia sillä hetkellä ja vielä pitkään tulisijan varaavan ominaisuuden ansiosta.

Tuli on aina merkinnyt elämää. Sen lämmössä on laitettu ruokaa, siinä on lämmitelty ja kuunneltu vanhempien ihmisten viisauksia ja tarinoita elämästä. Tulen äärellä istuessa kiire katoaa ja ajatukset keskittyvät vain hetkeen eivätkä mieti tulevaa.

Nykypäivän ihminen voi sytyttää tulen takkaan, istua sen äärellä ja nauttia takkatulen ruutuajasta kuten menneiden aikojen ihmiset nuotiostaan. Sama rauhoittumisen tunne ja keskittyminen hetkeen ovat yhä läsnä.

Takkatuli yhdistää sukupolvet toisiinsa

Lämpö ja ruoka, siinä oikeastaan ne perustarpeet, joita ihminen kaipaa. Tämän päivän tulisijat luovat koteihin sen saman lämpöisen ja turvallisen tunnelman. Tuli lämmittää kotia sillä hetkellä ja vielä pitkään tulisijan varaavan ominaisuuden ansiosta. Takkatuli on kotimme sydän.

Eräänlaisena kaikuna menneeseen on myös mahdollisuus kokata takan avulla maistuvat ja herkulliset ruoat koko perheelle. Takkatulen jälkilämmöllä lempeästi hautuneet pataruoat sekä muut herkut maistuvat myös perheen pienimmille. Samalla jää muistojälki, jota he voivat viedä elämässään eteenpäin tuleville sukupolville.

Takka on ekologinen tapa lämmittää ja laittaa ruokaa, se auttaa vähentämään energiankulutusta sekä pienentämään myös hiilijalanjälkeä.

Osallistu sukupolvien ketjuun – Tulikivi-päiviltä löydät oman takkasi ja takkatulesi

Vuonna 2024 haluaa Tulikivi tarjota sinulle jotain ainutlaatuista takkatulen äärellä. Tulikivi-päivät ovat jälleen täällä – tämä tarkoittaa mahdollisuutta hyödyntää paitsi ainutlaatuisia tarjouksia mutta myös hyviä etuja Tulikiven tuotteista. Tee siis kerralla kodistasi entistä lämpimämpi ja kodikkaampi.

Tulikivi-päivät ovat voimassa 11.-16.3.2024.

Löydä lähin Tulikivi-studiosi

Maalisedut Tulikivi-päiviltä:

  • Vaihda vanha takkasi uudeksi vaivattomasti asiantuntijan avulla. Vanhan takan purku jopa ilmaiseksi! *)
  • Jaani V2 ja Jaani V4 -takat erikoishintaan.
  • Takat ja kiukaat rahtivapaasti kotiin.
  • 6 kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Rahoituksen takaisinmaksuaika on joustava ja mukautuu sinun tarpeisiisi sekä elämäntilanteeseesi. Tutustu tarkempiin yksityiskohtiin Tulikiven sivuilla.
  • Rajoitettu erä Louru-kamiinoita erikoishintaan.

Tulikiven laaja takkavalikoima pitää sisällään jotain jokaiseen makuun. Takkavalikoiman uutuuksina ovat moderniin ja energiatehokkuutta vaativaan makuun vastaava Jero-mallisto, jonka takat Puro ja Korpi takaavat monipuoliset käyttömahdollisuudet. Nämä sopivat taatusti jokaiseen kotiin, sillä ne on saatavilla vuolukiven eri sävyissä sekä kuoseissa.

Oletko enemmän ajattoman ja skandinaavisen tyylin ystävä? Silloin sinulle mieluinen takka saattaa löytyä Kermansavi-mallistosta, jossa on tarjolla kolme erilaista pintaverhoiluvaihtoehtoa ja jopa kymmenen erilaista laattavaihtoehtoa. Yksilöllinen ilme kotiisi on taattu. Erityisesti ekologisia ratkaisuja etsivälle tämä mallisto on mieluinen valinta, sillä takan runkomateriaalista jopa 80 % on kierrätettyä keramiikkaa.

Klassikkojen ja perinteisen ystävä, ei huolta. Tulikivellä on tarjolla myös klassisia vuolukivitakkoja sekä takkaleivinuuneja. Klassikot pitävät pintansa, myös tulisijoissa.

Hyödynnä rahoituksen mahdollisuus takan hankinnassa

Mietityttääkö takan hankinta? Älä suotta siirrä tarpeellista hankintaa hamaan tulevaisuuteen, vaan tutustu Tulikiven tarjoamaan rahoitukseen. Oli tarpeesi 2 500 € tai 50 000 €, voit toteuttaa tulisijan hankintasi rahoituksen avulla.

Rahoituksen takaisinmaksu on joustava ja voit muokata sen omiin tarpeisiisi sekä elämäntilanteeseesi sopivaksi. Voit myös maksaa koko luoton pois kerralla ilman lisäkuluja, kun se sinulle parhaiten sopii.

Lue lisää rahoituksesta

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 7 500 euron luotolle on 11,08 %, kun luoton korko on OP-prime + 6,95 % (10,45 % 11/23), perustamismaksu 0 € ja laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 11 327 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 128 € minimilyhennyksin (1,70 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 94 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

<p data-block-key="4gwij">Jero-malliston Korpi</p>
Jero-malliston Korpi

*) Ilmainen purkupalvelu sisältää seuraavat vaiheet:

  • Maksuton asiantuntijakäynti, jolloin Tulikivi kartoittaa tarpeesi suoraan kotonasi. Veloituksetta 50 kilometrin säteellä toimipisteestä.
  • Vanhan takan, kooltaan korkeintaan 2mᶟ, purku uuden Tulikivi-takan arvon ylittäessä 5 000 euroa.
  • Purkutyö tehdään huolellisesti suojaten alueet takan purkupaikan ympärillä.
  • Syntyneet purkujätteet siirretään ulos rakennuksesta enintään 10 metrin päähän. Lisämaksusta Tulikivi vie purkujätteet pois mennessään.
  • Purku- ja asennuspaikka siivotaan lopuksi harjaa käyttäen.
Info

Info

Haluan että minuun otetaan yhteyttä Tulikiven tuotteisiin liittyen

Tulikivi Oyj
LVI
asuminen
ekologisuus
koti
energiansäästö
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Tulikivi Jero-mallisto Korpi 18
Kuusi syytä, miksi Jero-takkamallisto on omaa luokkaansa
Kamiinan kompakti koko on paikallaan monessa kodissa – aina kun ei ole tilaa suurille takoille. Mutta voivatko pienikokoiset Jero-takkamalliston takat olla kyllin tehokkaita lämmittämään suomalaisia koteja? Kyllä voivat ja tässä perustelut miksi.
Tulikiven valkoinen Rosamo V4 -takka leivinuunilla sijoitettuna keittiön ja olohuoneen välille.
Tutkittua: Varaava takka on energiatehokas ja ekologinen
Erityisesti kylmien talvikuukausien aikana sen huomaa, että lämmitys on keskeinen osa asumismukavuutta. Mutta ei ole kuitenkaan aivan sama, miten kotiaan lämmittää, sillä lämmitysratkaisujen valintaan vaikuttaa moni seikka: millainen on lämmitysratkaisun energiatehokkuus, sen ekologisuus ja kuinka mukava sitä on käyttää. Viimeaikaiset tutkimukset antavat ymmärtää, että varaavat tulisijat vastaisivat edellä mainittuihin valintavaatimuksiin.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.
Geonovan avainasiakaspäällikkö Matti Virta
Maalämpö voi tuoda helsinkiläiselle taloyhtiölle jopa 50 000 €:n vuosisäästöt
Kustannukset nousevat – miten taloyhtiö voi välttää vastikkeiden korotuksen?Yksi ratkaisu on vaihtaa kiinteistön lämmitysjärjestelmäksi maalämpö ja ottaa se palveluna. Kun omaa alkuinvestointia ei tule, taloyhtiö pääsee nopeasti kiinni kustannussäästöihin. Tämän lisäksi maalämpöjärjestelmän riskit ja vastuut ovat kumppanin harteilla. Kumppanin ammattilaiset myös varmistavat, että lämpöä tulee taloyhtiöön kuten tähänkin asti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton