• Etusivu
  • Energia

Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 07.12.2023
20085_11058.jpg

Tulikivi TLU 2637

Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.

Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.

Tulikivi-uunin lämpö hellii ja hyväilee, ei polta

Lämmöllä ja lämmöllä on eroa. Vuolukiven synnyttämä säteilylämpö on miellyttävää, ja se lämmittää tehokkaasti. Tulikivi-uuni luovuttaa lämmön tasaisesti koko huonetilaan, joka pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Lämpö tuntuu myös lempeän pehmeältä. Tulikivi-uuni ei polta huoneilmaa kuivan tunkkaiseksi. Päinvastoin, ilma pysyy raikkaan oloisena ikkunaa avaamattakin. Näin säteilylämpö poikkeaa edukseen perinteisten kamiinoiden kovasta, kuumasta konvektiolämmöstä.

Koska Tulikivi-uuni ei ole äkkipikaisen tulinen, uunin kylkeen voi vaikka nojata ja sitä saa reilusti taputella. Monet muistavat myös puulämmitteisen Tulikivi-uunin nostalgisen tuoksun. Sitä on järjellä vaikea selittää.

Laaja mallisto

Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi.

Uudet uunimallimme edustavat tämän päivän suoralinjaista ja pelkistettyä tyylisuuntaa. Lasiluukkuja on suurennettu. Tyylikkäitä, moduloituja penkki- ja hyllyratkaisuja on lisätty. Uunien palamistekniikkaa on kehitetty. Myös pinta- ja värivaihtoehtoja on monipuolistettu. Vastaavaa kehitysloikkaa ei ole tapahtunut uunirintamalla vuosikausiin.

Takkauunit
Takkauunit
Takkaleivinuunit
Takkaleivinuunit
Leivinuunit- ja hellat
Leivinuunit- ja hellat
Kevytuunit
Kevytuunit
Mittatilausuunit
Mittatilausuunit
Kiukaat
Kiukaat

Tulikiven sisustustakat lämmittävät myös tunnelman

Uusi sisustustakkamallistomme yhdistää selkeän, ajattoman muotoilun edistykselliseen polttotekniikkaan ja käytön helppouteen. Kevyet uutuusmallimme miellyttävät silmää ja kutsuvat tunnelmoimaan. Avarat lasiluukut avaavat näkymät kauniisti palavan tulen roihuun. Antiikkiharjattu pinta korostaa vuolukiven elävää luonnetta sekä luovuttaa miellyttävää säteilylämpöä tulen jo hiivuttua.Malleissa on valinnanvaraa kevyistä tunnelmanluojista suurienkin huoneistojen lämmönlähteiksi.

Tulikivi Kaita i10 malli.
Tulikivi Kaita i10 malli.

Tulikivi Green-tuotteet

Olemme lähteneet kehittämään Tulikivi-uunien yhteensopivuutta ja monikäyttöisyyttä eri lämmitysjärjestelmien kanssa. Tulikivi Green on Tulikiven uusi tuoteperhe. Se sisältää tulisijan käyttöä edelleen tehostavia ja helpottavia huipputeknologiatuotteita tulisijoihin.

Pelletinpolttojärjestelmämme avulla voit käyttää sekä polttopuita että pellettejä samassa takassa. Pellettijärjestelmä sopii takkaryhmä 2-takkauuneihin.

Uuninohjausjärjestelmämme tehostaa polttopuun käyttöä ja tulisijan tasaista lämmönluovutusta huonetilaan sekä minimoi pienhiukkaspäästöt. Järjestelmän ohjauspaneelin avulla tulisija kertoo, paljonko lämpöä siihen on varautunut ja opastaa, milloin lämmittäminen kannattaa lopettaa.

Tulikivi Green W10 -vesilämmitysjärjestelmällä saadaan lisää ekologista tehoa kodin lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Järjestelmän sydämenä toimii Tulikivi- tai Kermansavi-uuni, johon asennetaan lämmönsiirrinpaketti.

Ehdoton laatu

Tulikivi-tulisijat alittavat maailman tiukimmat päästönormit. Tulikivelle on myös ainoana tulisijavalmistajana Suomessa myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti. Kaikilla Tulikivi-uuneilla on viiden vuoden takuu.

Tulikivi-uuni luo lämmintä tunnelmaa jo yli 250 000 kodissa ympäri maailmaa. Tulikivi on Suomen suurin kivenjalostaja ja maailman suurin varaavien uunien valmistaja.

Tulikivi TU 2200
Tulikivi TU 2200

Suunnittele uunisi netissä Uuniräätälillä

Uuniräätäli mahdollistaa nyt oman tulisijan suunnittelun kotoa käsin. Sen avulla voit helposti suunnitella, millainen uuni sopii kotisi sisustukseen. Kolmiulotteisten mallikuvien avulla voit katsoa miltä uuni näyttää eri kulmista. Tutustu Uuniräätäliin osoitteessa: www.uuniraatali.fi

Lisätietoa Tulikivi-uuneista...

Tulikivi Oyj
83900 Juuka

www.tulikivi.com

20116_26667.jpg
Tulikivi Oyj
Energia
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62773.jpg
Takkojen energiamerkinnät pakollisiksi
Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Sähkölaitteissa energiamerkin tarkoitus on auttaa vähentämään sähkönkulutusta omilla ostovalinnoilla. Takkojen energiatehokkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Olennaista on, että lämpö ohjautuu huoneisiin, eikä karkaa harakoille savukaasujen mukana. Asetus takkojen energiamerkinnöistä julkaistiin jo vuonna 2015, mutta se astui voimaan 1.1.2018. Asetus liittyy EU:n ekosuunnitteludirektiiviin, jolla ohjataan valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.
20192_56200.jpg
Totta vai tarua: Kiertoilmatakka, joka on aidosti varaava?
Yleensä kiertoilmatakka ei varaa lämpöä, vaan sen lämmitysteho perustuu nopeaan lämmöntuottoon. Tulikivi kuitenkin tunnetaan varaavien vuolukivitakkojen valmistajana, joten ei yllätä, että Tulikiven kiertoilmatakat sekoittavat tätä perinteistä pakkaa. Aidosti varaava kiertoilmatakka on siis totta.Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille.
20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?
20219_72425.jpg
Näin 70-luvun taloon toteutettiin upea Alvar Aalto -tyylinen takka
Mitä takkaprojektissa kannattaa huomioida, kun haaveena on yksilöllinen, omaan kotiin suunniteltu tulisija? Rakennetaan Yhdessä -yhteisö haastoi some-seuraajiaan esittelemään taidokkaita toteutuksiaan. Yleisö äänesti "onnistuneimman lopputuloksen" -tittelin Hannan upealle tulisijalle, jonka vaiheet nyt avaamme.
20168_47193.jpg
Mitä tiilipiipun suunnittelussa tulee huomioida?
Perinteisen tiilipiipun rakentamisesta, käytöstä ja toimivuudesta on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Tiilipiippu on edullinen rakentaa, se on energiatehokas ja paloturvallinen. Kevyenkin tulisijan parina massiivinen tiilipiippu toimii tehokkaana lämmönvaraajana. Tämä parantaa sekä puun polton hyötysuhdetta että käyttömukavuutta, koska polttamisjaksojen aikaväli pitenee samassa suhteessa lämmönluovutusajan kanssa. Tiilipiippu voi toimia myös kauniina sisustuselementtinä.Tiilipiipun edut korostuvat erityisesti korkeissa huonetiloissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Näissä tiloissa muurattu piippu jakaa lämmön tehokkaasti ylempiin kerroksiin samalla lisäten tulisijalämmityksen kokonaisosuutta. Parhaimmillaan tiilipiipun energiateho vastaa toista tulisijaa ja sen ominaisuudet korostuvat erityisesti matala- ja passiivienergiataloissa.
20231_51913.jpg
Takkaremontin neljä askelta
Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen, sisustukseen sopimaton ja hankalakäyttöinen takka, joka tulisi vaihtaa toisenlaiseen. Mikäli et oikein tiedä, kuinka tämä tapahtuu, voit hyvin jättää asiat Tulikiven huoleksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uunimestari kotikäynnille ja valita uusi takka laajasta Tulikiven takkamallistosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton