• Etusivu
  • Talo

Rintamamiestalon julkisivuremontti ja lisäeristys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.09.2012
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Remontti poikii usein uusia remontteja ja niin kävi myös tässä rintamamiestalossa, jonka vesikatto aiemmin tänä vuonna uusittiin. Oikeastaan julkisivun kunnostaminen oli ollut mukana korjattavien asioiden listalla, mutta vesikaton uusiminen katsottiin järkevämmäksi tehdä ensin. Samalla tuli viimeisteltyä myös vesikattoremontti räystäänaluslaudoituksen osalta.

Puuverhous on kestävä ratkaisu

Vanha ulkoverhous oli toteutettu laudasta saumaripaa käyttäen. Tuuletusrakoa ei ulkoverhouksen alla ollut ja hirren pinnassa tuulensuojana oli käytetty pahvia ja alumiinipaperia. Varsin hyvin hieman erikoinen rakenne oli toiminut, sillä purettu puuverhous oli täysin ehjää ja tavalliset "mustat naulat" olivat säilyneet kirkkaina niiltä osin, kun olivat olleet puun sisällä.

Samalla lisäeristys

Talon rungon tiedettiin olevan tasakertaan asti pääosin hirsirakenteinen. Purkutöiden jälkeen esiin tullut hirsirunko oli hyvässä kunnossa ja varsin suora, joten sen päälle oli helppo asettaa PAROC WPS –tuulensuojavilla. Paksuudeksi valittiin 40 mm levy, joka paitsi toimii tuulensuojana, myös parantaa lämmöneristystä jonkin verran, eikä kasvata liikaa rakenteen paksuutta ikkunoiden, räystään ja sokkelin suhteen.

Uusi puuverhous

Ennen töiden alkua selvitettiin luvanvaraisuus ja tarvittava toimenpideilmoitus tehtiin. Uusi verhoilu toteutetaan edelleen puusta, mutta väri vaihtuu ja julkisivulaudoituksesta tulee monimuotoisempi. Mallia otettiin 4 vuotta aiemmin valmistuneesta autotallista. Molemmissa ulkoverhouksissa julkisivun jäsentely on toteutettu niin, että verhouslaudan suunnanmuutokset ja "tippalistat" jakavat julkisivun pienempiin osiin. Verhouslaudaksi valittiin hienosahattu UTV 23x120. Paksumpaakin verhouslautaa mietittiin, mutta tässäkin ajateltiin rakenteen paksuuden kasvamista. 23 mm oli ohuin hyväksyttävissä oleva vahvuus verhoukselle. Uuden ulkoverhouksen taakse ristiinkoolattiin kahdella 22 mm:n laudalla reilu tuuletusrako.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20128_31814.jpg
Yhteydet auki tietoverkolla ja antenneilla
Tietoverkkopistorasioissa ei kannata säästellä. Tietoverkon kaapelointi ja pistorasiat kuuluvat jokaiseen asunnon huoneeseen, sillä tietokoneiden lisäksi viihde-elektroniikka ja kodinkoneet tulevat jatkossa vaatimaan yhteyden internetiin. Laitteiden lisääntyessä tulee muistaa myös riittävän monien sähköpistorasioiden sijoittaminen tietoverkko- ja antenniliitäntöjen yhteyteen.
20129_32367.jpg
Mitä E-luku kertoo rakennuksen energiatehokkuudesta?
Uudet rakennusten energiatehokkuusmääräykset tulivat voimaan heinäkuussa 2012. Niissä uutena vaatimuksena otettiin käyttöön rakennuksen kokonaisenergiankulutus. Rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle on asetettu rakennustyypeittäin vaatimusarvo eli E-luku, jota ei suunnittelussa saa ylittää. Tämän E-lukuvaatimuksen täyttyminen osoitetaan laskennallisesti.Lämmitysmuoto vaikuttaa suoraan E-lukuunSuurin E-lukuun vaikuttava tekijä on rakennuksen tilojen ja käyttöveden lämmitykseen käytettävä energiamuoto.
20133_34201.jpg
Korjausrakentamisen ja remontoinnin energiamääräykset
Energiamääräykset koskevat 1.9.2013 alkaen myös korjausrakentajaa ja remontoijaa. Luvanvaraisissa korjaus- ja muutostöissä on tarkasteltava mahdollisuutta energiatehokkuuden parantamiseen samalla, kun muutostyöhön ryhdytään. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?
49_P_114959_5.jpg
Osallistu keskuspölynimurikyselyyn ja voita Ufox 3S -ilmankostutin
Testaa tietosi Allaway-keskuspölynimuristaTestaa Allaway-keskuspölynimureita koskeva tietosi ja voita itsellesi Ufox 3S -ilmankostutin! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan lisäksi 5 kpl moppisuulakkeita. Arvonta suoritetaan 31.12.2018. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
Jäspi
Ilma-vesilämpöpumppu säästää euroja ja ympäristöä
Ilma-vesilämpöpumpusta on tullut suomalaisten suursuosikki. Laite on tehokas, edullinen ja nopea asentaa, ja se huolehtii luotettavasti sekä talon lämmityksestä että käyttöveden tuotosta. Ilma-vesilämpöpumppu säästää ympäristöä ja euroja, sillä se leikkaa jopa yli 60 prosenttia lämmityslaskusta sähkö- tai öljylämmitykseen verrattuna.
20235_81864.jpg
Suunnittelutyökalu, jonka avulla luot helposti unelmiesi kylpyhuoneen
Kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista ja haastavimmista projekteista. Moni haaveilee pitkään tilavammasta tai paremmin toimivasta kylpyhuoneesta. Pinnat ovat nähneet parhaat päivänsä. Jokin kuitenkin pidättelee remontin aloittamista. Kylpyhuoneremontin hinta? Suunnittelun vaikeus? Vaiko tiedon puute?Tarkka suunnittelu, hyvät suunnittelutyökalut, ammattilaisten apu ja jatkuva kommunikaatio ovat avainasemassa unelmien kylpyhuoneen luomisessa. Vaikka kylpyhuoneremontti voi olla haastava, se voi myös olla palkitseva matka. Nappaa Villeroy & Boch Gustavsbergin ammattilaisten vinkit ja suunnittelutyökalu kylpyhuoneremontin avuksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton