• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennusmessut Vaasassa 26.-28.10.2007

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
43_P_16117.jpg

Pohjanmaan suurimmat rakennusalan messut järjestetään 26.-28. lokakuuta Botniahallissa. 210 näytteilleasettajaa ovat messuilla mukana ja tapahtuma onkin kasvanut mittavaksi asumisen ja rakentamisen foorumiksi.

Rakentaminen ja kotiin panostaminen on kasvanut mittavasti ja se näkyy myös monin eri tavoin alan tuotteissa, tarjonnassa ja kysynnässä. Rakennusmessut tarjoaa kuluttajille läpileikkauksen alalla tapahtuneesta kehityksestä, ajankohtaisesta lainsäädännöstä sekä tietoa alan uusimmista tuotteista ja palveluista.

Rakennusalan erikoismessut on suunnattu rakentajille, sisustajille ja remontoijille. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen paikan hankkia tietoa ja ideoita sekä mahdollisuuden tehdä suuria ja pieniä hankintoja rakennus-, sisustamis- ja remontointiprojekteja varten. Kaikki löytyy kätevästi saman katon alla.

Rakennusmessuilla on alan tarjontaa koko perheelle. Vanhemmat voivat halutessaan jättää pienimmät lapset valvottuun lapsiparkkiin ja näin keskittyä rauhassa messujen tarjontaan sekä kauppojen ja ostosten tekemiseen.

Aika: 26.-28.10.2007
Paikka: Botniahalli, Vaasa-Mustasaari, Papinsaarentie 2
Avoinna: pe 11-17, la 10-17, su 10-17
Liput: aikuiset 12 euroa, opiskelijat/ryhmät ja eläkeläiset 8 euroa, perhe 25 euroa (1-2 aikuista ja perheen lapset alle 15v). Alle 7 vuotiaat maksutta.
Pysäköinti: 2 eur
Messubussi: Maksuton messubussi Vaasan kaupungintalo-Botniahalli-Vaasan kaupungintalo messujen aukioloina. Sunnuntaina Prisman kautta.
Lastenhoito: Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) maksuton valvottu lastenhoito lauantaina ja sunnuntaina.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52237.jpg
Rintamamiestalossa säästetään satasia lämmityskuluissa
Rauhallisella alueella, taajaman ulkopuolella sijaitsee perinteinen rintamamiestalo. Kellarilliseen taloon on rakentamisensa jälkeen tehty pienempiä ja suurempia remontteja. Puulämmitys on vaihdettu öljyyn, katto on uusittu ja koti on kokenut sisäpintaremontin moneen kertaan. Nelihenkinen perhe halusi säästää lämmityskustannuksissa ja päätti hankkia puhallusvillaa yläpohjaan.
202112_74188.jpg
Ei enää hämärässä kokkailua - laita keittiön valaistus kerralla kuntoon
Vuoden pimeimpänä aikana keittiön valaistuksen puutteet huomaa paremmin kuin koskaan, joten nyt on otollinen hetki päivittää kehno keittiövalaistus toimivaksi. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää valaistuksen monipuolisuuteen, muunneltavuuteen ja energiatehokkuuteen.
20077_5768.jpg
Fastlock Uni-valokate
Icopalin Fastlock Uni-valokate on mukana Hämeenlinnan Asuntomessuilla kohteessa 45.Fastlock Uni-valokate on kestävä ja näyttävä valokate, jonka nerokkaan kiinnitystavan ansiosta valokatteeseen ei tarvita läpireikiä. Valokate kiinnitetään alapuolelta putkisaumoistaan kiinni ruoteisiin. Fastlock Uni valmistetaan polykarbonaatista, joten se säilyttää kirkkautensa pitkänkin ajan kuluttua.Lisätietoa valokatteesta...
20081_8016.jpg
Koriste-esineiden asettelu
Onnistuneet pintamateriaali- ja värivalinnat, hyvä valaistus ja huolella valitut huonekalut tekevät huoneesta miellyttävän ja mukavan, mutta taideteokset ja koriste-esineet, huonekasvit ja erilaiset muistoesineet ovat elementtejä, joiden ansiosta huoneesta tulee persoonallinen ja mieleen painuva. Yksilöllisessä sisustuksessa esineet ovat tilassa esillä itsensä vuoksi. Sijoittelu on harkittua, ne eivät ole vain tilan täytettä.
201410_41366.jpg
Hengähdyspaikka arjen kiireiden keskelle
Hongan lomakotimallisto tarjoaa valmiita vaihtoehtoja sekä modernin että perinteisemmän ystävälle. Valmiista mallista on kuitenkin mahdollista muokata yksilöllinen kokonaisuus yhdistelemällä useita malleja keskenään. Vaihtoehtona on myös luoda jotain ihan täysin uutta ja uniikkia.
200710_7219.jpg
Kustannushallinnan merkitys korostunut rakentamisessa
Viime aikoina olemme saaneet lukea tiedotusvälineistä miten rakennuskustannukset ovat nousseet hurjaa vauhtia ylöspäin ja miten rakentajien rakennuskustannukset ovat monella karanneet käsistä. Onko oman talon rakentaminen nykyisin siis kannattamatonta verrattuna muuhun asumismuotoon?Jos rakentamiskustannuksia verrataan muihin asumismuotojen kustannusten nousuun, vastaus on ei. Teimme eri asumismuotojen tilastollisen vertailun pidemmällä aikajaksolla ja avuksi otimme tilastokeskuksen indeksit koskien vuokra-asumista, kerrostaloasuntojen hintaa sekä rakentamiskustannuksia.Ajanjaksoksi otimme vuodet 1990 – 2007 ja niistä aina toisen vuosineljänneksen keskiarvot jolloin pääsimme mahdollisimman lähelle nykyistä tilannetta. Lähtökohtana siis se että kaikissa kolmessa asumistavassa vuosi 1990 kustannustaso on sata. Tuosta hetkestä kustannusten nousu tämän vuoden toiseen vuosineljännekseen on järjestyksessään seuraava:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton