• Etusivu
  • Rakentaminen

Netissä toimiva HuoltoOptimi-huoltokirja

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.12.2008
20082_9112.jpg

Uutta taloa rakentavat tietävät jo nykyisin, että ennen lopputarkastusta pitää esittää täytetty huoltokirja, josta selviävät miten ja mistä aineista kyseinen rakennus on rakennettu. Perinteinen paperille täytetty huoltokirja ajaa varmasti asiansa aina tuohon talon lopputarkastukseen asti, olettaen, että se ei jo siinä vaiheessa ole hukkunut tai suttaantunut työmaalla kaatuneiden kahvikuppien ansiosta. Yleisesti huoltokirja koetaan ylimääräisenä taakkana, jolle ei katsota löytyvän minkäänlaista lopputarkastuksen jälkeistä käyttöä. Harva tullee ajatelleeksi, että huoltokirjan varsinainen käyttö ja merkitys alkaa kuitenkin vasta talon valmistumisen jälkeen. Tai ainakin tulisi…

HuoltoOptimi-huoltokirja nyt 50 eur...

Tulosta lahjakortti tästä

HuoltoOptimi paljon enemmän kuin pelkkä huoltokirja

HuoltoOptimi poikkeaa melkoisesti perinteisestä huoltokirjasta, sillä se on itse asiassa koko rakennuksen hallintajärjestelmä, josta löytyvät kaikki rakennukseen liittyvät tiedot. Perinteisten tontin ja rakennuksen yleistietojen sekä käytettyjen materiaalien lisäksi HuoltoOptimista löytyvät myös mm.

Rakennukseen liittyvät yhteystiedot eli tiedot kaikista tarvittavista yhteyshenkilöistä, oli kyseessä sitten piipun kolme vuotta sitten pellittänyt peltiseppä, erittäin edullisen pintaviallisen kylpyammeen myynyt putkimies tai vaikkapa viisi vuotta sitten parketin asennuksen tarkastanut rakennusmestari.

Kustannusseurantaosio kertoo sinulle koko rakennusvaiheen ajan kuinka paljon mikin työvaihe on tullut sinulle maksamaan. Jos olet tehnyt kustannusarvion KotiOptimilla, se kertoo myös oletko ylittämässä vai alittamassa ko. arviota eri työvaiheiden osalta. Kustannusseurannasta voit milloin tahansa myös tarkistaa eri laskuja ja niistä tehtyjä muistiinpanoja.

Työmaapäiväkirja on jo osassa Suomea pakollinen, mutta muuallakin suositeltava, sillä siihen on helppo täyttää työmaalla kulloinkin tehdyt työt, tilatut ja toimitetut tarvikkeet, työmaalla tehdyt katselmukset jne. Täytetty työmaapäiväkirja on erinomainen apu jälkikäteen, jos tulee erimielisyyksiä tarvikkeiden tilaus- tai toimitusajoista sekä niistä erikseen sovituista asioista. Vuosien päästä päiväkirjan avulla on taas miellyttävää tuoda erilaiset muistot mieleen rakennus- ja remontointiajalta.

Huolto-ohjeet opastavat talon asukasta rakennuksessa kulloinkin tarvittavien huoltotöiden osalta. Huolto-ohjeista löytyvät niin oikeat tarkastusvälit kuin se miten kyseiset tarkistukset tulisi tehdä. Jatkossa ohjelma myös muistuttaa tehtävistä huolto- ja tarkastustöistä, eli sinun ei itsesi tarvitse miettiä milloin mitäkin on tehtävä.

Jatkovuodet HuoltoOptimiin ovat vapaaehtoisia ja maksavat ensimmäisen vuoden jälkeen 10 euroa/vuosi. Tällöin ohjelma myös muistuttaa halutulla tavalla esimerkiksi sähköpostin välityksellä tulevan kuukauden huoltotarpeista ja -ohjeista.

Asunnon myynti ja HuoltoOptimi

Huoltokirjan ajatus on, että jos ja kun talo joskus myöhemmässä vaiheessa myydään, tulisi huoltokirja rakennustietoineen ja tehtyine huoltotöineen luovuttaa uudelle omistajalle. Kenellä on esimerkiksi 10 vuoden päästä tallella ja minkälaisessa kunnossa silloin paperinen huoltokirja?

HuoltoOptimia sen sijaan täytetään internetin kautta, ja se on myös koska tahansa siirrettävissä uudelle omistajalle. Siirron yhteydessä pitää vain tarkistaa halutaanko esimerkiksi rakennusaikainen kustannusseuranta siirtää vai poistetaanko se kokonaan näkyvistä. Kun jäljellä ovat halutut tiedot, ilmoitetaan rakennukselle uusi omistaja ja siirretään uusille käyttäjätunnuksille, jonka jälkeen uusi omistaja voi tutustua sekä historiaan että tehdä uudet huoltotoimet aivan kuin ennenkin.

20082_8634.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20086_11334.jpg
Tee se itse -Lintuhuvila
Tämänkertaisessa Tee Se Itse -artikkelissa käsittelemme pihaa koristavan lintuhuvilan eli lintulaudan rakentamista. Nikkaroinnissa tarvittavat materiaalit voit löytää vaikka talon rakentamisesta ja remontoinnista jääneistä hukkapaloista!
201311_37119.jpg
Kosteiden tilojen ilmanvaihto
Kylpyhuoneen ja saunan ilmanvaihtoAsunnon sisätiloista, kylpyhuoneessa ja saunassa käsitellään eniten vettä. Siksi niiden ilmanvaihto on suunniteltava ja rakennettava erittäin huolellisesti.Koska kyseisten tilojen käyttö ei ole jatkuvaa, vaan saattaa vaihdella erittäin paljon viikoittain ja kuukausittain, on ilmanvaihto tehtävä helposti käytettäväksi. Helpoiten se voidaan tehdä automaattisesti ilmanvaihtoa säätävällä kosteusanturilla. Kosteuden noustessa huonetilassa anturi säätää automaattisesti ilmanvaihtoa suuremmalle ja kun kosteus on saatu poistettua, säätää anturi ilmanvaihdon automaattisesti pienemmälle.
20098_17887.jpg
Toimivaan kattoon tarvitaan...
Monierin täydelliseen kattoratkaisuun - kattopakettiin - kuuluu kaikki toimivaan tiilikattoon tarvittava. Kattoon tarvitaan varsinaisten kattotiilien lisäksi monia tarvikkeita. Helpoiten saat kaiken kauniiseen ja rakennusmääräykset täyttävään kattoon tarvittavan tilaamalla täydellisen kattopaketin.Toimiva kattoToimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi mm. läpivientejä, tiivisteitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut tiivisteet takaavat katon tiiviyden ja yhteensopivat läpiviennit varmistavat katon toimivuuden LVIS-asennuksissa. Erilaisilla viimeistelytuotteilla voidaan hioa loppuun tiilikaton toimivuus ja ulkonäkö.
20083_9680.jpg
Kuluttajien valinta:
Kastelli on valittu Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) teettämässä Luotetuin tuotemerkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi talopakettimerkiksi.Kastelli sai omassa kategoriassaan 18.2 % maininnoista Suomessa. Tutkimuksen mukaan Kastelliin luottavat erityisesti aikuistalouksissa asuvat sekä miehet että naiset.Tämä nyt kahdeksatta kertaa toteutettu tutkimus on yksi suurimmista Euroopassa tehtävistä kuluttajatutkimuksista. Mukana oli 16 Euroopan maata ja vastaajia oli noin 24 000. Suomessa kyselyyn vastasi lähes 1 400 Valitut Palat -lehden tilaajaa.Tutkimus selvitti avoimella kysymyksellä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit 37 eri tuoteryhmässä. Tutkimukseen vastanneet ovat ensiksi kertoneet omasta mielestään luotetuimman tuotemerkin, jonka jälkeen he arvioivat sen neljää eri ominaisuutta asteikolla 1–5. Mitatut ominaisuudet olivat laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva ja kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen.
20103_20711.jpg
Jäsen - tilaa esitteet veloituksetta kotiisi!
Rakentaja.fi-esitepalvelu on eräs monista jäsenille tarkoitetuista ilmaispalveluista. Esitepalvelussa aiheet ovat aakkosjärjestyksessä ja ne on jaoteltu aihepiireittäin vastaavasti kuin sivuston vasen valikko. Valtaosasta esitteitä on saatavilla myös kuva, jonka perusteella saat vaikutelman esitteen sisällöstä ja saatat tunnistaa sinulle jo entuudestaan tutun esitteen. Kiinnostavia esitteitä voi myös etsiä kuvan perusteella välittämättä aihepiiristä.
201510_44534.jpg
Rintamamiestalon uusi, ehompi ilme
Vesikatto on perustuksen ohella yksi rakennuksen tärkeimmistä osista. Juho Aurasen rintamamiestalon katto oli tullut tiensä päähän. Hän halusi palauttaa talolle sen alkuperäisen ilmeen ja päätti vaihtaa 1970-luvulla asennetun peltikaton uuteen Katepal -huopakatteeseen.- Ajattelin, että perinteinen kolmiorimakate voisi olla mukavan näköinen tällaisessa 1960-luvun alun talossa, hän kertoo.Huopakatteen puolesta puhui myös sen hiljaisuus sekä sateella että tuulisella säällä. Katteeksi Auranen valitsi Katepal Pintarin, josta on helppo tehdä aito kolmiorimakate. Pintarissa yhdistyvät perinteisen huopakaton kauneus sekä nykyaikainen vahva ja tiivis kumibitumikermirakenne. Luja polyesteritukikerros takaa, että katto kestää niin pakkaset kuin kesähelteet.Jätä yhteydenottopyyntö bitumikatteesta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton