• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastelli on Suomen luotetuin talopakettimerkki

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 19.03.2008
20083_9680.jpg

Kastelli on valittu Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) teettämässä Luotetuin tuotemerkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi talopakettimerkiksi.

Kastelli sai omassa kategoriassaan 18.2 % maininnoista Suomessa. Tutkimuksen mukaan Kastelliin luottavat erityisesti aikuistalouksissa asuvat sekä miehet että naiset.

Tämä nyt kahdeksatta kertaa toteutettu tutkimus on yksi suurimmista Euroopassa tehtävistä kuluttajatutkimuksista. Mukana oli 16 Euroopan maata ja vastaajia oli noin 24 000. Suomessa kyselyyn vastasi lähes 1 400 Valitut Palat -lehden tilaajaa.

Tutkimus selvitti avoimella kysymyksellä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit 37 eri tuoteryhmässä. Tutkimukseen vastanneet ovat ensiksi kertoneet omasta mielestään luotetuimman tuotemerkin, jonka jälkeen he arvioivat sen neljää eri ominaisuutta asteikolla 1–5. Mitatut ominaisuudet olivat laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva ja kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen.

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
200611_2029.jpg
Kestosuosikki - rintamamiestalo
Rintamamiestaloa voidaan pitää varsinaisena suomalaisten kestosuosikkina. 1940-luvun puolivälin tienoilla alettiin rakentaa uusia pientaloja, joissa oli yhden hormin ympärille rakennettu Tupa, makuukamari, sali ja eteinen. Yläkerrassa oli käyttöullakko, joka vähitellen muutettiin asuintiloiksi, perhekoon ja sen myötä tilantarpeen kasvaessa.Rintamamiestaloja rakennettiin aina 1960-luvun alkuun asti. lähes 20 vuotta kestäneen rakennusbuuminsa aikana rintamamiestyyppinen talo sai lisää kokoa ja näköäkin. Myös Alvar Aalto suunnitteli oman mallinsa rintamamiestalosta. 1960-luvun aikana talon malli alkoi madaltua ja kaikkia tiloja ei välttämättä enää rakennettu yhden hormin ympärille. Käyttöullakko kuitenkin säilyi vielä.1970-luvulle tultaessa talot lässähtivät totaalisesti. Harjakatto vaihtui tasakattoon eikä yläkerrasta ollut puhettakaan enää. Samaan aikaan rintamamiestalot alkoivat saada kylkeensä elintasosiipiä, joihin rakennettiin sauna- ja peseytymistilat sekä WC. Ajan hengen mukaisesti nämä lisäsiivet olivat joko loivia harjakattoja tai selkeästi tasakattoisia. Tasakattoiset talot eivät kuitenkaan soveltuneet parhaalla mahdollisella tavalla suomalaisiin olosuhteisiin ja niiden rakentamisesta luovuttiin. Tilalle tulivat täydellistä ääripäätä edustavat, hieman rintamamiestaloakin muistuttavat "käkikellotalot", joiden katto kaltevuus oli 1:1. Tämäkin tyylivaihe jäi varsin lyhyeksi.Vuosituhannen loppupuolella pientalot muuttuivat suuremmiksi ja yksilöllisemmiksi. Jälleen alkoi myös rintamamiestaloja muistuttavia ratkaisuja ilmestyä maisemaan. Tällä kertaa niihin oli kuitenkin hallitusti sijoitettu myös saunaosasto, WC:t ja kodinhoitohuone sekä muut aputilat. Samanaikaisesti etenkin nuoria ensiasunnon ostajia alkoivat kiinnostaa vanhat rintamamiestalot. Niitä alettiin peruskorjata ja osin laajentaakin nykyaikaiset asuinvaatimukset täyttäviksi.Tutustu tästä rintamamiestalojen remontointiin ja todellisiin kohteisiin
20213_69257.jpg
Viikon sisustusidea: Voiko pienen wc:n sisustaa tummilla väreillä?
Suurin osa suomalaisista sisustajista pitää vaaleista väreistä seinillä. Tummista väreistä ajatellaan myös, että ne pienentävät huonetta niin, että seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Onko kuitenkaan näin? Voiko tummilla seinäväreillä kuitenkin sisustaa pienen huoneen?Tässä sinulle viisi vinkkiä, miten tumma väri toimii.
201711_51018.jpg
Merkkiainetutkija-PRO -koulutus
Koulutuspaikka Hämeenlinna Visamäki, InnoparkKoulutusaika 21.8.2018 klo 9-16

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton