• Etusivu
  • Rakentaminen

Lapset ja nuoret monessa mukana kesän asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Päivitetty 27.02.2007
9_P_13262.jpg

Lapset sisustavat yhden messuasunnon


Lapset ja nuoret on huomioitu monella tapaa Hämeenlinnan asuntomessuilla. Messualueella lapsille on keksitty monenlaista tehtävää muun muassa Muksulassa ja Pikkutaitaja talossa. Lapset ja nuoret ovat myös saaneet oman asunnon sisustettavakseen pienkerrostalokohteessa.

Hämeenlinnan asuntomessualue on lapsiystävällinen asuinalue, jossa lapset on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa. Lapsille rakennetaan alueen keskeiselle paikalle oma leikkipuisto leikkivälineineen ja pallokenttineen. Kortteenpuisto onkin hyvä kokoontumispaikka alueen lapsille, joita jo pelkästään omakotitaloihin muuttaa yli 30. Messujen jälkeen alueelle rakentuu myös koripallokenttä.

Asuntomessujen aikaan lapsille on keksitty paljon tekemistä. Rakennus- ja kiinteistöpalvelualan Vetovoima ry;n ja Suomen Asuntomessujen yhteistyöllä toteuttamassa Pikkutaitajat talossa lapset voivat opetella leikin keinoin rakennusalaa muun muassa muuraamalla, piirtämällä ja kaivamalla. Vetovoima ry:n tavoitteena on markkinoida rakennus- ja kiinteistöpalvelualaa nuorille sekä edistää asumistietoutta sekä alan koulutusta ja tietoa työllisyysmahdollisuuksista.

Myös Muksula jatkaa toimintaansa Hämeenlinnan asuntomessuilla. Muksulaan voi jättää 2-7-vuotiaat lapset lastenhoitajien seuraan leikkimään, lukemaan ja askartelemaan vanhempiensa messukierroksen ajaksi. Muksulasta löytyy myös vauvojen hoitotila hoitopöytineen ja pesumahdollisuuksineen.

Lapset sisustavat asunnon


Hämeenlinnalainen Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX toteuttaa lasten toiveet yhdessä Harvoilanmäen pienkerrostaloasunnossa. Lapset ja nuoret sisustavat kuvitteelliselle Pökrisen perheelle räätälöidyn kodin Peab Seiconin rakentamaan pienkerrostaloon. Perheen harrastukset ja elämänarvot siivittävät sisustusta, joka toteutetaan yhdessä Hämeenlinnan Yhteiskoulun lukion ja Ruununmyllyn koulun oppilaiden kanssa. Lapset kertovat, miten koti oikeasti pitää sisustaa ja ARX toteuttaa heidän toiveensa.

Hämeenlinnan yhteiskoulun lukion opiskelijat tekevät myös opiskelujensa yhteydessä mielenkiintoisia projekteja asuntomessuihin liittyen. Projektiaiheina ovat muun muassa neljän erilaisen messukodin vertailu, messutalon budjetin laskenta, asuntomessualueen ja kantahämäläisen rakentamisen vertailu sekä projektiin liittyvät internet-sivut. Ruununmyllyn koulun ala-asteikäiset lapset puolestaan tutkivat asuntomessujen vaikutusta alueeseen ja sen muuttumiseen. Koululaiset seuraavat samalla yhden rakennuskohteen etenemistä alueella.

Luontokoulu Ilves järjestää Hämeenlinnan perusasteen luokille 1-9 leikkimielisen kilpailun, jossa tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa jollekin eliölle sopiva koti. Eliö voi olla tunnettu tai se voi olla aiemmin ihmisille tuntematon laji kuten amppasiippa. Tehtävänä onkin suunnitella ja toteuttaa jollekin eliölle sopiva koti rakentaen tai askarrellen itse valitusta materiaalista.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Mies maalaa seinää
Maalaa uusi ilme sisätiloihin - ja tee se oikein
Maalaamalla saat huoneisiin uuden ilmeen. Värivalinnoilla voit vaikuttaa tilan tunnelmaan, valoisuuteen ja viihtyisyyteen. Hoitamalla maalauksen kerralla oikein säästyt turhalta vaivannäöltä ja rahanpalolta.
20206_65680.jpg
Bosch-tarjoukset Asuntomessujen ajan
Suomen Asuntomessut avaavat ovensa Porissa 6.7. Messujen ajan sinulla on mahdollisuus tilata uudet Bosch AdvancedCut 18 monitoimisaha sekä Indego robottiruohonleikkuri tarjoushintaan Rakentaja.fi verkkokaupasta.
20087_12129.jpg
Lastenhuonemaistiaisia messuilta
Lastenhuoneissa on raikkaita värejä, tytöillä paljon punaisen kirjoa sekä pinkki-lime yhdistelmää, pojilla sinisen sävyjä ja omenanvihreää. Huoneissa on tehosteseiniä kuvioitu maalaamalla tai tarroin sekä tapetoiden valokuvia. Kalusteet ovat pitkälti perusvalkoista. Tuunattuja kirpparikalusteita ja metallisia sänkyjä löytyy niitäkin. Säkkituoleja, riippukeinuja, kerrossänky leikkitilalla, hauskoja valaisimia, suloisia pehmoja, design kalusteita – näitä voi bongata messujen lastenhuoneista.
202011_67436.jpg
Huolehdi kotisi ilmanvaihdosta - ja ohjaa sitä missä ja milloin vain
Toimiva ilmanvaihto ja sopiva lämpötila edistävät sekä talon että asukkaiden hyvinvointia.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tekniikan Maailman luotettavat testit ja vertailut ovat käsite
Tekniikan Maailma kertoo lehdessä ja digipalvelussa kaiken tietämisen arvoisen uusimmasta tekniikasta. Se testaa ja vertailee merkittävimmät tuotteet avainalueiltaan kuten autoista, mobiililaitteista, viihde-elektroniikasta, tietotekniikasta, kameroista, kodinkoneista ja urheiluvälineistä. Lisäksi lehti seuraa aktiivisesti tiedemaailman tapahtumia.TM:n luotettavat ja puolueettomat testit ja vertailut ovat käsite. TM välittää lukijoilleen tietoa, josta on hyötyä, ja auttaa kuluttajia tekemään oikeita valintoja.Lehti ilmestyy 23 kertaa vuodessa.
20115_26327.jpg
Kastelli LUONTO -messukohteen luonnoskuvat ja pintamateriaalit
Olohuone:seinät: hirsipaneeli valkolakattu 170mmlattia: parketti Tammi Granitekatto: paneeli 95mm valkolakattuikkunan karmit valkoiset

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton